Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Thomassker

Leden
 • Aantal items

  1261
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  7

Thomassker last won the day on January 30 2017

Thomassker had the most liked content!

Community reputatie

96 Excellent

1 Volger

Over Thomassker

 • Titel
  Scooterfreak
 • Verjaardag 10/09/1987

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespaclub Gent-Leie
 • Mijn Scooter(s)
  Gran Turismo 125 ('65)
  PX200 ('85)
  PK80S in opbouw

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  België

Recente bezoekers van dit profiel

908 profielweergaven
 1. PX-motor in wideframe (VL1T - 1954)

  hoe zit het eigenlijk met de kickstarteras van zo'n wideframe blok? Kan je die in een PX-blok plaatsen om de oude look te behouden, of heeft die een andere diameter?
 2. PX-motor in wideframe (VL1T - 1954)

  Tegenwoordig worden de wideframe blokjes vaker getuned met de op de markt beschikbare "plug&play" kits, dan een conversie naar een recentere largeframe blok
 3. Het geven van "likes"

  En hongersnood is ook nog niet uit de wereld... Het "modereren" van dit forum is ook maar een non-profit hobby hoor
 4. vespa px 200 disc

  https://www.2dehands.be/motoren/motoren/vespa/vespa-px200-disc-386204238.html (advertentie niet van mij)
 5. Vespa Primavera ‘78 O-lak

  Leuke Vespa, maar mucho dinero voor een niet-ET3 Primavera
 6. klein verhuiske

  @dave: het klikken op "het bolletje" naast een topic om zo naar de eerste ongelezen post te gaan, lukt niet meer bij me. Is dit verloren gegaan, of bewust achterwege gelaten?
 7. Vespa p 125 x 1978

  Tip: niet op een openbaar forum naar een "200cc ingeschreven als 125cc" zoeken Als je zoveel geld aan Vespa's wil uitgeven, haal je toch gewoon dat rijbewijs?
 8. PX 125 gezocht

  De man geeft aan een budget te hebben van 2500 EUR
 9. PX 125 gezocht

  Voor 2500 EUR kan je zeker een deftige tweedehands PX125 vinden. Als je bereid bent het ervoor te geven, zou ik LML vermijden. Qua looks hetzelfde, maar uit ervaring vind ik dat de afwerking ondermaats is. Hou er wel rekening mee dat het bij een 2-takt scooter niet perse beter is om eentje te vinden met een lage kilometerstand. Sommigen gaan er nogal prat op dat hun scooter van bijna 10 jaar oud nog geen 5000 km heeft gereden, en zijn van mening dat dit de waarde opdrijft. Bij lange stilstand verduurt rubber, dus kan je er bijna van op aan om een nieuw setje banden te steken bij aanschaf. Niet de duurste zaak van de wereld (30-40 EUR per band), maar wel iets om in gedachten te houden Idem met ander klein prullaria zoals kabels, lampjes en (olie)dichtingen. Dit forum en 2dehands.be in de gaten houden, helpt je al een heel eind!
 10. orginele banden nieuwe vespa px

  Even dit topic kapen: ik heb 2 Michelin City Grip Winter banden gekocht, en bij montage merk ik dat de rijrichting voor en achter verschilt? Exact dezelfde band, maar omgekeerd monteren vooraan tov achteraan?
 11. Brandblusser - brandpreventie

  Als je wil dat je electronica nadien nog werkt, zou ik alleszins een poederblusser vermijden. Het poeder nestelt zich overal tussenin en veroorzaakt corrosie op lange termijn. Een CO2-blusser is dan in mijn ogen een goeie optie, maar vergeet niet dat deze niet "eeuwig" meegaat. CO2 is in die concentratie niet gevaarlijk, zolang je er geen uren in rond blijft hangen ik heb steeds een oude blusser uit een auto bij de hand; weliswaar poeder, maar "it does the trick" en blijft lang goed.
 12. Ride in Brugge / Gent?

  http://klaprozenrit2017.vespaclubgentleie.be
 13. plaatsing stalen versnellingskabel

  Hey Kristof, ik denk dan toch dat dit gat werd uitgeboord hoor, de rand leek me niet erg "clean". Toch een rondel in plaatsen om de gain te blokkeren?
 14. Vespa PX125

  Ik vrees dat je vraagprijs aan de hoge kant ligt, gezien de staat en leeftijd. Niettemin, veel succes!
 15. 11 November: VCGL Klaprozenrit 2017

  PS: rondom de Watersportbaan (vlakbij de start- en eindplaats) is er ruimschoots parking voor trailers/camionetten/... Ik raad wel aan om langs de Zuiderlaan (gratis) te parkeren, niet de (betalende) Noorderlaan. https://goo.gl/maps/nm1mD2yKo8U2
×