Jump to content
Vespaforum.be

Bowyer

Members
 • Posts

  727
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bowyer

 1. Ik zou voorlopig sowieso niet hoog in toeren rijden maar eerst een rustig roderen. En ja de kans is groot dat als je de bougie steekt die er in hoort en een uitlaat die past bij de cilinder dat één en ander beter gaat werken. Maar dat laatste wist je toch eigenlijk al wel?? Hoop ik althans!
 2. Ik ben er van overtuigd dat je verlies hebt dat kan ook niet anders maar 4 pk in een Vespablokje daar ben ik nog niet van overtuigd net als PDVD heb ik het idee dat alles wat veel verlies oplevert er bij een px blokje niet aan zit. En of die hypoid vertanding nou zoveel verlies oplevert?
 3. De methode met hamer en spanning op het vliegwiel als jochie vaak toegepast en op een hele enkele keer de draad een stukje scheef meppen is het altijd goed gegaan. De wetenschap een setje draadvijlen en snijplaten achter de hand te hebben maakt je wat minder bang denk ik? Maar meestal ben je te bang. Maar een passend trekker is beter. Een pullytrekker doet vaak meer kwaad dan goed, in heel veel gevallen kun je er eigenlijk niet goed omheen komen of niet inhaken en als dat wel lukt is de kans dat je het vliegwiel uit fatsoen trekt groot met als gevolg dat na her montage het spul niet meer wil vonken omdat de afstand tussen magneten en de spelen te groot is geworden.
 4. Dat kan inderdaad is geen aanbeveling maar het lukt wel. je vliegwiel op spanning zetten met een schroevendraaier of iets dergelijks zodat er kracht is naar buiten en dan op de krukas slaan. wel de moer er op draaien zodat je op de moer slaat en net niet op de astap. Oja niet met een plastic hamer maar met een stalen anders ga je het vliegwiel er nooit afkrijgen en dan recht op de kopse kant van de astap slaan. Succes!
 5. +1 eerst type en schema dan kunnen we meedenken
 6. Hoe kom je op 8 pk de meeste zijn 12 en sommige types voor de Duitse markt waren tien. Mogelijk zijn die ook in België geleverd daar heb ik geen weet van. Maar in ieder geval zou het tien en waarschijnlijk 12 pk moeten zijn. En mits de cilinder/zuiger niet al te erg vernageld is zou je dat ook wel ongeveer halen. En ik blijf er bij je kunt iets doen met een cilinder en een andere krukas maar blijf van de carters af. Originele carters zijn straks een vermogen waard en alles wat je er aan prutst vermindert de waarde. Als ik nu mijn px zou verkopen deed ik dat in onderdelen. alleen een net origineel blok kost hier inmiddels 1200 ballen
 7. als ik die tweede en derde foto zo zie dan lijkt het wel alsof de trekker er niet ver genoeg in gedraaid is en dus de draad stuk trekt. Controleer eens hoe de draad in uw vliegwiel is een op de trekker, zorg dat beide in orde zijn en probeer het dan nog eens. Zo een trekker moet er toch wel een gang of tien ingedraaid worden.
 8. Sommige mensen kunnen letterlijk alles verkloten.
 9. na wat pielen staat de ontsteking nu op 20 gr nog later en hij begon bij gasdicht bij het uitrijden richting de verkeerslichten wat te stoten. Wat er dan precies gebeurt is mij niet helemaal duidelijk maar prettig vond ik het niet.
 10. Oke gemiddeld kom ik op rond de 19 graden uit, dat is aanzienlijk later dan de 23 waar hij nu op staat. Ik ga het eens proberen. Testbank zou ik best eens willen doen maar is hier in de omgeving niet mogelijk zover ik weet.
 11. Volgens mij als het om die wheelie gaat kan je er beter een ktm superduke bij kopen op straat banden met een aangepaste tandwielverhouding. Met een beetje spelen ga je dan in 4 nog op het achterwiel. Bijkomend voordeel is dat je je vespa origineel kunt houden?
 12. gewoon ergens aan sleutelen in het algemeen mag ik graag doen. Dus ik begrijp je zeker, hoewel ik het in clubverband toeren ook graag mag doen. Stukje rijden ,wat drinken stukje rijden wat eten en wat drinken en weer een stukje rijden. Meestal duren de pauze's en de lunch bij elkaar langer dan de rit. In de tussentijd word er gezellig gekletst over van alles en nog wat maar meest over de vespa's. Nu merk ik wel dat er wel een soort tweedeling is tussen de tweetakters en de rest.
 13. Ja en nee, uitmeten met de gradenboog doe ik altijd. Bdp blijft natuurlijk hetzelfde en 360 graden blijft ook hetzelfde. de vraag is meer of het tijdstip anders moet ivm de poort timing. Die verandert denk ik wel door de dikkere voetpakking. Ik ben in die poorten diagram niet zo handig moet ik zeggen. In principe staat hij nu op 23 voor bdp.
 14. Ja dat had idd gekund, nog een idee waar ik meer aan heb?
 15. Dat ligt aan jezelf dan vermoedt ik?
 16. Het gaat dus om het ontstekkingszijde tijdstip en het is geen 130 maar 138-6.
 17. Ik heb in mijn 200 een langeslag krukas zitten met een 130 graden wang. Nu staat hij als een standaard px afgesteld en loopt op zich goed maar ik vraag mij af of het beter kan of anders moet.
 18. Helaas worden de px rijders in de club aardig minder. De meeste rijden op gts’en of iets dergelijks Maar het is een idee ik kan eens vragen.
 19. Hoi , Ik heb bij het opknappen van mijn px ook het zadel vervangen (Buddyseat). Het is een exemplaar met lekker stevig schuim en een kunststof bodemplaat/ Nu krijg ik na een tweetal uren aaneengesloten sturen pijn aan mijn stuitje of in ieder geval in dat gebied. In weze is dat niet war je echt op zit. Dus de vraag is dan of dat bij dit soort zadels vaker voorkomt of dat het aan mij ligt. En dan natuurlijk, als het aan het zadel ligt wat is dan de betere (beste) optie? zo is een rit rijden echt niet grappig.
 20. Ik zal niet lullig doen; voor €25,- help ik je van deze wesp af
 21. of heel erg veel korte ritjes en de motor nooit echt warm en daardoor een hoop condens in de olie. Ververs de olie eens en een schoon filter en ga dan eens een stuk van een 100km rijden in alle omstandigheden dus stad maar ook doorgaande weg. Houd je temperatuur de hoeveelheid koelvloeistof in de gaten en kijk aan het einde vd rit hoe de olie er dan uit ziet. met wat geluk valt het mee. Zorg wel dat je een achtervang hebt mocht het toch de koppakking zijn.
 22. one step beyond is in dit geval redelijk toepasselijk, altijd een stapje verdergaan. met het weer op de motor stappen na zo een ongeluk ga je in mijn ogen; one step beyond. Veel sterkte.
 23. niet met sleutelen maar met tanken. ik wou shell v power tanken en dat is ook gelukt helaas was het diesel.
 24. Dat is vijf jaar geleden en niet in nederland neem ik aan gezien uw woonplaats. Hier word het motorrijden ontmoedigd zo lijkt het wel, de eisen wat je moet kunnen worden steeds gekker
 25. Nu meen ik toch dat "Ronin" een samoerai/strijder zonder baas was :-))
×
×
 • Create New...