Jump to content
Vespaforum.be

motorhan

Members
 • Posts

  370
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by motorhan

 1. Soms is de digitale handleiding handiger dan het boekje en je kan pagina's die je interessant vind printen
 2. Als de usb aansluiting is aangesloten op de accu zou het gewoon moeten werken.
 3. Ik leg meestal een doekje om de vulopening om e.v. overstroming op te vangen en doe deze na gebruik in een plastic zak
 4. En wat staat er dan op dat papier.
 5. Ik stop tegenwoordig ook eerder met tanken in het verleden probeerde ik ook altijd er nog wat bij te doen omdat ik de tank echt vol wilde hebben, met gevolg benzine loopt over de opening en soms in de helmbak. nu stop ik als ie afslaat en draai de dop er weer op.
 6. Hou ons op de hoogte ik ben benieuwd
 7. Het is niet mijn Vespa maar van een vreind uit Hamont. en hij is ook blij dat ie terug is en is de politie dankbaar dat die zo alert was en dat die knapen ontkomen zijn het zij zo. hij ligt nu aan de ketting denk ik.
 8. Goed nieuws De scooter is terug bij zijn eigenaar. de politie zag vanmddag 2 personen op een scooter die bij het zien van de politieauto omdraaide en de politie zag toen geen helm en wel een motorkenteken dus er achter aan, ze vluchten en lieten de scooter achter en gingen er lopend vandoor de benzinetank was bijna leeg dus ze hadden er een flink stuk mee gereden verder zat alles er schijnbaar nog in. de eigenaar kreeg een belletjes van de politie dat hij zijn scooter kon halen een paar straten van zijn huis verwijderd. het vervelende is nu wel dat het kenteken ongeldig is gemaakt dus daar is wat werk te doen op welke manier moet ie nog uitzoeken. de scooter is op 1 krasje na onbeschadigd. in ieder gaval een opluchting dat de \vespa weer bij de rechtmatige eigenaar is.
 9. Als het een originele topkoffer is bestaat er een bevestigingsset voor en anders slotbout door de gaten naar beneden en strip of groot revet / carroseriering er onder met moer heb ik ook wel eens gedaan.
 10. Ja zeg dat wel hij had een andere gts op be te koop staan en deze de avond te voren opgeladen nieuwe accu er in en jammer genoeg zat de sleutel er ook in. Het lijkt er op dat ze eerst gebeld hebben op het vast nummer en toen bij geen gehoor hebben toegeslagen. Ik zet zelf bij advertentie nooit mijn telefoonnummer en als ze er om vragen zeg ik reageer maar via de mail. pas na als het lijkt een serieus contact geef ik mijn adres. maar ja het is achteraf mooi praten ik weet het , ik zou er helemaal ziek van zijn de kans dat je zo iets terug vind is heel klein die is of al gesloopt of doorverkocht naar verweggistan. maar je weet nooit als we allemaal de verkoopsites in de gaten houden.
 11. een paar dagen geleden is de vespa van een vriend uit Hamont uit een afgesloten berging gestolen deur open gebroken en foetsie. Als iemand er iets van ziet laat het me even weten. Bedankt voor het kijken
 12. Voor de liefhebber heb ik die handleiding voor de supertech HPE digitaal in het Nederlands stuur maar een PM of mail me je emailadres dan mail ik het toe.
 13. De link er van kan ik niet meer vinden maar ik heb het als PDF opgeslagen dus dat kan ik je mailen als je een emailadres op geeft mijn email j.tosses@upcmail.nl met vermelding Duit Vespa werkplaatshandboek.
 14. Hier een voorbeeld van de doorgeknipte kabel. en zo aan beid einden om weer te verbinden werkt tot nu toe uitstekend.
 15. De vraag hoe sluit ik de kabel aan. ik heb de kabel onder de koplamp naar beneden gevoerd de neus verwijderd en het rechter knipperlicht los gemaakt met een spanningzoeker gekeken op welk draadje er stroom staat als je het contact aan zet de de plus van de kabel van de navi daar op aan gesloten en de andere draad ergens op een massa. dat werkt perfeft contact aan is navi aan contact uit is navi uit. om de kabel door te voeren moest ik wel de kabel van de Garmin boven het verdikte deel doorknippen. vervolgens een stukje draad gestript op de blanke delen een kabelhulsje en deze na het doorvoeren de juiste kleuren an elkaar verbonden met een kroonsteentje kan ook op een andere manier maar dat dikke deel moet er wel weer aan anders krijgt de navi te veel spanning. Ik heb het hier over de Garmin XT IK heb e.v wel plaatjes van de gesplitste kabel. stuur je email adres dan stuur ik je foto's en heb je meer vragen stel ze maar.
 16. Het is treurig maar wat kun je er aan doen niet veel. als je dealer je in de kou laat staan dan helpt Vespa je ook niet. Ik heb altijd BMW gereden en als je dan een probleem had wat de dealer niet kon oplossen kon je naar de importeur en die hielp me perfect. Ik heb er nu pas weer een oude BMW K100/2 bij gekocht en had een vraag de BMW importeur belde me gelijk de volgende dag hoe ze konden helpen het op te lossen dat is pas service.en dat voor een motor van meer dan 30 jaar oud het ging niet om garantie. en mijn ervaring is ook dat de bmw dealer die ik ken hulpvaardig zijn en niet moeilijk doen al je de motor elders hebt gekocht en dat is bij Mercedes ook zo. waarom dan een Vespa omdat die een fijne automaat heeft en ik hem mooi vind.
 17. De ring ev insmeren met uitlaatpasta dat helpt ook als er een kleine lekkage is
 18. Ik vind ook dat de HPE net iets lekkerder rijd dan de vorige GTS en buiten de modificatie remmen (zelf gedaan) en de vervangen joystick gelukkig ook nog geen problemen wel preventief de carterdeel vervangen door 1 met kijkglas zodat het controleren een stuk makkelijker is. en voor het bijvullen heb ik ook verschillende manieren gevonden.. Verder ben ik dus over de vespa wel tevreden rijd en schakeld (automaat fijn)
 19. Hallo David en Meiri Zou toch eigenlijk niks bijzonders moeten zijn en helaas is dat geen garantie maar beging in ieder geval hoopvol mijn vorige Vespa GTS ook nooit een probleem me egehad behalve een schroef in de band. Maar de super tech werd afgeleverd met niet werkeden software en dat is kwalijk.
 20. Andere dealers willen het niet doen. je bent daar niet welkom voor gratis of betaalde service. en inderdaad schande dat Vespa Nederland niet zelf een service punt heeft waar je terecht kan. maar punt is de klant zit er mee en de dealer doet niks, Ik heb er niks op tegen als een andere dealer zegt ik doe het wel maar je moet er wel voor betalen dat kan ik ook nog een beetje begrijpen. dan zitten bMW dealers anders in elkaar of de Mercedes dealers.
 21. Erg rustig op dit onderdeel dus is de euro 5 nog weinig verkocht of ervaring mee. Ik denk zelf dat ik dit jaar geen nieuwe Vespa ga kopen Ik heb er voor de leuk een BMW K100/2 bij gekocht en die ben ik nu een beetje aan het eigen maken zoals ik hem 30 jaar geleden ook had.
 22. Geen probleem toch. bedankt voor je breicht. en veel veilige kilometers met je mooie Vespa gr han
 23. Ik heb nog een nieuw achter rek liggen had ik gekocht op voorhand maar het paste niet meteen op de 2019 omdat er in de beugel geen schroefgaten zaten en ik wilde niet boren in het chrome heb toen een complete set met beugel gekocht. dus deze is te koop en nieuw dus zonder roest of andere narigheid. incl bevestiging set zoals op de foto Heb je interesse laat maar weten
×
×
 • Create New...