Jump to content
Vespaforum.be

Bowyer

Members
 • Posts

  755
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bowyer

 1. Klinkt als een langdurig en moeizaam traject en waarschijnlijk ook kostbaar. is een ander kader met kenteken geen optie?
 2. en de politie al contact met de div laten opnemen?
 3. jullie zijn mij net ietsjes te overtuigd van dat het gaat lukken. ik ga het zelf eens proberen. Altijd gedacht dat het een prima slot was maar misschien valt het tegen.
 4. En zeker niet het blok meer rondtornen of proberen te starten. Met veel geduld en geluk krijg je hem er mogelijk weer uit. Zo niet dan moet het blok uit elkaar. Mocht je zo'n klein cameraatje hebben dan kan je dat zeker helpen.
 5. stuur maar een pb tje in de kerstvakantie lukt dat vast wel
 6. dan wens ik je succes de haak gaat over het wiel en achter de swingarm langs met het blok achter de grondplaat, knappe jongen als jij de velg loskrijgt ligt een beetje aan de kwaliteit rvs, met A70 zou ik het niet gokken🤣
 7. Dat zal best wel (mee) vallen, net als bij dat blok wat ik heb kan je voorwiel gewoon niet draaien. In het ergste geval val je in stilstand om,of je moet bij elk vertrek een wheelie maken dan word landen lastig.
 8. Stationair draaien is niet alleen slecht voor de bougie maar ook voor de cilinder. langere tijd onbelast laten draaien kan een verglaasde cilinderwand opleveren wat dan weer slecht is voor de compressie. De enige manier om dit te voorkomen is een toer doen van minimaal een half uur zodat alles echt lekker warm word en ook flink belast. Of je zet je Vespa's gewoon weg voor de winter en daarmee klaar. Tank goed vol met synthetische benzine en geen vuiltje aan de lucht.
 9. Ja dat is bijna 100%. Maak eens een foto van die koppeling want een as met rokje klinkt als een leeg koppelingshuis.
 10. Ik heb bij mijn px zo een stuk alu wat in de velg valt en daar gaat een beugel doorheen die om de band valt en de andere zijde steekt dan achter de naaf. Hierdoor is het onmogelijk om het wiel te draaien , dit is voor korte stops in een gebied waar voldoende volk loopt prima. Bij langer stops of overnachtingen dan gaat er een hele dikke ketting om de treeplank en een boom oid. Het oog aan de standaard is onzin die knip je er met een flinke vlechttang nog af.
 11. 20 jaar geleden was toen het kenteken op bromfietsen er al? mogelijk heeft er nog nooit een kenteken op gezeten en moet hij gewoon gekeurd worden en is er geen vuiltje aan de lucht. invoering bromfiets kenteken is in 2007 geweest zegt gogel.
 12. 1575/ 2,20=715.91 euro. idioot veel geld voor zo'n lompe scooter. het voorspatbord lijkt wel een mini indiaan. Maar goed dat is mijn mening, er zullen er vast zijn die een vespa lelijk vinden🤣
 13. Bowyer

  oude bandjes

  Als ze dan wat leuker zij is dat toch mooi meegenomen. anders een lelijke kerel met een behaarde wrat op zijn neus
 14. En ik maar denken dat de Nederlandse RDW lastig kon zijn.
 15. Bowyer

  oude bandjes

  Mocht dat gebeuren dan is het te hopen dat het verplegend personeel van het hoerige type is🤪
 16. We gaan het mee maken en ik hoop dat je gelijk hebt.
 17. Hoewel het de laatste tijd toch wel erg rustig is. Zelfs nu het binnenklusweer is begonnen zie ik weinig gebeuren. Ik vind dat heel erg jammer, de levendige discussies die soms op één avond gevoerd werden waren een zak chips en een biertje meer dan waard 🤣 Tot enige tijd terug was er elke dag wel wat nieuws te beleven. Jammer dat een forum toch een beetje afsterft.
 18. Afhankelijk van het bouwjaar kan het ook zijn dat je scooter geen claxon hoort te hebben maar een bel. Tot een zeker bouwjaar waren claxons op brommers in nederland niet toegestaan. Dan zou de huidige schakelaar correct zijn😀
 19. Gelukkig zijn we het eens, anders moest ik zoeken naar iets wat er niet is. Ik was heel even bang dat ik een afgebroken deel over het hoofd gezien had🙃daar zou ik stevig van gebaald hebben. Ik denk dat ik hem /haar toch maar ga opknappen maar wel zo minimalistisch als mogelijk, dus waarschijnlijk stukken in de bodemplaat ipv een nieuwe en eerst maar eens zien of het blokje wil lopen zonder uit elkaar te halen. Het moet een leuk gooi en smijt ding worden die ik ergens durf te laten staan zonder dat ik bang moet zijn dat hij gejat word. Geen beugels of andere versierselen en overweeg ook het kastje weg te laten, ik vind ze eigenlijk mooier zonder.
 20. Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. waar je cirkel staat is het einde van het luchtkanaal waar de cilinderkop overheen valt.
 21. De wiki pagina had ik natuurlijk ook gevonden🤣 het zou wel al te gek zijn zoiets niet even op te zoeken. ik vraag mij ook werkelijk af of er niet gewoon een stuk is in te lassen zodat het grootste deel van de originele plaat behouden blijft. Daardoor zou je redelijk in de buurt van het “rat” verhaal blijven. Toch vraag ik mij af wat men onder rat verstaat behalve natuurlijk wat wiki aangeeft. Ik zie best veel “ratvespa’s” waarvan de lak op vlekken is teruggeschuurd om de ratlook te krijgen. Voor mijn idee is dat niet de gedachte achter “rat” . Deze heeft jarenlang in een schuur gestaan in onderdelen en de billen zijn aan de kant waar ze aan een bepaalde omstandigheid hebben blootgestaan bijna volledig kaal. Het lijkt haast alsof ze lang in een oude varkens schuur gelegen hebben een aangetast zijn door de zwavel uit de stront van de varkens. Sowieso zit vrijwel overal een laagjes roest op , niet door geroest maar meer vliegroest achtig.
 22. In mijn idee is rat zoals hij is zonder opsmuk en technisch in orde. Misschien kan je uitleggen wat volgens jou de definitie van rat is? Mogelijk zijn er anderen die daar andere ideeën over hebben, is denk ik wel leuk om dat eens te lezen. Zeker ga ik eerst eens beginnen met het blok ,eerst eens de cilinder en zuiger er weer op en zien of het ding überhaupt loopt. Voor de bodemplaat twijfel ik tussen het gehele deel vervangen of er stukken in lassen.
 23. Nou precies dat dus. De prijs waar het voor werd aangeboden had iedereen hem opgehaald. De gedacht speelt om er een rat bike er van te maken , maar met een nieuwe bodemplaat is dat niet zo rat meer. Verder alleen de vliegroest eraf poetsen en blanke lak erop en blok origineel houden.
×
×
 • Create New...