Jump to content
Vespaforum.be

Bowyer

Members
 • Posts

  952
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bowyer

 1. Zeker maar er waren zoveel meningen dat dit het enige antwoord was wat nog mogelijk was. In ieder geval is een spanningsvrije montage aan te bevelen. hoe je dat gaat bereiken is om het even.
 2. Het beste trek je je van ons niets aan en doe je wat zelf denkt dat het beste is.
 3. Ook geen kennissen of vrienden die zoiets kunnen? Of de plaatselijke smid?
 4. De meeste stek monteurs die aan airco's werken of koelinstallaties hebben zoiets ook in hun bus staan. Klein beetje creatief denken word meestal beloont.
 5. Geen constructiebedrijf in de omgeving die een acetyleenbrander hebben?
 6. is de bocht flink heet stoken en ietsjes buigen geen eenvoudigere oplossing? Je hoeft dan niets te dremelen of af te slijpen. Voordeel is dat je dan ook een zogenaamde spanningsloze montage hebt
 7. Nou alles gedaan en het lijk of de schommelarm niet de oorzaak is. Het voorwiel kan ik minimaal bewegen op de as. Ter controle ook nog bij een andere gevoeld en ook nog een remtrommel omgewisseld en op mijn eigen vork gezet. Dat geeft hetzelfde aan speling. ik denk dus dat ik oud en bang aan het worden ben🤪
 8. Sorry speling natuurlijk 😂
 9. Precies dat dacht ik al. Ga morgen maar eens goed kijken waar het probleem zit. Ik hoop in de wiellagers, de vork eruit is nogal een klusje.
 10. De as zit bij een px geborgd met een soort verenstalen plaatjes met tanden die je in het gat duwt en er door de tanden niet terug uit kunnen. Alles kan natuurlijk maar het principe van die plaatjes is eruit is kapot.
 11. Ja die draait in naaldlagers maar zit daar met nogal wat kracht ingeperst. Wat ik begrepen heb lukt dat niet zonder te persen.
 12. Dank voor de reactie. De pen waar de arm op draait moet toch geperst worden?
 13. Hoi, Is er een methode om de schommelarm te controleren op spelling? De laatste tijd heb ik soms het idee dat als ik hard rem op een bepaald punt de scooter links af wil. Vandaar dat ik dacht dat er mogelijk spelling op is. Of ik word oud en bang😅
 14. Hij wil hem niet verkopen!
 15. Als de viscositeit hetzelfde is zou er dan verschil kunnen zitten in de dopes die aan de olieen zijn toegevoegd? ik zou kunnen voorstellen dat er in een versnellingsbak olie dopes zitten die de koppeling naar de bliksem helpen. Net even terug gelezen en dat hangt dus van de specificaties af. @ Frederik, mijn nog niet zolang geleden geheel gereviseerde blok geeft bij schakelen ook nog wel een klak geluid. Voor mijn idee is dat een beetje inherent aan het schakelsysteem, bij een wals of vorken schakeling heb ik dat nog nooit zo gehoord.
 16. Nee inderdaad, hij werd alleen niet warm.
 17. Het is opgelost. Een nieuwe ontstekkingsspoel en een nieuwe cdi hebben het verholpen. Hoewel de scooter verder hartstikke goed liep en als je de bougie er uit draaide een mooie vonk gaf. Na het nameten van de weerstand warm en koud over de spoel bleek dat dit warm een onbehoorlijk stuk hoger was.
 18. En ben je er al op neergestort? Deed het zeer en wat heb je ontdekt?
 19. Een knappe beenschildspiegel. De lolly’s staan sowieso altijd te trillen.
 20. Het verhaal over maar één keer kunnen gebruiken op de manier zoals het hoort mag toch algemeen bekend zijn. je gebruikt een metalen pakking toch ook niet vaker? Wat betreft het ongemakkelijk vast draaien heb ik nog wel een opmerking. Let goed op of je cilinderkop hier tegen kan. Bij Vespa’s ben ik het nog niet tegengekomen maar bij ander motortjes al wel dan wordt de draad in de kop er uit getrokken met de bougie.
 21. Remtrommel achter wel spellingsvrij? Die willen als ze uitgeslagen splines hebben nog wel eens wiebelen. En / of wielen achterstevoren gemonteerd?
 22. Heb ik al eens gedaan, die voelt lauw aan en zeker niet warm of heet.
 23. Dat het toerental zakt als je in zijn 1 de koppeling iets laat opkomen lijkt mij logisch je remt dan in weze je krukas af.\ Wel zou het vreemder zijn dat als je dan de koppeling weer intrekt het toerental dan laag blijft. Wat Nero zegt lijkt aannemelijk totdat je bovenstaande bedenkt. Dus eigenlijk denk ik dat je moet zoeken in een beetje een arm mengsel op het moment dat je met je gas gesloten tot stilstand komt. Je zou een wat grotere staitonairsproeier kunnen proberen
 24. Geen idee hoe dat kan als je inderdaad aan de buitenzijde alles afgesopt hebt en je ziet nergens belletjes dan zo het theoretisch lekdicht moeten zijn. Je aansluiting van je kop ook afgesopt? En in het andere geval dat je aan de buitenzijde niets kunt vinden dan moet één van je keerringen of je carterpakking lek zijn. De keerring aan vliegwielzijde is vrij eenvoudig te controleren. de andere kant zou je natuurlijk kunnen proberen te testen door je ontluchtings piefje bij je koppeling eruit te draaien en het gaatje met sop te bewerken. Als je druk verliest je carter in dan zou daar een bel moeten verschijnen
×
×
 • Create New...