Jump to content
Vespaforum.be

Bowyer

Members
 • Posts

  1,018
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bowyer

 1. Welke maat schroefdraad heeft de renlichtschakelaar op de hoofdremcilinder van een px. ik heb denk ik de draad verkloot door de schakelaar er naar mijn idee recht in te draaien, wat dus blijkbaar niet zo was. Nu heb ik een nieuwe maar die wil er nu dus niet recht in. de buitendiameter is ietsjes meer dan 6mm maar m6 is het niet de draad is veel fijner.
 2. Ach er word ook bijna 5k gevraagd voor een bajaj dus waarom dit niet.
 3. Geluk is met de ... dus ik zal wel geluk hebben😀
 4. IK kan het daar niet geheel mee eens zijn. Afgelopen week werkte mij rechter pinker ineens niet meer. Meten met de multimeter leverde een resultaat op van 98megaohm. Na het afknippen van het met de correcte tang(klemko) en fatsoenlijke kwaliteit kabelschoen was dit nog maar 7,4ohm vanaf het bilcontact tot aan einde draad bij de fitting. Nu nieuwe kabelschoen geklemd en gesoldeerd, ook de kabelschoen aan de fitting en voila de pinker doet het weer. Mogelijk is dit dan gelijk de oorzaak dat rechts achter elke keer het lampje stuk ging. Dus zolang je alleen soldeer aanbrengt op de plek war het zijn moet en dus niet de hele handel zo warm stookt dat het 3cm de draad in doorvloeit is solderen vaak wel de betere verbinding. Alleen wel wat lastiger los te nemen.
 5. Alleen die snor weegt dat al.
 6. Nee in principe niet. Probeer door er twee moeren op te draaien tegen elkaar in het tapeind uit de trommel te draaien naar achteren toe. Als dat lukt behoud je het schroefdraad in de trommel en kan je de nieuwe er zo weer terug in draaien.
 7. En Jacobh, ben je er al uit? IK heb anders nog een spoel liggen.
 8. Toevallig gisteren met de pinker links wat problemen. Met acculader rechtstreeks op de contacten brande de lamp keurig. met de draad op het bilcontact geen licht. Met de spanningmeter meten tussen bilcontact en lamp 98mohm, beetje veel dus. Uiteindelijk het krimpstekkertje van de draad afgetrokken en de draad rechtstreeks op de fitting en zowaar licht. Dus een nieuwe krimpstekker voor op het lamphuis en deze zowel aan de draad als aan het contact op de fitting gesoldeerd. En voila het probleem is opgelost. De weerstand na het solderen was nog maar 4,2ohm. Moraal van het verhaal is dus; meet de overgangsweestand eens.
 9. Het moet niet gekker worden!
 10. Mooie scooter, echt waar. Maar dat zijn Rally prijzen.
 11. pfff gelukkig is het toch nog een echte Vespa.
 12. Dan had ik er een paar centjes bij gedaan voor een leuke alu.
 13. Ja dat is een goede suggestie. als dat het niet is zou ik een nieuwe ontstekingsspoel monteren. Die willen bij de Vespa ontsteking nog wel eens de geest geven. en geven ongeveer hetzelfde beeld.
 14. Vandaag de Elfstedentocht gereden ( Dank aan Berry Uilkema van de Guppo Vespisti olandesi voor het organiseren) nadat ik van de week de carburateur in de ultrasoon gedaan had en alle dichtingen vervangen heb. Hij heeft het fantastisch gedaan, waarschijnlijk was dit een euvel wat er langzaam in geslopen is want zo als vandaag heeft hij al langer niet meer gereden.
 15. Dus mijn 94 px is eigenlijk een lml en van k kwaliteit?
 16. Ja ik ook. De kraan is oke en de hoeveelheid benzine die er stroomt ook. Nu dus voor de zekerheid de carburateur uit elkaar en in de ultrasoon. Gisteren weer even geprobeerd en voor nu op de korte afstand lijkt het goed. Van het weekend de elfstedentocht met de gruppo zien wat het word.
 17. Soms e wil de px als ik een poosje rond de 80-90 gereden heb en het gas dicht draai om er kort daarna weer op te gaan een soort van gat te hebben waarin de motor het gas niet oppakt. Als ik op dat moment de koppeling inknijp dan valt het blok stil. Laat ik nu de snelheid iets verder zakken en de scooter op de motor remmend rollen en dan het gas weer open dan gaat het goed. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Er zit al een dikkere nevensproeier in.
 18. geweldig om te zien. maar begrijpen doe ik het nog steeds niet
 19. Hoi Thomas 78, tja maar dat is allemaal nieuw toen de ombouw naar schijf erop is gekomen. Ik ga nog kijken of er iets is na te stellen!
 20. Het is gelukt met een nieuwe koppeling en zo kort mogelijk achter de oude de slang door te slijpen. Ergens op yt vond ik en filmpje over deze leidingen en dat knippen met een zijknipper funest is omdat je dan door het vouwen de wand plaatselijk dunner maakt en dan een minder goede afdichting hebt. En zo is het gegaan met de slijptol en het werkt. Inmiddels ook al lekker wat gereden weer maar ik zit een beetje met het volgende; Als ik wat harder rem dan lijkt het alsof de vork een beetje begint te stuiteren. De remschijf is nieuw , de boutjes allemaal even vast aangetrokken met de momentsleutel. De vering en demping ben ik al mee aan het klieren geweest, dit lijkt heel beperkt wel iets te doen maar lost niets echt op. Wat kan de oorzaak zijn en hoe kan ik het oplossen?
 21. Na het in elkaar bouwen van je motorblok de werkbank opruimen en tot de ontdekking komen dat je misschien toch niet goed geteld hebt bij het in elkaar zetten van het naaldlager.
 22. Haynes is inderdaad een prima handboek. Als uw px standaard is dan is het plaatsen van een versterkte koppeling niet per se nodig(alles kan en mag). Als je overweegt om wat centjes uit te geven dan zou u kunnen overwegen een cosa koppeling te plaatsen. Hiervan wordt beweert dat deze veel lichter te bedienen is dan een standaard exemplaar. Persoonlijk merk ik het verschil niet echt. Maar in geval van een versleten koppeling volstaat meestal het vervangen van de koppelingsplaten, wat dan weer aanzienlijk goedkoper is dan een compleet exemplaar.
 23. Oké een update, het heeft even geduurd voordat het blok uiteindelijk echt onder een frame zat en klaar was om te rijden. Er kwam ook nog zoiets voorbij als een complete voorvork met schijfrem en het eea aan verf en spuit werk tussen. Maar inmiddels loopt de Vespa en behoorlijk goed ook, er gaat nog wel een slagje grotere nevensproeier in voor de zekerheid. Bij de testrit en afstelronde leek de px een heel behoorlijke snelheid te kunnen ontwikkelen. Op de teller ruim 115 en nog niet volledig op top maar daar verwacht ik niet veel meer van, de fut was er al wel een beetje uit. Eea met een verder standaard blok en alleen de cilinder en inlaat wat aangepast met een dremel, wel een sip road gemonteerd. Nu afwachten hoe dit zich gaat houden op de lange baan. Kleine spoiler; inmiddels bezig met een 60mm krukas en opgeboorde cilinder en aanpassen van poorten en carter maar nu wat verder dan voorheen. Totaal berekende inhoud aan cc is 218cc met een originele gietijzeren cilinder.
 24. Het antwoord was dus; ja de mengselschroef doet alleen iets in het stationaire gebied. Maar bedankt voor het verhelderende plaatje.
 25. hmm, het wil er niet in dat een carbu met gasnaald en dus regelbare hoofdsproeier vergelijkbaar is
×
×
 • Create New...