Ga naar inhoud
Vespaforum.be

langzaam optrekken


vespadiverso

Aanbevolen berichten

zal volgens mij ook iets te maken hebben met, versleten cylinder, dichting tussen kop en cylinder kapot,...

moest de carbu niet goed afgesteld zijn dan zou hij niet alleen traag optrekken maar ook slecht draaien, pruttelen, ..

ciao !

Link naar reactie
@anseeuw pieterjan... bij mijn weten zit er geen dichting tussen kop en cylinder...

zit alleen een dichting tussen carter en cilinder...

inderdaad.. maar sommige doen er wel een papier of vloeibare pakking tussen.

grtz

Link naar reactie

Een mogelijke oorzaak zou ook kunnen zijn dat er hier of daar gefoefeld geweest is met de krukas of cilinder of piston. Als de cilinder naar achteren gaat, komen de poorten dan genoeg vrij zodat er voldoende brandstof in de cilinder komt. Check ook eens de uitlaatopening, zit deze niet verstopt?

Groetjes, nero.

Link naar reactie

Controleer de uitlaatopening van de cilinder of er geen aanslag in zit. hier kan een verstopping zitten van niet verbrande olie (koolaanslag).deze ziet eruit gelijk steenkool. Deze aanslag kan je verwijderen met een kleine platte schroevendraaier in de uitlaatgat te duwen en deze harde aanslag weg te duwen. wel opletten dat je geen krassen zet op de piston. zet te piston daarom ook in zijn onderste stand en de aanslag zit bovenaan en aan de zijkant van de uitlaatopening. Als je zeker zijt dat er aanslag is kan je ook de cinder afnemen en dan pas zuivermaken wat de beste manier is.

Als er geen aanslag is moet je ook de uitlaat controleren of die niet verstopt zit en dit controleer je door aan de uitlaatbuisje achteraan op een 2 tal cm uw hand te zetten en een goede uitlaat voel je kloppen (drukverschil)in je hand. Blaast hij een constante druk in uw hand dan is uw uitlaat verstopt.

Controleer ook de carburator en zeker de stationairsproeier (kleinste sproeier) of die open is (met een dun ijzeren draadje). Deze sproeier help de hoofdsproeier bij optrekken (vooral wanneer de gashendel toe gedraaid is en men plots volle gas geeft). ook de luchtfilter goed zuivermaken

groetjes dirk

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...