Jump to content

Thomassker

Members
 • Posts

  1,321
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespaclub Gent-Leie
 • Mijn Scooter(s)
  Gran Turismo 125 ('65)
  PX200 ('85)
  PK80/130S

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  België

Recent Profile Visitors

2,157 profile views

Thomassker's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter
 • Reacting Well Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

119

Reputation

 1. Nee hoor, met een autorijbewijs van 1989 mag je tot 125cc rijden zonder bijkomend rijbewijs.
 2. Mogelijks zijn de tandjes/groeven op je "hub" ofte "tamboer" afgesleten; via deze tandjes wordt de kracht van de achteras overgebracht op het achterwiel. Eens je achterwiel afnemen en inspecteren kan toelaas brengen, de oplossing is een nieuwe/andere hub (been there, done that). PS: deze tandjes dus:
 3. Voor wie twijfelt: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200318_04893544 Mag ik met de moto gaan rijden? “Enkel voor woon-werkverkeer”, zegt Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum. Plezierritjes mogen niet. Inderdaad, neem je verantwoordelijkheid en blijf gewoon in je kot
 4. Dat is gewoon een zekering?
 5. Thomassker

  Owatrol

  Waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? https://www.verfwebwinkel.be/owatrol-olie.html
 6. Hangt ervan af uit welk materiaal je box is gemaakt onderaan staat dit wellicht aangeduid als "PP" (polypropyleen) of "PE" (polyethyleen) of iets dergelijks. PP is niet bestand tegen benzine, PE wel
 7. Je moet vooral letten op de diameters van rubbers, daar de ene kant van de motor een kleinere diameter heeft dan de andere kant (althans, bij de oudere types motoren). Maar voor de rest lijkt het me dat beiden kunnen gebruikt worden, het gat in de ophanging loopt immers integraal door.
 8. Daarmee is mijn vraag nog niet beantwoord he remvloeistof wordt na verloop van tijd een dikke brij door de opname van zuurstof, deze moet nagenoeg kleurloos zijn.
 9. Wanneer heb je de remvloeistof laatst vervangen?
 10. Heb je al geprobeerd je zadel meer naar achter te zetten? De zadelbeugel heeft "sleufgaatjes", waardoor je het zadel wat kan verplaatsen.
 11. Ik dacht dat dit dient voor een pinkerverklikker (geluidsapparaatje dat aan schiet wanneer je pinker gaat), en geeft dus geen continue stroom
 12. Thomassker

  Usb charger

  Ik heb dit een aantal jaar geleden gedaan met een USB oplader van RAD (https://www.rad.eu/nl/c/p/47066-rad-usb-contactdoos-stuur-12v-output-5v-3-3a-1m70.htm), maar er zijn ongetwijfeld goedkopere varianten. Stroom (rode kabel op de foto's) neem ik van de claxon; op deze manier werkt de lader enkel indien de scooter draait, maar vermijd je dat de batterij leeg wordt getrokken moest je je toestel (gsm/GPS) vergeten af te koppelen. Er bestaat vast een elegantere manier, maar door de connectie in het handschoenkastje te maken, kan ik mijn gsm veilig (lees: weg van wind en water) opladen.
 13. Kijk eens bij RAM mounts. Ik gebruik de X-Grip op Vespa, motor en fiets; verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van of je nu een gsm, smartphone, phablet of tablet hebt. https://www.rammounts.nl/rammount/x-grip/
 14. Opgelet, niet zomaar iedere benzinekraansleutel past op ieder model; in sommige gevallen zit de benzinekraan niet recht onder de tankopening maar wijkt ze iets af, waardoor de sleutel een lichte hoek nodig heeft.
×
×
 • Create New...