Jump to content
Vespaforum.be

Michel_V

Members
 • Posts

  238
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Michel_V

 1. Waarom timing op 27 graden? op de site van SC adviseren ze 18 a 19 graden.
 2. Zoals Frederick al vermelde. Kijk of de carburateur is afgestopt dmv de twee dopjes. Wideframe heeft geen intakevlak. En de oliekeerringen gaan hier ook minder invloed hebben zoals bij een largeframe. Persoonlijk denk ik dat je de carburateur eens helemaal moet nakijken. Als je die van bollag hebt besteld zit er een handleiding bij.
 3. Michel_V

  swingarm 8'

  Terug klaar om te rijden.
 4. Michel_V

  swingarm 8'

  Da’s voor een gs. 10”. moet voor 8” zijn. vl-vn-vnb-acma etc
 5. Michel_V

  swingarm 8'

  Correctie: ik zoek de voorste swingarm
 6. Michel_V

  swingarm 8'

  Stuur maar foto’s 👍
 7. Michel_V

  swingarm 8'

  Idd. Maar swingarm is hetzelfde
 8. Michel_V

  swingarm 8'

  Ik zoek een swingarm 8”. zonder gebreken. Type VL,VN,VNB etc. Geen repro.
 9. Volledig eens met Nero. Puntlassen moet je blijven zien.
 10. Wat vraag je voor het complete stuur?
 11. Ik zoek een versnellingshendel voor een faro basso/Struzzo/acma. model 1954-1957. graag alles aanbieden mvg Michel
 12. Als je een bout van m6 neemt, heb je ineens een aanslag voor je scharnier
 13. Scharnier kan je nieuw verkrijgen. Heb ik zelfs liggen. As van de bil doorslijpen en draadstang op lassen.
 14. Dus hetzelfde als de polini cp23. de klemmen zullen dus wss dienen zodat de rubbertjes niet kunnen los trillen
 15. Die klemmen dienen wss voor die rubbertjes aan de carburateur te borgen. Die worden bij je Vespa niet gebruikt. Er zijn drie ingangen. De benzinetoevoer,mixer en voor de vacumpomp. Die laatste twee moeten dicht dmv rubbertjes. Bij de polini cp23 is dit toch het geval.
 16. Achterzijde kunstof vliegwiel. Er is een insteekgroef. De Carter loopt daar een beetje in. Die groef heb ik wat op draaibank moeten verbreden.
 17. Bij mijn vl3 heb ik de ring moeten monteren. Bij de vl1 dan weer niet. Hangt volgens mij van het gietwerk af. Zit hij mooi vlak? Dan is de ring volgens mij niet nodig. Bij de vl3 heb ik de twee ringen ook aan elkaar gemonteerd dmv 3 kleine boutjes (m3-m4) dan zit de ontstekingsplaat ook beter gecentreerd en makkelijker af te stellen. Ook kijken of de groef achteraan het vliegwiel mooi vrij loopt. Heb ik ook al eens moeten afdraaien. Dat was dan weer bij een acma. Hopelijk ben je er iets mee. Veel succes
 18. Het was de eerste keer dat ik carrosserie laswerken ging doen. Ik ben tevreden met het resultaat. Lange lastangen zijn wel een must. Goede leerschool als ik eindelijk eens aan die ape kan beginnen.
 19. Idd. Heb alles van pinasco genomen.
 20. Klopt wat je zegt. Maar de originele is ook niet in messing. We zullen zien wat het geeft in de toekomst. En van die smeergroef klopt ook. Alleen hebben we nog een fijne groef rondom gemaakt om de olie nog beter te laten vloeien
 21. As van de gearbox afgedraaid. Stonden veel beschadigingen in. Dan de bus maar op maat gemaakt (loodbrons=Zelfsmerend en met extra smeergroef gemaakt). De buitenste bus van kickstarter hebben we ook maar zelf gemaakt. Bij sc of sip is dit in messing. Lijkt me niet slijtvast genoeg en hebben dan maar inox gekozen. Best ook de bussen eerst monteren en dan pas bewerken. Te veel vervorming. En kan je de tolerantie ook beter tot de minimum brengen. Moet zeggen ,leuke uitdaging.
 22. Idd. Info staat in de tecnica boeken. Heb ik gevolgd. Eerste kilometers zitten er op. 👍
×
×
 • Create New...