Jump to content
Vespaforum.be

Bowyer

Members
 • Posts

  1,036
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bowyer

 1. Dank voor de informatie. Dan ga ik voor de sip uitlaat en kiep ik de bgm binnenkort maar eens in het oude ijzer. Heb je een richting in welke afdichting ik moet zoeken? Of 0.75 en 0.75 als begin?
 2. Ga ik morgen doen, fotootjes maken. Ik heb een bgm bigbox race liggen en een sip road 2 Het idee was om de spacer aan de onderzijde te doen, volgens zegge levert dat het meeste koppel op en minder nerveus dan de spacer tussen cilinder en kop.Of dat ook echt zo is weet ik niet ik moet voorlopig afgaan op wat er gezegd is. Pas als ik het geprobeerd heb kan ik zeggen dat ik het weet.
 3. Idee is om te beginnen met 1,5 onder en dan zien wat er gebeurt. Behalve proberen heb ik nog nooit inzicht gekregen hoe dat werkt met poort timing. Althans in theorie wel maar in de praktijk lijkt het niet te lukken en krijg ik ook niet uitgetekend hoe het zit. De mazzuchelli heeft in het oude blok altijd met één standaard Ducati vliegwiel gedraaid. Ik begrijp dat ik daar wat geluk mee gehad heb? De mazzuchelli zowel als de sip krukas zijn 60mm. Waar zou je een foto van willen zien?
 4. Moet ik misschien even toevoegen dat de cilinder een New Old Stock gevalletje is en een jaar of veel op het schap heeft gelegen. Dus de kans is heel groot dat het een ouder type is. Maar iig een alu 213
 5. Ik heb naar achter toe 4mm gedaan. En de oortjes er uit. Verder is de Sip krukas met standaard timing. De Mazzuchelli is een “race krukas” dus met een aangepaste timing. De cilinder die ik heb is een pinasco 213. Ik denk met een chromen cilinderwand.
 6. Er zit nu een Sip 60mm in het blok. carburateur en bak zijn al netjes aan elkaar en het carter aangepast. Intake heb ik op jouw zeggen een kleine 4mm naar voren gehaald en de puntjes eruit. De mazzuchelli racing heb ik er juist vanwege het niet zo prettig rijden bij alles behalve vol gas uitgehaald. Wat bedoel je trouwens met "poorflow"?
 7. vervolg op deze is dat het blok echt lange tijd geweldig gelopen heeft met de mazuchelli krukas hoewel dit wat lager in toeren en remmend op de motor soms net even minder comfortabel was. Is nu inmiddels de keerring aan koppelingszijde opgeblazen en ligt het blok weer op de werkbank. Nu een 60mm met standaard timing besteld en een pinasco 213 cilinder. Blokje is voorzien van nieuwe keerringen en lagers en dergelijke. Ik overweeg om de extra poorten die in de pinasco niet zitten open te maken zodat het een driepoorts cilinder word en dan een 26 mm carburateur te plaatsen. Misschien komt dan de bgm big box toch nog van pas.
 8. Hoe lager de spanning hoe groter de stroom bij hetzelfde vermogen dus hoe dikker de draad. Er zijn schemaatjes voor om je draad dikte te berekenen. Iig is 0,35 te dun. En zoals Frederik al zegt waarom zou je de moeite doen. Als je een uurtje overwerkt heb je de kabel boom al verdient. En ik durf er een weddenschap je op af te sluiten dat je geen kabel boom maakt in een uurtje, ook niet in twee.
 9. Vandaag de stekkers van de meter gecontroleerd en in de centrale aan de voorzijde. Weerstand gemeten tussen het stekker blok aan de neus en de stekker op de tank.weerstand zit rond de 2,5-3 ohm dus eigenlijk perfect. iemand een idee waar ik nog moet zoeken?
 10. Mijn brandstof meter leid een eigen leven. Tank vol of leeg maakt niet uit. Sowieso begint hij pas iets te doen als er toeren gemaakt word. De sensor geeft keurig een waarde tussen 0 en 300 ohm. De meter reageert als ik hem aansluit op een regelbare voeding heel netjes en stabiel. Alles bij elkaar zou het moeten werken. Wie heeft er een idee waar ik dit moet zoeken?
 11. Nou Precies daarom wil ik eigenlijk liever de dunner spacer gebruiken. Wat zou daar het bezwaar tegen zijn? De originele ring is ruim 3mm dik dus dat lijkt mij nogal stevig. de bgm ring is net geen mm dunner meen ik.
 12. Net nog een keer beide deksels geprobeerd. De bewerkte deksel nog wat verder bewerkt maar ook dat helpt niet. Nu de originele px koppeling er weer in gezet en voila het werkt.
 13. Allebei de deksels, dat had ik al geprobeerd. Het is een standaard cosa koppeling geen bgm of zoiets
 14. Precies 1 mm verschil gemeten vanaf de binnenzijde van hetzelfde drukplaatje. De Cosa koppeling is dus dikker.
 15. Zoals te zien staat er in één 200, in de andere die bewerkt is een sterretje. Geen idee wat dat betekent. Duidelijk is dat er iets heeft aangelopen tegen het hefboompje. Blijft natuurlijk de vraag of dit is op te lossen met de dunnere ring en of dat verstandig is.
 16. Aan de buitenzijde staat wel bij allebei hetzelfde type nummer. 200 heb ik nog nooit zien staan. Waar moet ik dat zoeken? Ja dat kan maar ik zou liever een andere ring er achter willen doen als ik daarmee hetzelfde bereik.
 17. Dat randje is er al uit en het gaat om twee 200 blokken. De deksels zijn ook allebei even hoog of diep.
 18. Ik heb twee identieke px blokken die alleen op de nummers verschillen, althans dat is de theorie. In één van de blokken zat al een Cosa koppeling toen ik het blok kocht. Nu wou ik in het andere blok ook een Cosa koppeling zetten maar helaas past dat niet. Als de originele vulring er achter zit dan komt bij het aandraaien van het deksel de koppeling zodanig onder spanning te staan dat hij gaat slippen. De vraag is natuurlijk of iemand dit verschijnsel kent? Nu heb ik bij Sip een dunnere ring besteld maar heb ook gelezen dat de krachten op die behoorlijk zijn en nu vraag ik mij af of dat wel verstandig is. Ook geeft bgm aan dat het met hun ring niet uitmaakt hoe je hem monteert maar ik meen toch dat hij met de verdiepte schuine zijde naar het lager toe hoort. Of maakt dit echt niet uit?
 19. Welke maat schroefdraad heeft de renlichtschakelaar op de hoofdremcilinder van een px. ik heb denk ik de draad verkloot door de schakelaar er naar mijn idee recht in te draaien, wat dus blijkbaar niet zo was. Nu heb ik een nieuwe maar die wil er nu dus niet recht in. de buitendiameter is ietsjes meer dan 6mm maar m6 is het niet de draad is veel fijner.
 20. Ach er word ook bijna 5k gevraagd voor een bajaj dus waarom dit niet.
 21. Geluk is met de ... dus ik zal wel geluk hebben😀
 22. IK kan het daar niet geheel mee eens zijn. Afgelopen week werkte mij rechter pinker ineens niet meer. Meten met de multimeter leverde een resultaat op van 98megaohm. Na het afknippen van het met de correcte tang(klemko) en fatsoenlijke kwaliteit kabelschoen was dit nog maar 7,4ohm vanaf het bilcontact tot aan einde draad bij de fitting. Nu nieuwe kabelschoen geklemd en gesoldeerd, ook de kabelschoen aan de fitting en voila de pinker doet het weer. Mogelijk is dit dan gelijk de oorzaak dat rechts achter elke keer het lampje stuk ging. Dus zolang je alleen soldeer aanbrengt op de plek war het zijn moet en dus niet de hele handel zo warm stookt dat het 3cm de draad in doorvloeit is solderen vaak wel de betere verbinding. Alleen wel wat lastiger los te nemen.
 23. Alleen die snor weegt dat al.
 24. Nee in principe niet. Probeer door er twee moeren op te draaien tegen elkaar in het tapeind uit de trommel te draaien naar achteren toe. Als dat lukt behoud je het schroefdraad in de trommel en kan je de nieuwe er zo weer terug in draaien.
 25. En Jacobh, ben je er al uit? IK heb anders nog een spoel liggen.
×
×
 • Create New...