Jump to content

Bowyer

Members
 • Posts

  813
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bowyer

 1. Hoi Dave, Als er een zichtbaar verschil in had gezeten dan had dat nuttig geweest. Uiteindelijk is het bijna exact hetzelfde behalve dat de “ nieuwe “ een 20mm as voor de schommel heeft.
 2. Allen bedankt voor de opmerkingen en tips. ik heb de vork inmiddels gekocht en opgehaald. nu nog een nieuwe vloerplaat en stukje van de rechterzijkant bij de motorophanging en het is weer een compleet frame.
 3. Oké dan heb ik het zwenkding niet nodig die zit er op. Enige wat dan nog de vraag is hoe ik kan zien of hij in mijn frame past. Weet iemand de verschillende maten van de sleuf en de stops?
 4. Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt, ik kan een complete vork kopen met remtrommel en alles er op en aan tot en met de kabels toe. Dan hoef ik toch alleen te weten of de vork in het frame past? En wat bedoel je met een zwenking?
 5. Hoi Allen, ik heb een P in de schuur liggen met een voorvork met 16mm as en zou graag een vork met een 20mm as willen monteren als eea toch uit elkaar moet. Nu kan ik een px vork kopen die er nog redelijk uitziet maar past dat? ik dacht dat het frame van een px hoger is dan van een p. En wat is een fatsoenlijke prijs voor een vork compleet met trommel?
 6. met zoveel voorontstekking moet je haast merken dat bij gasdicht de scoot begint te bokken omdat de onstekking zo vroeg is dat de zuiger eigenlijk achteruit wil maar dit door de snelheid en massa voorkomen word.
 7. Gooi er eens een premium brandstof in dat wil vaak ook helpen om schoner te verbranden. Bovendien is de bougie nu niet ernstig zwart, liever zo dan een te arm mengsel met alle nare gevolgen daarvan. Liever iets aan de rijke kant dan te arm. en vermogen zal je er op dat laatste beetje niet echt mee winnen in ieder geval niet voelbaar.
 8. gewoon weg doen. Als je er een kratje Leffe bij doet zorg ik dat ze verschot word🤣
 9. even een kruislijn laser lenen en een spiegel dan kan je de naad voor gelijk leggen met de laserlijn en dan de spiegel achter de vespa zetten de lijn zou dan achter ook op de naad moeten vallen
 10. Wat Arnovt schrijft zou ik mee beginnen daarna kun je altijd nog alle contacten opnieuw solderen. En als dat niet lukt een nieuwe bestellen.
 11. Gezien je laatste reactie denk ik dat het verstandig is dat je de hele scooter bij iemand binnen duwt die van de hoed en de rand weet als het over vespa's gaat. Nu heb ik geen idee wie er bij je in de buurt zit maar ik lees en hoor goede verhalen over de rengdeng shop.
 12. Een defecte choke kan geen oorzaak zijn van brandstof in je versnellingsbak van je carter. De enige mogelijkheid dat dit gebeurd is als er een pakking of keerring kapot is. Een stukke choke kan hooguit zorgen dat je bougie vetslaat en het spul mogelijk verzuipt. Wees nu verstandig en bestel een revisie setje aan lagers en keerringen en nieuwe pakkingen. Zo'n blok kan niet zo spannend zijn voor je als ik zie hoeveel vespa's je hebt😀
 13. ja je hebt gelijk het is de nevensproeier, ik vergis mij dacht dat het drie delen waren. Typisch geval van veel te hard aangedraaid.
 14. Het lijkt mij dat dat de main jet is van de hoofdsproeier. Jammer dat er niet te zien is hoe groot de daadwerkelijke hoofdsproeier is. Maar ik sluit mij aan bij de mening van Frederik, valse lucht. Of heel misschien een veel te arm mengsel?
 15. Kijk dat ziet er deftig uit, alles weer terug zoals het hoort te zijn en voilà het werkt. de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Complimenten voor het goede werk!
 16. Mogelijk zou je kunnen overwegen de overstap te maken naar triburon, dat is een bijmengsel op basis van boor. het geeft minder rook en stank en doet in de verbranding volledig mee dus meer vermogen(nooit gemerkt, ik heb op een Zündapp gereden waar dit mee getest werd) En na overgang is de hoeveelheid die bijgemengd word 50% of minder dan met olie.
 17. Dat mag geen probleem zijn als de diameters maar kloppen. Als je de mogelijkheid hebt om de herbruikbare delen in een ultrasoonbadje te mikken zou dat echt een aanrader zijn
 18. Een 6 volt px kan ik mij niet voorstellen maar wat staat er op de accu. MOcht dit een 12 volt type zijn dan begin maar eens die te vervangen, waarschijnlijk zijn dan ook de problemen met de pinkers opgelost. Het is een 12v relais en 6 volt is dan echt veuls te weinig.
 19. Kijk eens aan je bent goed bezig. Netjes monteren en liefst de remcilinders ook nieuw of in ieder geval heel netjes schoon en gangbaar maken. Oja remvloeistof is geen olie maar meestal op basis van alcohol, onderdelen dus het best reinigen met spiritus ook de oude remleidingen kan je daar mee doorspoelen om alle vieze oude meuk eruit te krijgen
 20. Waarschijnlijk is de hoofdremcilinder goed te revisren. Neem eens contact op met de reng deng shop, de Dame im kwestie heeft er ooit een heel mooi topic over volgeschreven.
 21. Aangezien beide remmen op het rempedaal werken zal er ook een verdeler zitten. de kans is vrij groot dat die niet goed werkt. Of dat er vanaf de hoofdremcilinder aparte leidingen gaan naar voor en achter en dat er in de hoofremcilinder iets niet goed zit of leidingen onjuist aangesloten zijn. De kans bestaat dat in de hoofdremcilinder voor de voor en achterrem verschillende maat zuigers zitten(waarschijnlijk één ding met twee diameters) en daardoor meer of minder vloeistof verplaatsen naar de remcilinders. Of en dat bedenk ik hier ter plekke😀 de remcilinder voor voor en achter zijn verschillend en verkeerd om gemonteerd
 22. Voor zover ik weet zit er geen rembekrachtiging op een cosa dus je zult het probleem ergens anders moeten zoeken. Als de verdeling tussen voor en achter niet goed is dan zal de rem die het wel doet ook de meeste druk krijgen terwijl dat over beide verdeelt hoort te worden. Maar voor meer kennis hiervan zou je eens contact op kunnen nemen met Sara van de reng deng shop, zij heeft vorig jaar een heel topic hierover geschreven voor haar eigen cosa.
 23. met vol synthetisch zou ik er eerder voor kiezen om minder vet te mengen dan voorgeschreven. Toen dat bedacht werd was er nog geen synthetische olie en die heeft toch echt veel betere smerende eigenschappen dan de ouderwetse mengolie. Buiten dat waar olie zit is geen brandstof dus minder koeling en minder vermogen. Olie koelt namelijk niet en het verband ook niet explosief dus liever minder olie
 24. Het kan Uberhaupt niet, dat zou namelijk betekenen dat op het moment dat je remt er minder spanning naar je ontstekkings bobine zou gaan en e dus een mindere vonk zou krijgen. Je kunt een hoop zeggen over de Italianen maar zo gek waren ze dan ook weer niet🤪
 25. Hallo Renaat, Welkom op het Forum. Leuk dat je een oude 50S rijd. Heel veel plezier gewenst met je mooie Vespa.
×
×
 • Create New...