Ga naar inhoud
Vespaforum.be

aankoop fototoestel


Thomassker

Aanbevolen berichten

aangezien er hier op het forum wel een aantal hobby-fotografen zitten, kunnen jullie mij misschien wel helpen.

Ik ben van plan een oude hobby terug op te pikken, namelijk fotograferen. Maar die paar jaar datk ermee gestopt ben, heb ik ook de verschillende mogelijkheden en toestellen uit het oog verloren.

Daarom hoop ik op een beetje goede raad.

Ik zal het toestel vooral gebruiken voor fauna en flora, mijn budget ligt rond de 500 EUR. megapixels zijn niet zo belangrijk voor mij, vooral de optische zoom speelt een rol.

Alvast bedankt!

Link naar reactie

Er zijn momenteel een heel aantal "fotografen" welke hun toestel te koop aanbieden. Spreek dan over nikon d70,d80 etc... en ook heel wat canon materiaal Dit omdat er weer nieuwe modellen op de markt komen en zij dan toch maar steeds het nieuwste willen hebben.Zij denken immers dat die nieuwe dingen en toch betere foto's zal laten maken. Vele van die te koop staande toestellen hebben soms heel weinig kliks en dus de moeite om aan te kopen. Kijk eens op Belgiumdigital,kapaza, 2dehands etc.

Link naar reactie

en een handige pagina voor prijsvergelijkingen: http://tweakers.net/pricewatch/cat/62

Ik weet alleen een beetje iets over de Nikons:

Voor 500 red je van de Nikons net een D40 kit, gooi er nog een UV filtertje op ter bescherming van je lens en je zit al op de 500.

Ik persoonlijk zou niet snel voor een 2dehands Nikon D70 gaan; mijn ervaring met dat model (versie 1 van de 1ste betaalbare spiegelreflex ever, zeg maar) is dat de sluiter het op een gegeven moment begeeft, dat geintje gebeurde bij mij en 2 vrienden van me en kost 210 ex BTW om te fixen :S. Latere modelen in de D serie zijn er misschien minder gevoelig voor.

Die 18-70 lens uit de kit is wel een fijne lens, en de D camera's zijn fijne goed in de hand liggende camera's die lang op de batterij kunnen.

Link naar reactie

wat ik dan dacht, is dat je optische zoom dan geen beperkingen heeft...

aangezien je later, betere (en duurdere) lenzen kan kopen.

Voor prijzen kan je hier altijd eens kijken:

http://www.fotokonijnenberg.be/

Prima prijzen en goede service.

Welke modellen nu goed zijn en welke niet, dat laat over aan de kenners.

Maar ik vermoed dat prijzen bij reflexcamera's niet laag zijn...

Link naar reactie
vespaforum = fotoforum ????

de chitchat sectie heeft zo zijn redenen... ("Zever, gezever en aanverwanten...")

Als dit zo is dat chit chat voor alles mag dienen dan kunnen we hier beginnen met recepten uit te wisselen zodat we eens iets anders kunnen koken dan Italiaans, dan kunnen we patronen uitwisselen om te breien zodat we niet altijd met die Italiaanse designkledij moeten rondlopen enz...

Dus uit bovenstaande post van u kan ik opmaken dat jij een vraag i.v.m. een fototoestel als gezever beschouwd. Point made! Dus waarom de vraag stellen als het toch maar gezever is??? Tssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Link naar reactie

@ Typhon

Ik heb nergens beweert dat je de boel verziekt hé. ;-) En ja, je blijft vriendelijk, net als ik (denk ik toch)

Ik vind inderdaad dat er voor dit soort zaken veel betere en andere fora zijn waar je zeker aan je trekken gaat komen. Ik beweer niet dat je dit hier niet mag vragen maar als je de links even bekijkt die ik geef dan zie je direct dat daar mensen op die fora zitten met evenveel passie als wij, met dat verschil dat het daar specifiek over fotografie gaat. Je gaat toch ook niet bij een apotheker je brood halen? Ik doe dit gewoon zodat je ten alle tijden goed geholpen wordt en vermits iedereen zijn hobby en passie heeft lijkt het me beter om zulke vragen aan die specialisten te vragen (zie andere fora dus).

@ Gette: Ik was zo hevig bezig met dat ontwerp van die jurk dat ik in mijn enthousiasme mijn glas water per ongeluk over het blad heb gestoten. Ik zie wat er nog te redden valt en anders kan ik je misschien plezieren met een patroon van dat SM kostuum?

Link naar reactie
laat erix maar efkes doen, die moet waarschijnlijk even wat frustratie kwijt :-P

Als je nu had zou zeggen dat de camera dient om vespa's te trekken ipv founa en flora. Dan had niemand geen problemen gemaakt ;-)

Ik ben zelf een enorme fotoliefhebber. Ik verzamel o.a. ook allerlei fototoestellen (van heel oud tot redelijk modern) dus daar zit het probleem niet (zie vorige post voor uitleg)

Frustratie alom nu ik geen Schelmke meer heb om op te vitten Woehahahahahahahahaha ;-)

Link naar reactie
Als dit zo is dat chit chat voor alles mag dienen dan kunnen we hier beginnen met recepten uit te wisselen zodat we eens iets anders kunnen koken dan Italiaans, dan kunnen we patronen uitwisselen om te breien zodat we niet altijd met die Italiaanse designkledij moeten rondlopen enz...

Erix, als je toch bezig bent, voor mij graag een potske met het Vespa-logo op om op mijnen helm te zetten. Stop jij ook sokken of moet ik daarvoor op een ander forum zijn?

@Typhon: mijn ervaring is dat voor een digitale reflex in de betere kwaliteit moet zoeken. Alleen zit je dan toch ruim boven 500 euro. Keep in mind dat je bij aankoop van een objectief rekening moet houden met de factor x 1,5 . Tenminste, ik veronderstel dat dit sinds mijn D100 nog niet verandert is. In zoom geen probleem, je hebt altijd meer maar in groothoek heb je dus pech en moet je dus een grotere groothoek nemen die, als je een beetje lichtopbrengst wil, belachelijk duur zijn.

Pockets in spiegelreflex bestaan, voor zover ik weet, niet!

Groeten,

Peter.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...