Ga naar inhoud
Vespaforum.be

bandenspanning??


Theo89

Aanbevolen berichten

Algemene regel voor bandenspanning voor alle voertuigen: beter wat te veel dan te weinig. Klapbanden zijn bijna altijd het gevolg van een te geringe druk.

Wat Vespa betreft:

- in de gebruikershandleiding van een GL 150 heb ik gevonden dat bij 'normaal gebruik' vooraan 1 kg moet gepompt worden en achteraan 1,4 kg. Bij 'zware belasting' (dus duozitter achterop) mag je achteraan 2,2 kg steken.

- volgens scooterhelp zijn die cijfers respectievelijk 18 psi (=1,25 bar) vooraan en 25 tot 35 psi (= 1,7 tot 2,4 bar) achteraan.

Link naar reactie

Ik heb daar ook moeite mee et die banden spanning, mestal rij 1.8 vooraan en 2.0 achteraan in bar, maar met de rally rij ik nu 2 vooraan en 2.5 achteraan het gevoel op de weg is beter maar geeft en hard gevoel.

Ik ben volop aan het experimenteren met de banden spanning.

Link naar reactie
  • 1 jaar later...

Toen ik met mijn ET4 een klapband reed zei de bandenspecialist ook dat ik de banden harder moest zetten dan in de handleiding voorzien om klapbandproblemen te vermijden.(Handleiding 1,8 Kg voor en 2 - 2,2 met passagier achter) De man zette voor 2,2 en achter 2,5. Het voelde wel harder aan en gaf op slechte weg iets meer rammel maar ik vond ook dat de wegligging en het remmen sterk verbeterden.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...