Jump to content
Vespaforum.be

jeansprint

Members
 • Posts

  2,335
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jeansprint

 1. Is gewoon een VB1T met verkeerde zadels en een verkeerd achterlicht. Het spatbord garnituur is wel degelijk het correcte... Jan.
 2. Ik heb dubbele krimpkous gebruikt in het verleden... met succes!
 3. Een nieuwe cilinder doet meestal wonderen bij een slecht startende small-frame. Jan.
 4. Op de gaine moet een koper busje zitten, zo kan je het geheel vastdraaien. Gaat al eens verloren... vandaar mijn suggestie. Op de 2de foto zie je het busje staan.
 5. Kabel lijkt me wat dik, gaskabels zijn doorgaans wat dunner en worden verkocht met een bijhorende gaine op maat. https://www.scooter-center.com/de/gaszug-bgm-original-vespa-rally180-vsd1t-rally200-vse1t-sprint150-vlb1t-gt125-vnl2t-gtr-vnl2t-ts125-vnl3t-gl150-vla1t-grau-bgm6470tc?number=BGM6470TC Kilometerteller moet er zeker uit. Ik zet ook de arette voor de gaines/kabels los. Dan het eindstuk op de schakelbuis demonteren ( lossen onderaan het stuur ), kabel in hangen, gaine op zijn plaats en alles terug monteren. Je moet vooral zien dat je geen "knik" hebt in je kabel. Jan.
 6. jeansprint

  125 ts (78)

  Knappe scooter, maar niet zo makkelijk te vinden. Zijn er niet heel veel van geproduceerd. https://vespaoldtimerregister.nl/VOR-framenummertabel/vespa_125.htm#VNL3T In 1978 maar 601 stuks gebouwd ( P125X 27781 stuks in 1978 ), succes.. Jan.
 7. Inderdaad, een P125X heeft contactpunten i.p.v. een elektronische ontsteking. Is eigenlijk het blok van zijn voorloper, de 125TS.
 8. Kort door de bocht, wat een zot er wil voor geven! De vraagprijs voor deze vespa is zo ongeveer de waarde als hij top is ( o-lack, alle specificaties ok... ), zelf eerder wat minder in 125cc. Een 200 zonder pinkers is een ander verhaal. Dus de huidige vraagprijs plus de kost om hem spik & span te zetten houd mijn inziens geen steek. Ik zou passen. Jan.
 9. Zadel is eveneens niet correct, geen reservewiel + afdekking. Ontbrekende latjes op de voetplank... Bil links heeft geen mooie ronding onderaan ( waarschijnlijk door val en slechte herstelling ). Ik zou mijn centjes er niet aan geven... Jan.
 10. Ik heb er nog ééntje liggen. Indien interesse stuur je maar een bericht. Groeten, Jan.
 11. Ik bedoel wel de olie van de versnellingsbak...
 12. Dat kan of een defecte vlotternaald kan ook een oorzaak zijn. Heb je de olie afgelaten? Als hier benzine inzit is de vlotternaald defect/verduurd... Rust roest..
 13. De groene aanslag in je vlotterkamer zou ik verwijderen ( met WD40 en wat staalwol ), gaat oplossen in je verse benzine en de sproeiers doen verstoppen... Het zou kunnen dat door het stilstaan de segmenten plakken en voor minder compressie zorgen. Zoals ik reeds aangaf, zonder luchtfilter in je inlaat een kletske 2takt mengsel en kicken. De batterij heeft geen invloed op de werking/starten van de motor.
 14. Ai! Is de bougie nat na het kicken? Giet eens een kletske benzine in de inlaat, dan moet hij aanslaan... Je kunt trouwens eenvoudig zien of er brandstof doorkomt door de darm aan de carburator te lossen. Draai door de standen en kijk wanneer er benzine komt ja/neen. Succes... Jan.
 15. Vergeet de sleutel niet mee te bestellen. https://www.scooterpassion.be/nl/scooter-passion-step-vespa-lambretta/2363-gereedschap-montagedemontage-sleutel-benzinekraan-vespa.html
 16. Neen, bak moet er uit. Ontstoppen, ik zou voor een nieuwe kraan gaan!
 17. Probeer hem eens te doen lopen met een externe benzinetoevoer ( ik gebruik een stukje darm en een trechter ). Vermoedelijk een verstopte kraan door het bezinksel van de oude benzine.
 18. Vermoedelijk probleem met de benzinetoevoer. Verstopte benzinekraan is een optie, bak uit het frame geweest? Probeer hem eens te doen lopen met een externe benzinetoevoer ( ik gebruik een stukje darm en een trechter ).
 19. Valse lucht aan de inlaat is meestal de oorzaak. Nieuw viltje monteren doet wonderen... Jan. https://www.sip-scootershop.com/nl/product/pakkingring-voor-shb-1919-huls-aanzuigstuk_87970000
 20. Mooi, sportief ogend uitlaatje voor een Vespa 200. Uitlaatpijpjes zijn van inox, dus roesten doen ze niet. Past perfect met het reservewiel. 25 euro. Verzenden op kosten van de koper.
 21. "You hate it or you loved it", wit accessoire zadel uit de kitscherige jaren '80. Is New Old Stock item uit 1983 en is in perfecte staat aangezien zijn leeftijd. Komt met alle montagebenodigdheden en sleutels. Koste in de vorige eeuw 3895 Bfr, wat niet goedkoop was, meer wel stoer. In deze staat kom je ze niet meer tegen! 25 euro vast, goedkoper is strafbaar. Ophalen te 3300 Tienen of verzenden op kosten van de koper!
×
×
 • Create New...