Ga naar inhoud
Vespaforum.be

2 radiateurs met 1 koelventilator?


Ferretje

Aanbevolen berichten

Beste leden,

Ik snap waarom we maar 1 koelfan hebben omdat het simpelweg niet nodig is. Misschien Β bij hele warme dagen en rijden in een file slaat de koelfan misschien een keer aan. Maar toch voor het idee en gewoon toch leuk. Stel je wilt een 2e koelfan plaatsen hoe zou je dat het beste kunnen aanpakken. Iemand een idee!!

Link naar reactie

Er iemand je voor geweest:Β 

Β 

Je kan de draden van je linker fan door lussen naar de 2e fan. Kijk wel even wat de fan qua stroom trekt want deze is afgezekerd (zekering no. 7) op 15A en heeft een draad van 1,5mm2.

Een alternatief is de rode draad voor zekering no. 7 te splitsen en deze te zekeren. De draad kan je dan aansluiten op een 2e relais (welke aangestuurd wordt door de ECU). Op dit relais sluit je dan de 2e fan aan. Voordeel is dat als een van de relais stuk gaat er altijd nog een fan blijft werken.

Β 

  • Like 2
Link naar reactie
  • 3 weken later...

Vandaag weer een poging gedaan om de de originale ventilator aan de rechterkant te installeren maar de kap komt er toch echt tegenaan. Ik weet niet hoe het zit met de gts300 waarschijnlijk heeft die daar toch meer ruimte. Of een iets dunner ventilatortje scoren en die er op zetten of gewoon maar zo laten.😁

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...