Ga naar inhoud
Vespaforum.be

site gezocht ?


Pieter1

Aanbevolen berichten

Bestaat er een betrouwbare site waarop je alle oldies (40,50,60) kan zien met mogelijke opties ? Ik heb het dan over mogelijke zadels, lichten,...of wat origineel bestond bij Piaggio.

Mercikes Pieter

P.S. zie met GOOGLE het bos niet meer door de bomen ;-)

Link naar reactie

Damn, sjieke site merci.

Zal dan maar door de mand vallen ;-). Zoek het origineel achterlicht (of één van de...) voor een Franse Acma 125 cc bj 1952. Geene Faro Basso dus...

Thanks anyway

P.S. Of is dit dezelfde als de VU1T 1001 en kan je daar een remlicht opsteken ? De rechterbil is bij ACMA wel anders uitgesneden.

Link naar reactie

Ow - das wel even wat anders dan Italiaanse Vespa info :)

Voor de Acma moet je op http://vespa-acma.fr/ zijn, ik denk dat er een Auteroche zou kunnen zijn. Er is nog een ander merk achterlichtje dat op de Acma's werd gebruikt, maar daar ben ik de naam even van kwijt :(

v_acma-125-53-arriere.jpg

Moeilijk te vinden onderdeeltje!

PS: http://www.vintagescooter.com / http://www.acma-scooter.com

Link naar reactie

De beste oplossing voor een stoplicht is achteraan op de motor een remschakelaar te plaatsen die verbonden is dmv een winkelhaak met het hendeltje dat de achterrem aantrekt.

Als je remt gaat het winkelhaakje naar voor en maakt de schakelaar contact. Hoe je dit gaat oplossen met het (enige) lampje in het achterlicht is een ander probleem... Nu kan het wel zijn dat als je meer stroom naar dat lampje stuurt, het harder gaat beginnen branden.

Een andere oplossing is een remschakelaar plaatsen aan het pedaal, maar dan moet je die ook vervangen door één die daarvoor is voorzien en moet je gaten bijboren en kabels bij trekken.

Groetjes, nero.

Link naar reactie

Kan er woensdag eentje gaan halen in la douce france ( ga wel een 400 km enkel voor moeten rijden en een zestigjarige meenenem naar DIV, originele eigenaar ), samen met de nieuwe aanwinst, maar wist (weet) niet naar wat ik moet uitkijken.

Wel heb ik de A in het glas voor het voorlicht, voorlopig, gevonden voor een prijsje (€40 samen met het achterlicht...).

Het is het enigste wat ontbreekt, behalve een glaasje voor de speedometer (is gebarsten, maar niet zo een probleem), de motor is draaiende, wel aan revisie toe.

Bedankt

Link naar reactie

Dit is 'm. Ik dacht eerst dat het ding van een paardenremorque gedraaid was, nog goed dat ik het niet weggesmeten heb ;-)

De glaasjes vind je rond de 25 euro op het net, de hele achterlichten zag ik al verkopen voor 60 euro.

Het exemplaar op de foto komt van de vespa waar ook de smalle lijsten op de treeplanken zaten. Hierover in een ander topic meer, met nu extra foto's van gemonteerde lijsten met ori rubbers!

20igo5c.jpg

mauxp5.jpg

2eoxjf6.jpg

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...