Jump to content
Vespaforum.be

the-edge60

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa GL 150 1964

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

the-edge60's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

25

Reputation

 1. Ook nog wat aan de motor gedaan. Nieuwe lagers erin gezet. En de carburateur gereviseerd.
 2. We hebben weer wat gehobby'd. Zijscherm geprobeerd te fatsoeneren. Van stuk plaat nieuw stuk geklopt. En erin gelast. Daarna vertind. Nu nog plamuren en het verder in vorm schuren.
 3. Maak je geen zorgen Pilav, dat komt goed πŸ‘. Ik denk dat hij stijver word dan toen hij gloednieuw was.
 4. Sorry voor de rommelige volgorde van de foto's. Ik moet nog beetje leren hoe dat in zijn werk gaat..😬
 5. Na paar middagjes hobbyen hebben we al aardig wat gedaan. Mijn broer houd zich bezig met de carrosserie. En ik met de motor. Er zitten nu een paar nieuwe stukken al in gelast. De bodem en voorplaat zullen nieuwe gaan worden. Het is de bedoeling om zo dicht mogelijk de originele looks te benaderen. De motor is compleet gedemonteerd. Het had ooit flink olie staan zweten, op sommige stukken zat er een laag met vuil aangekoekt van wel 1 cm dik. Ik heb eerst het grove vuil eraf gestoken en geborsteld, daarna in de spoelbak met ontvetter zo goed mogelijk schoongemaakt en daarna geparelstraald. Bij demontage bleek een stuk van de zuiger afgebroken te zijn wat ik nergens terug heb gevonden. Koppeling platen zullen vernieuwd moeten worden en de grondplaat was ingeslagen. De veren in over brenging van de aandrijving bleken stuk te zijn. Krukas lijkt nog in zeer goede staat al moet ik nog controleren of hij uitgelijnd is.
 6. Mijn broer heeft nieuw project op de kop getikt nadat de GL150 1964 zo'n beetje klaar is. Dat was de eerste Vespa die we ooit gedaan hebben en dat smaakte naar meer. Het is er 1 met veel werk, carroserie is behoorlijk krokant maar dat is de uitdaging 😬 eraan.
 7. Thanx Pilav, ik ga dat eens proberen zodra ik tijd heb!πŸ‘ als ik hem op het stuur in zijn vrij zet tussen 1 en 2 in staat het schakel mechanisme goed ik de juiste sleuf. Ik heb het heveltje zelf met een borgpen op het asje van het mechanisme gemonteerd en dat zat muurvast. Ik ga even kijken of ik hem met de hand wel goed vrij krijg als ik het mechanisme gedemonteerd heb..
 8. Met draaiende motor en ingeknepen koppeling gaat de 1e versnelling er met een licht "schokje" in en de scooter blijft dan stil staan. Gaat pas rijden als de koppeling los gelaten word. Dat lijkt me in orde. Bij stil staande motor moet ik echter de motor met ingeknepen koppeling en in een versnelling door de compressie duwen als ik hem wil verplaatsen. Dan komt hij dus niet goed vrij, maar geen idee of dit normaal is?
 9. Als ik hem in zijn vrij heb wat de ene keer makkelijk ga en de andere keer wat lastiger kan ik de scooter goed vooruit duwen. Het lijkt erop dat zodra ik hem achteruit duw hij in zijn versnelling gaat... komt dit door de schuine vertanding, dat het tandwiel dan wat van zijn plek geduwd word op de as en dan megenomen word door het schakelkruis?
 10. Thanx ga ik zaterdag even proberen.!πŸ‘πŸ‘πŸ‘
 11. Dank je wel, ja absoluut het is een hele leuke hobby! We blijven leren ook van alle topics hier ook op het forum!
 12. Hierbij wat foto's van de scooter nu hij zover klaar is. En hier een paar van het hele restauratie proces.
 13. Bedankt voor de reacties, er zit een nieuw kruis in. Ik krijg hem ook niet goed in zijn vrij als ik met het handvat "speel" dat wil zeggen als ik hem naar 1 of 2 toe draai. De selector, die ik niet vernieuwd heb maar er goed uit zag zo op het zicht, zit dan wel steeds goed in zijn inkeping wat de neutraal zou moeten zijn. Speling van de arm in de as heb ik niet gecontroleerd maar de arm zat wel vast op het asje. Alhoewel ik vrij secuur ben geweest met in elkaar zetten zou het goed kunnen dat ik een tandwiel verkeerd om heb gedaan al lijkt me dit onwaarschijnlijk omdat ik hier goed op gelet heb. Maar ik sluit het niet uit. Dit is voor mij de allereerste keer dat ik hand geschakelde brommer heb. Maar met spelen vh handvat zou hij dan toch altijd in de vrij moeten komen. Ik ga eerst eens kijken of ik de kabels nog wat moet verstellen. Had al wel gezien dat de koppeling kabel ook al wat losser zit als eerst. Kan misschien dat het wat is gaan zitten als het ware. En anders. Moet ik de motor weer terug open schroeven.
 14. Beste forum leden, ik heb met mijn broer een Vespa 150 GL uit 1964 gerestaureerd. Die werkelijk schitterend is geworden. Eigenlijk is zo'n beetje alles vernieuwd en heb het een en ander ook van het forum hier geplukt. Allen dank daarvoor! Ik heb mij reeds voorgesteld met foto ook. Ik heb 1 "probleem" met de scooter. Ik krijg ik hem amper in de neutraal. En als ik hem er dan in krijg met de motor uit en ik beweeg wat heen en weer met de scooter lijkt hij weer terug in zijn versnelling te gaan. Als hij eenmaal in neutraal staat en ik start hem is er niks aan de hand dan blijft hij in neutraal staan tot ik heb schakel. De selector staat goed in zijn inkeping. De kabels en kruis zijn nieuw en volgens mij goed afgesteld. De rest is in goede staat. Echt veel gereden hebben we nog niet. Schakelen doet hij verder goed in die paar kleine rondjes om het blok. Heeft iemand een idee waar ik dit in moet zoeken? De scooter was volledig gedemonteerd aangekocht en ik heb hem zelf met paar boeken in elkaar gezet. Wellicht heb ik een fout gemaakt hiermee.
×
×
 • Create New...