Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Motorrijders steeds vaker betrokken bij ongeval


supervespa

Aanbevolen berichten

(berichtje van de VRT-site)

di 26/08/08 06:25 - Het aantal ongevallen waarbij motorrijders betrokken zijn, is tussen 2000 en 2006 met 30 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V).

In de periode 2000-2006 steeg het aantal ongevallen waarbij motorrijders betrokken zijn, van 3.199 tot 4.150. In een kwart van de gevallen was er geen ander voertuig bij het ongeval betrokken.

In 40 procent van de gevallen werd de motorrijder zijdelings aangereden, in 17 procent van de gevallen achteraan en bij 12 procent van de ongevallen vooraan. 93 keer reed de motorrijder zelf een voetganger aan.

Het risico dat een motorrijder bij een ongeval overlijdt, daalde in 6 jaar tijd wel met 10 procent. Ondanks die daling heeft een motorrijder bij een ongeval nog steeds 20 keer meer kans om te overlijden dan een automobilist.

Link naar reactie

mùja dat zijn harde cijfers, maar die zeggen eigenlijk niet veel zolang je de cijfers over auto ongelukken en ongelukken waarbij vrachtwagens betrokken zijn, er niet naast zet. Nu zegt het artikel:" moto rijden is gevaarlijk". En ja dat is het ook, dat weet elke motard.

Kunnen wel afleiden dat de daling ivm het overlijden van de motorijder hoogstwaarschijnlijk te wijten valt aan het feit dat het dragen van een goede beschermende kledij zowat ingeburgerd geraakt. Hoewel ik van de week in brussel ne motard zag op zijnen Honda CBR(zwaar racemachien) in een hemdje en een short...

Link naar reactie

En de daling van de ongevallen is denk ik ook te wijten aan de strenge snelheidscontroles.

Gr nico

Link naar reactie

Het aantal motorongevallen is met 30% gestegen. Met getallen kan men alles bewijzen, dat is gekend. Van 2000-2006 met 951. Dat is (te) veel. Staat er ook vermeld hoeveel motorrijders er tussen 2000 en 2006 zijn bijgekomen? Men spreekt duidelijk over het AANTAL ongevallen, niet over het procentueel aantal. Dat is ook af te lezen aan het aantal motorrijders dat overlijdt (is gedaald). Tussen de regels lezen is belangrijk. Bekijk ook de interpretatie van de cijfers via gekende motorinstanties. (www.mag.be)

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...