Jump to content
Vespaforum.be

JJP

Members
 • Posts

  434
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JJP

 1. Ieder zn ding natuurlijk. Maar op de foto's zit de Vespa nog behoorlijk goed in de lak. Een hij is maar een keer origineel.
 2. Leuk! Een Spaanse Primavera. Dit is sowieso een 125 cc. Blok hoort dus bij de scooter zover ik weet. Bestel een nieuwe slotje voor het deurtje. Ten eerste is een aftermarket duertje van mindere kwaliteit. Ten tweede is het originele deurtje veel mooier (zelfs met gaten) en verhoogd dit de waarde van de scoot want origineel en compleet. Je kan een sluiting met slotje kopen, die zijn heel makkelijk te monteren. Zie website van Sip / Scootercenter etc.
 3. Mijn inlaat was indaad ook ernstig beschadigd en het blok liep niet meer met een standaard spruitstuk. Met de reedvalve alles top! En ook ik heb meerdere Vespa's op deze manier hersteld, geen issues tot nu toe.
 4. Top! Heb er zelf een tijd gewoond, inderdaad een stad/regio van grote tegenstellingen. Maar o zo mooi als je de plekjes kent.
 5. Reedvalve is de oplossing inderdaad. Overigens doet een 16-16 het ook top op een wat snellere 50CC (DR/Polini) mocht je niet naar 75CC willen overgaan.
 6. Vergeet niet ook je carburateur los te maken, anders heb je nog steeds weinig speling. Achterveer losmaken aan het blok.
 7. Ja kan in principe elke kit erop schroeven. Maar zoals eerder aangegeven kan je beter eerste kijken naar de huidige set-up. Welke carb? Welke maat sproeier? Welke overbrenging? Dan kan je de oorzaak van je vastloper achterhalen én weet je welke kit het beste past bij je huidige carb/vertanding.
 8. Ik heb al een aantal jaar de chrome versie van de SIP Road Banane. Ben er zeer tevreden mee. Fijne geluid, zeker tov van de FACO Banane die ik er voorheen op had. Zacht en diep, geen geknetter. Ook de kwaliteit is top. Chrome nog altijd keihard, nergens roest afbladerende coating. Geen ervaring met de Polini. Het metaal is wel veel dunner volgens mij. Dit is ook nog wel tof" http://www.pipedesign.de/auspuffanlagen/smallframe-v50pvpk/s-box-pk-150.html Standaard look maar met zelfde performance als een SIP/POLINI Banane
 9. Rijdt de Wesp nu met een 55 hoofdsproeier?
 10. Standaard sproeier is maat 51, stationair sproeier is 38. Maat 58 is al redelijk groot voor jouw setup als je met een standaard 2 poorts cilinder rijdt. Het lijkt erop dat je Vespa teveel brandstofmengels krijgt. Welke cilinder zit erop? - Draai je luchtstelschroef helemaal in en dan 1,5 slag uit. Dit is je uitgangspunt - Controleer of je geen valse lucht trekt. Zit er een viltenpakking achter je carb in de aanzuigbuis? - In het geval van een standaard cilinder zou ik alleen de hoofdsproeier aanpassen naar 52,53,54. Stationair sproeier aanpassen is niet nodig.
 11. 1) Waar heb je de cilinder gekocht? 99,9% zeker dat ze daar ook sproeiers verkopen. Gewoon zoeken. SIP, SCOOTERCENTER, alle sites die onderdelen verkopen hebben ze. 2) Het lijkt erop dat je te snel gaat en stappen over slaat. Zet alles goed en rustig in elkaar. Loop alles na, zijn alle boutjes en moertjes goed aangedraaid, zit de piston met het pijltje naar de uitlaat, pakking, etc etc. 3) Welke sproeier zit er nu in?? Je kan afstellen wat je wil maar zonder de juiste maat sproeier schiet dat niks op.
 12. Je hoeft niet de hele overbrenging aan te passen. Bijvoorbeeld een Pinasco primair (kleine tandwieltje) kan al helpen. DRT heeft ze tegenwoordig ook. Je moet even je tandjes tellen en zien hoe lang je overbrenging nu is. Verder: de 75 cc + 16-16 carb route is al vele malen besproken, ook op dit forum. Een beetje zoeken en lezen kan geen kwaad. En met een beetje logisch nadenken kom je ook een eind. Grotere cilinder = meer vermogen en meer verbruikt. Meer verbruik vraagt om een aangepaste brandstof toevoer = grotere carburateur en vergeet de sproeiers alsjeblieft niet. Koop een setje om de juiste afstelling te vinden. Ik denk dat je ergens rond de 70/72 hoofdsproeier nodig hebt. Een sterktere veer voor in je koppeling is ook een must ivm het toegenomen vermogen.
×
×
 • Create New...