Jump to content
Vespaforum.be

Ed75

Members
 • Posts

  207
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Tessenderlo
 • Mijn Scooter(s)
  '85 PK50 V5X3T,
  '88 PK50 VA52T Pluri,
  '09 LML 125 2T

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Zonhoven
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

1,885 profile views

Ed75's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

64

Reputation

 1. Van langere riemen heb ik nog niet gehoord, ik weet wel dat er 2 soorten breedtes zijn in vario riemen voor de pk50 automaal, namelijk: 15.0 x 621 mm 16.3 x 621 mm Ik vermoed dat met een verschil in de breedte van een riem de riemschijven eerder/later aan hun minimum/maximum zitten wat zal resulteren in een betere acceleratie, of een hogere top (1 van de 2)
 2. @ChielW Die DIY oplossingen mag je altijd eens bundelen, er zitten hier nog automatica liefhebbers! En wat de schaarse onderdelen betreft zoals @Pilaf aangeeft, dat klopt ook. Maar wie zoekt die vindt. En ik heb het uiteindelijk allemaal gevonden, deze week heb ik dit setje nieuwe onderdelen thuis op de plank kunnen leggen:
 3. Met lichtere rolletjes merk je echt wel een snellere acceleratie, dat is wat ik wou bij mijn slome 50cc. De top bleef naar mijn gevoel gelijk, misschien net iets trager bereikt met de lichte rolletjes. Die 16x13 rolletjes heb ik maar even gehad en toen weer snel terug gegaan naar 15x15 rolletjes, omdat er toch na een tijdje eentje was gaan dwarsliggen.
 4. Vespa PK50xl automaat variorollen PK50XL € 20,00 https://link.marktplaats.nl/m1751180959 Echt wel knap die 75km/u. Is dat op de teller of op gps? Ik denk dat ik een 75cc kitje in huis moet halen. Of je weegt zelf misschien maar de helft van wat ik weeg 😆 Carbu 16.12 of 16.14?
 5. Een automatica die 57km/u haalt is al een uniek feit, lijkt me sterk dat je deze nog ooit sneller krijgt. Tenzij het om een 75cc gaat?
 6. https://link.2dehands.be/m1716239734
 7. Ed75

  Vespa Tools

  Die onderste, het zal wel niet, maar zou een tool kunnen zijn om de onderste poulie van een pk50 automaat los te krijgen. Meet je de afstand eens tussen het midden van 2 pennen, en de dikte er van?
 8. Nice! Als passende aanvulling hierop, en een andere kwiet heeft zich al eens bezig gehouden voor de niet-elestart variant ?
 9. Misschien beter even de tranen drogen, de buidel opentrekken en BEHVA inschakelen?
 10. Voor het lekje, lees ook eens hier: Toch al gefeliciteerd met het eerste gespin. Dit moet je toch genoeg moed geven om de rest van de dingetjes op te lossen, komt goed! Trouwens, mooie motorstand in betonplex! Dat had ik eerder gezien moeten hebben!
 11. Dus wil dit zeggen dat het motortje al spint als een vlijtig wespje? Klaar om kilometers te vreten?
 12. Blij dat het geen bananen doos project geworden is. Ik had wel eerst geprobeerd de motor aan de gang te krijgen, maar creatief stylen is veel leuker he. Succes, en laat ons het vervolg nog weten, zelfs al is dat weer een half jaar verder ?
 13. Per jaar moet ik ook een nieuwe bobine steken op mijn automatica. Geen idee waarom.
 14. Originele vind je zo goed als niet, tenzij voor een belachelijke prijs op eBay. Maar probeer eerst eens een andere bobine.
 15. Heb je nog de originele variorollen? Kan zijn dat deze vettig zijn, of het loopvlak er van. Ik heb zelfs eens gehad dat er 1 rolletje dwars zat, maar dat ware lichtere, niet originele. Maar zoals al eens geschreven op dit forum, mijn automatica lust 1 bobine per jaar, met gelijkaardige symptonen als jij. Nu een originele Piaggio bobine steken ipv Ducati, afwachten naar duurzaamheid.
×
×
 • Create New...