Jump to content
Vespaforum.be

Bowyer

Members
 • Content Count

  712
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bowyer

 1. Het gaat dus om het ontstekkingszijde tijdstip en het is geen 130 maar 138-6.
 2. Ik heb in mijn 200 een langeslag krukas zitten met een 130 graden wang. Nu staat hij als een standaard px afgesteld en loopt op zich goed maar ik vraag mij af of het beter kan of anders moet.
 3. Helaas worden de px rijders in de club aardig minder. De meeste rijden op gts’en of iets dergelijks Maar het is een idee ik kan eens vragen.
 4. Hoi , Ik heb bij het opknappen van mijn px ook het zadel vervangen (Buddyseat). Het is een exemplaar met lekker stevig schuim en een kunststof bodemplaat/ Nu krijg ik na een tweetal uren aaneengesloten sturen pijn aan mijn stuitje of in ieder geval in dat gebied. In weze is dat niet war je echt op zit. Dus de vraag is dan of dat bij dit soort zadels vaker voorkomt of dat het aan mij ligt. En dan natuurlijk, als het aan het zadel ligt wat is dan de betere (beste) optie? zo is een rit rijden echt niet grappig.
 5. Ik zal niet lullig doen; voor €25,- help ik je van deze wesp af
 6. of heel erg veel korte ritjes en de motor nooit echt warm en daardoor een hoop condens in de olie. Ververs de olie eens en een schoon filter en ga dan eens een stuk van een 100km rijden in alle omstandigheden dus stad maar ook doorgaande weg. Houd je temperatuur de hoeveelheid koelvloeistof in de gaten en kijk aan het einde vd rit hoe de olie er dan uit ziet. met wat geluk valt het mee. Zorg wel dat je een achtervang hebt mocht het toch de koppakking zijn.
 7. one step beyond is in dit geval redelijk toepasselijk, altijd een stapje verdergaan. met het weer op de motor stappen na zo een ongeluk ga je in mijn ogen; one step beyond. Veel sterkte.
 8. niet met sleutelen maar met tanken. ik wou shell v power tanken en dat is ook gelukt helaas was het diesel.
 9. Dat is vijf jaar geleden en niet in nederland neem ik aan gezien uw woonplaats. Hier word het motorrijden ontmoedigd zo lijkt het wel, de eisen wat je moet kunnen worden steeds gekker
 10. Nu meen ik toch dat "Ronin" een samoerai/strijder zonder baas was :-))
 11. Mee eens, alleen ik was net als jij nog vrij jong toen ik mijn motor haalde. de eisen nu zijn heel erg verandert tov toen. Ik heb een pakketje van 10 lessen met examen voor 900 gulden gedaan en geslaagd. Als ik zie wat die gasten nu moeten doen en kunnen dan geloof ik niet dat je het red in tien lessen, en de lessen zijn nu echt idioot veel duurder. Neemt niet weg dat ik ook zou gaan voor het rijbewijs ipv op een 125 te moeten rijden of in nederland op een mp3. Bovendien zijn je opties veel ruimer en leuker.(en goedkoper)
 12. ik denk dat je voor de huidige prijzen niet voor €1000,- uw rijbewijs hebt. iig niet in nederland.
 13. Bowyer

  Krukas loopt aan.

  of je laat bij de metaalbewerker je carter uitdraaien naar de juiste maat. Voordeel 1 heb je weer een super mooie afgewerkte intake plaat. Voordeel 2 stukken goedkoper dan ander/ nieuwe carters.
 14. dat is zeker waar, in nederland mag je met een b rijbewijs(auto) een mp3 lt rijden de andere modellen dus niet. kijk maar eens op marktplaats wat de lt modellen doen ten opzichte van de andere typen. gaat echt helemaal nergens over.
 15. Jonge kinderen en vespa's zijn geen combi. geef je adres maar dan kom ik hem kostenloos ophalen(de vespa dan hé) Serieus, leuke brommer.
 16. elke scooter heeft een spanningsregelaar. Ik zou daar beginnen met meten hoeveel spanning er is op het moment dat de motor op meer dan 2000 toeren draait. Komt dat ruim boven de 13,5 volt uit dan is de regelaar stuk. (Wel aan de uitgaande kant meten)
 17. Geen motor maar een Harley.
 18. simpel, niet aan beginnen je krijgt problemen met je uitlijning voor/achter en alle andere dingentjes kloppen niet meer met uw frame. en denk nu niet dat u met een band die en fractie breder is gelijk op een racemotor zit. de band is minder van invloed dan de bestuurder.
 19. klinkt alsof de elektrische choke niet werkt of mogelijk juist te goed Ik zou eens beginnen met een andere dealer te zoeken
 20. Ik zal eens op zolder zoeken, ik denk nog een complete bak met deksel en carbu te hebben liggen.
 21. Buiten dat je de cilinder gedemonteerd hebt, is er verder nog iets aan het motortje gedaan? Zo niet dan zou ik daar eens mee beginnen en alle afdichtingen en keerringen te vervangen, zoals het verhaal nu is lijkt het of één of beide krukaskeerringen lek zijn.
 22. Hoi Hans, Ja hoor die Bajaj set past waarschijnlijk prima. Wel moet er eea aangepast worden in je kabelboom en mogelijk ook in je lichtschakelaar. Anton heeft daar een heel mooi schema van en levert ook die ontstekingen (AVB scooters) Succes,Thijs.
 23. meestal duurt dat langer dan 10 seconden
 24. neem de slang eens los bij uw carburateur, als daar een flinke hoeveelheid benzine uitkomt dan zit het in de carburateur. als dan die loshalen en reinigen bij voorkeur ultrasoon. Staat de kraan wel open?😁
×
×
 • Create New...