Jump to content
Vespaforum.be

Bowyer

Members
 • Content Count

  661
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bowyer

 1. Niet alleen Italiaans maar ook Brits zie ik.Ik weet niet zeker welke ik leuker zou vinden de mini of de lancia(?)
 2. Beste Hub, voor België zou ik het niet durven zeggen hoe het werkt. In Nederland zal je hem moeten laten keuren voor een kenteken als hij die nog niet heeft. Kosten zijn ongeveer €200,- inclusief de plaat dacht ik. Als de scooter ooit al een kenteken gehad heeft dan word het een stuk lastiger als je ook het kenteken bewijs niet hebt, het rdw is daar best lastig mee. Of je een Nederlandse scooter zonder papieren in België kunt invoeren is natuurlijk de vraag. In beide gevallen moet je geld uitgeven voor een kenteken. In Nederland moet hij het dan ook echt doen en alles moet werken.
 3. Ik vraag mij dan af wat je bedoelt met; "de as van de draagarm monteren was wel wat tricky". IMHO is dat niet mogelijk zonder een pers.
 4. Als jij zorgt dat de buis netjes soepel kan bewegen zonder noemenswaardige weerstand en je kabel vrij ligt en soepel kan bewegen dan hoort je gas bij loslaten gewoon dicht te gaan. Als dat niet zo is dan deugt er iets niet. Alle verhalen over een soort cruise control zijn allemaal leuk en spannend maar het is domweg gevaarlijk. De veer van je carburateur is daar meer dan sterk genoeg voor. Als je om wat voor reden dan ook een noodstop moet maken en je gas blijft op half open of vol open hangen dan moeten de toch al niet geweldige remmen van je Vespa wel heel erg hun best doen.
 5. Het is sowieso verstandig om ook je stationairsproeier mee te vervangen, tot een groot deel van het bereik van je carburateur doet deze sproeier een groot deel van het werk. Pas vanaf 3/4 gas en meer gaat je hoofdsproeier het leeuwendeel doen, en laat je nu de meeste tijd op deellast rondrijden. Dus altijd doen. Lees even goed hoe het precies zit want dat is nog wel een lastig dingetje met de maten van die sproeiers.
 6. Je zou natuurlijk een 12 volt voeding aan kunnen sluiten op je kabelboom om eea te proberen en na te meten. Voor die massa aan dat boutje zou ik een net kabeloogje klemmen en de lak van het frame er even afkrabben tot het blanke staal. Je kunt vrij eenvoudig meten of je fatsoenlijk massa hebt door tussen dat punt en bijvoorbeeld je stuur te meten hoeveel ohm weerstand je hebt. Het idee is zo laag mogelijk bij voorkeur onder de 1,0 ohm kom je hoger dan zou je kunnen overwegen om vanaf je massa kontakt een extra draad naar de voorkant en je achterlicht te trekken en een bedrade ma
 7. Loctite word in de basis hard hoewel er ook types zijn die zachter blijven maar die zijn meer voor niet permanente schroefdraad borging. Er is een speciale loctite voor cilindrische passingen en dat is in weze een lijm die reageert op metallisch contact. Tec 7 is minder geschikt voor niet poreuze materialen of materialen met een glad oppervlak zoals metalen
 8. Mocht het met tec 7 loslaten wat naar mijn idee zeer waarschijnlijk is dan goed schoonmaken en geschikte loctite gebruiken. Met metalen op elkaar gaat dat meestal heel erg goed. Wel snel plaatsen anders kan het al vast zijn voordat hij goed op zijn plek zit.
 9. Bowyer

  Schakelhendel Px

  Dan heb je twee opties; alleen de binnenkabels vervangen. Dit is het eenvoudigste als de buitenkabels nog goed zijn. Of ook de buitenkabels vervangen, wel het mooiste maar wat lastiger. In het laatste geval trek met de oude kabel de nieuwe er in. Ik trek meestal een lekker sterk touwtje door zowel de oude als de nieuwe kabel en maak aan het einde van de nieuwe kabel in het touwtje een lus waar ik iets doorheen steek. Dan trek ik met de oude kabel gelijk de nieuwe er in en door spanning op het touwtje te houden blijft de nieuwe de oude netjes volgen. Eventueel kan je nog een ducttapje de v
 10. Bowyer

  Schakelhendel Px

  Gezien wat hij vraagt is zijn ervaring met de schakelmodellen niet heel groot. Hij kan wel schakelen maar er is zoveel spel op de kabels dat hij het handvat in elke willekeurige positie kan draaien. Dat wetende verwacht ik niet dat hij het mechaniek heeft losgekomen maar alleen het kapje wat de kabels afdekt. Vreemd is dat dit ineens gekomen is of was dit al zo bij aanschaf van de px? Dus mijn idee is; draai de stelschroeven terug in zover als mogelijk draai dan twee slagen terug zodat je stelruimte hebt. Laat een helper de schakelhendel vast houden in neutraal terwijl hij de ka
 11. Bowyer

  Schakelhendel Px

  Hij schrijft dat hij het kapje er af gehaald heeft. Maar om de speling weg te stellen is dat toch niet nodig. Men kan eenvoudig de stelschroeven aan de voorzijde van het schakelmechaniek verdraaien om de speling uit de kabels te krijgen. Mogelijk is dit nog nooit versteld.
 12. Nou voorlopig rijd het spul al weer een dikke 200 km en geen last meer gehad. Ik rijd nog wel een beetje nerveus met een paar vingers aan de hendel vd koppeling maar het lijkt goed te gaan. Het seizoen is nu ook wel een beetje over dus hij gaat onder een dekentje met een vol tankje en dan zien we in het voorjaar wel weer. Of het moet met de kerst nog goed weer worden dan mag hij nog fftjes werken.
 13. Bowyer

  Schakelhendel Px

  Zou eerst eens beginnen ze netjes op spanning te brengen en dan eens een poosje sturen. Mits kabels niet gerafeld zijn of ernstige knikken vertonen zou ik ze fijn laten zitten. Preventief vervangen is een beetje larie. Want om de hoeveel km of tijd ga je dit dan doen en doe je dat dan ook bij je auto? Je moet pas iets repareren als het stuk is. En mocht je het toch liever wel doen dan zou ik ook gelijk de rest vervangen van de vespa en de oude aan mij doen voor weinig.
 14. Die 96 was alleen omdat dat voor handen was en hij met een 118 vreselijk leek te verzuipen. Maar dat veranderde uiteindelijk niets. Vreemde is dat hij volgens de eigenaar met de 177 en de 20/20 wel goed gelopen heeft voor een poosje. Na enige tijd is hij toen begonnen met knallen en ploffen waarna als mogelijke oplossing de 24/24 geplaatst is. Ditmaal dus geen verschil. Waar ik nog niet naar gekeken heb is of de pakkingen onder de carburateur en bak goed zijn maar dat zou naar mijn idee nooit deze gevolgen geven. Een andere ontsteking is mogelijk beschikbaar van een bajaj,
 15. Relatie weet ik zo niet maar wat standaard in een 24/24 zit. Backfire bij vol open. En best veel backspit vindt ik, maar vooral tijdens de pogingen om hem te starten en zolang hij niet aan slaat. Zodra de motor daadwerkelijk draait word het minder. Maar zou nog steeds niet backfire verklaren lijkt mij.
 16. Mee eens vanwege de backfire denk ik ook ontsteking maar daar lijkt alles in orde, en het is een contactpunt ontsteking dus het kan ook niet een raar elektronische oorzaak hebben. Keerring wil ik haast niet geloven dat dat die backfire veroorzaakt. Inlet kan ik nog proberen met een beetje olie.
 17. Er zit een 96 in een 160 luchtjes en een be3 mengbuis. Lijkt mij stug dat dat te groot is. Enige wat ik kan bedenken is dat er iets mis zou zijn met het inlaatvlak omdat hij best wat benzine terugspuugt.
 18. Nou het is dus een twee Ports pinasco en er steekt een 24/24 op. probleem is dat hij niet goed en soms helemaal niet wil lopen. Als hij loopt klinkt en voelt het alsof hij verzuipt wat bijna niet kan want er steekt een 96 hoofdsproeier in en de nevensproeier komt uit de 20/20 waarvan ik de maat niet kan lezen maar dat kan het haast niet zijn. Verder hebben we de ontsteking nu op 19 graden staan maar hij ploft en knalt dat het een lust is met ook regelmatig een dikke backfire erbij, terwijl de flitslamp netjes 19 graden laat zien. Naar mijn idee heb ik alles al wel nagezien
 19. @Dave, mogelijk heb je gelijk hoor. Ik vind het niet een handige website maar dat zegt niets over wat jouw ervaring er mee is. Ik ben de website van Sip gewend en daar kan ik redelijk goed mee uit de voeten. Bij scootercenter moet ik altijd echt zoeken onder welke rubriek iets te vinden is en mogelijk komt het daardoor dat ik denk dat ze minder hebben. Hoe dan ook zijn we veroordeeld om van deze diensten gebruik te maken , waarbij je dus volkomen afhankelijk bent van het bedrijfsbeleid. En zo blijkt dat is bij sip momenteel dus echt beroerd.
 20. yep, tank monteren en slang net niet strak trekken en dan op de carbu schroeven.
 21. Heel erg benieuwd. Zijn er al gebruikers die er ervaring mee hebben? Zou voor veel wat ouder blokken best wel eens een verbetering kunnen zijn. Het inlaatvlak van de mijne is nog best heel netjes maar heeft in ieder geval al een ruime 50k ervaring. Ik denk dat het wat zou brengen als het echt goed werkt. Graag verslag met een vergelijkend onderzoek, dus voor en na en indien mogelijk met een ander wiens inlaatvlak nog perfect is. Liefst geen wij van wc eend ......
 22. Bowyer

  75Cc kit

  Beter ineens je motorrijbewijs halen en gelijk een 200 kopen. Dat is stukken betrouwbaarder en veel minder pijn in je nek van het rondkijken of de jutten je niet gezien hebben.
 23. Goed idee. Maar waar dan? De website van scooter center is vreselijk en ze hebben ook minder dan Sip. Ebay vind ik echt te veel gedoe plus dat je vaak bij verschillende aanbieders moet kopen en dus even zo vaak de verzendkosten.
 24. Hoe groot is dat stuk wat uitgebroken is? Als dit aan de forse kant is dan kan je sowieso beginnen met slopen want je krijgt een behoorlijk onbalans.
 25. een groter achtertandwiel kan ook. Toch?
×
×
 • Create New...