Jump to content
Vespaforum.be

Thomassker

Members
 • Posts

  1,321
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Thomassker

 1. Nee hoor, met een autorijbewijs van 1989 mag je tot 125cc rijden zonder bijkomend rijbewijs.
 2. Mogelijks zijn de tandjes/groeven op je "hub" ofte "tamboer" afgesleten; via deze tandjes wordt de kracht van de achteras overgebracht op het achterwiel. Eens je achterwiel afnemen en inspecteren kan toelaas brengen, de oplossing is een nieuwe/andere hub (been there, done that). PS: deze tandjes dus:
 3. Voor wie twijfelt: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200318_04893544 Mag ik met de moto gaan rijden? “Enkel voor woon-werkverkeer”, zegt Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum. Plezierritjes mogen niet. Inderdaad, neem je verantwoordelijkheid en blijf gewoon in je kot
 4. Dat is gewoon een zekering?
 5. Thomassker

  Owatrol

  Waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? https://www.verfwebwinkel.be/owatrol-olie.html
 6. Hangt ervan af uit welk materiaal je box is gemaakt onderaan staat dit wellicht aangeduid als "PP" (polypropyleen) of "PE" (polyethyleen) of iets dergelijks. PP is niet bestand tegen benzine, PE wel
 7. Je moet vooral letten op de diameters van rubbers, daar de ene kant van de motor een kleinere diameter heeft dan de andere kant (althans, bij de oudere types motoren). Maar voor de rest lijkt het me dat beiden kunnen gebruikt worden, het gat in de ophanging loopt immers integraal door.
 8. Daarmee is mijn vraag nog niet beantwoord he remvloeistof wordt na verloop van tijd een dikke brij door de opname van zuurstof, deze moet nagenoeg kleurloos zijn.
 9. Wanneer heb je de remvloeistof laatst vervangen?
 10. Heb je al geprobeerd je zadel meer naar achter te zetten? De zadelbeugel heeft "sleufgaatjes", waardoor je het zadel wat kan verplaatsen.
 11. Ik dacht dat dit dient voor een pinkerverklikker (geluidsapparaatje dat aan schiet wanneer je pinker gaat), en geeft dus geen continue stroom
 12. Thomassker

  Usb charger

  Ik heb dit een aantal jaar geleden gedaan met een USB oplader van RAD (https://www.rad.eu/nl/c/p/47066-rad-usb-contactdoos-stuur-12v-output-5v-3-3a-1m70.htm), maar er zijn ongetwijfeld goedkopere varianten. Stroom (rode kabel op de foto's) neem ik van de claxon; op deze manier werkt de lader enkel indien de scooter draait, maar vermijd je dat de batterij leeg wordt getrokken moest je je toestel (gsm/GPS) vergeten af te koppelen. Er bestaat vast een elegantere manier, maar door de connectie in het handschoenkastje te maken, kan ik mijn gsm veilig (lees: weg van wind en water) opladen.
 13. Kijk eens bij RAM mounts. Ik gebruik de X-Grip op Vespa, motor en fiets; verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van of je nu een gsm, smartphone, phablet of tablet hebt. https://www.rammounts.nl/rammount/x-grip/
 14. Opgelet, niet zomaar iedere benzinekraansleutel past op ieder model; in sommige gevallen zit de benzinekraan niet recht onder de tankopening maar wijkt ze iets af, waardoor de sleutel een lichte hoek nodig heeft.
 15. Niet altijd op blindelings op "forumspecialisten" vertrouwen, die durven al eens een piston omgekeerd te steken
 16. De pakking tussen carburator en lichtfilter zit niet standaard in zo'n revisieset
 17. Niet starten bij warme motor kan ook wijzen op een kapotte krukaskeerring; door het warme (uitgezette) metaal komt de keerring deels los en zuigt valse lucht. Olie aflaten en eens ruiken of er een benzinegeur aan hangt?
 18. Thomassker

  Framenummer

  https://www.scooterhelp.com/serial/ves.frame.serial.numbers.html Mij lijkt het ook V5X2T*0095776, een PK50S van '83
 19. Enig idee hoeveel koppelingsplaten er in zitten?
 20. Nee hoor, een PK50S kan ook 6 polen hebben, en zelfs een 6V ontsteking: http://scooterhelp.com/electrics/pages/vespa.pk.html Als je er dan toch eentje opknapt, lijkt me het vliegwiel demonteren een kleine moeite?
 21. 3.8? Die batterij is zo goed als kapot? Normale waarde is 12.5-12.7 V. Ik denk dat die zelfs niet meer op te laden valt
 22. Volledige sets te koop bij scootercenter: https://www.scooter-center.com/en/search?sSearch=engine+overhaul Ga wel voor de Piaggio sets, en niet voor de goedkopere "OEM".
 23. Voor mij is dit een no-brainer, 200cc heeft meer vermogen dan een 125cc en rijdt aangenamer. Dit is uiteraard in de veronderstelling dat je over een motorrijbewijs beschikt? Controleer naast het framenummer ook zeker het motornummer, 't zou niet de eerste zijn die een P200 kader met een PX125 motor verkoopt
×
×
 • Create New...