Jump to content
Vespaforum.be

Pinkers werken enkel bij hoger toerental


Vespa114

Recommended Posts

Beste.  Bezig aan een px200 ( 89 dacht ik ).  Verschillende problemen opgelost. Enkel de pinkers is geen succes.

 

Deze hebben een 3polig pinkrelais.  Benaming L1 C L2 aanwezig.  Ergens las ik dat deze ook op wisselspanning staan.  Zou het niet logischer en beter zijn dat dit DC zou zijn ? 

 

In bijlage een foto van het relais.

Ik vond een schema maar dit komt niet overeen. 

 

Graag een uitleg over de werking en de 3 aansluitingen.  

 

Alvast bedankt .  

 

 

20230520_151954.jpg

  • Like 1
Link to comment

L1 en L2 gaan volgens mij naar de linkse en de rechtse pinkers, C is de stoomdraad en de massa wordt via de bevestigingspen van de billen genomen.

Het zou dus kunnen dat je de rode draad op het middelste contact moet plaatsen (afhankelijk van het kleurschema). 

Groetjes, nero. 

Link to comment

Ondertussen correcte schrma gevonden. Zie bijlage.  Vooraan aan het balhoofd is er een rood kastje. Zie foto. Nummer 14 in elektrisch schema.   Wat is dit? Hier vertrekken ook 2 grijze draden die aankomen achteraan, waaronder pinkrelais.

Alvast bedankt om even mee te denken .

 

 

 

Screenshot_20230520_204500_Chrome.thumb.jpg.332dacd60fcb8d804934a773f20c07f1.jpg

16846087188098407887586860192659.jpg

16846087606943831422574872969144.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...