Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Wel licht, geen vonk


Tuubke

Aanbevolen berichten

heb nieuwe bougie, kapje, kabel en bobijn gezet, maar probleem niet opgelost. Heb mij nu laten wijsmaken dat dit twee aparte circuits zijn? Heb in een vorig item van Peter een link gekregen naar een nieuwe ontsteking. Ik veronderstel dat dit de ultieme oplossing moet zijn. Iemand nog een idee?

Link naar reactie

een nieuwe ontsteking hoeft niet altijd , het kan zijn dat er een kabel van de ontstekingsplaat is losgekomen, slecht gesoldeerd of zo, als je je vliegwiel er af kan halen even checken en misschien uitmeten.

Link naar reactie

Ik heb onlangs hetzelfde meegemaakt. Ik ben totaal geen specialist ter zake, maar het probleem bij mij zat gewoon bij de het contact(sleutel).

Om dit eenvoudig na te gaan, moest ik aan de "CDI" (= een bakske dat in mijn ET3 aan de linkerzijde zit met allerlei electrische draden aan) de uiterste groene kabel losmaken. Dan moet je gewoon proberen de vespa te starten. Als dit lukt, gewoon deze kabel (loopt naar het contact) eens vervangen.

Laat me weten of je er iets mee bent hé.

groetjes

Link naar reactie
  • 3 maanden later...

Rijdt hem nog altijd nie?

Je verlichtingskring heeft nagenoeg niks te maken met je ontstekingskring.

Het feit dat je ontstekingplaat nu al vernieuwd is het probleem daar dus uitgesloten.

Je vliegwiel is oké(geen van een P125 met platines?)?

Spietje in je krukas aanwezig?(zal zonder ook wel ontsteken maar niet op het juiste moment... )

Dan rest er nog 1 iets die je kan checken en dit is je ontstekingmodule.

Probeer misschien eentje te lenen van iemand, is snel gedemonteerd.

Vanwaar ben je?

Veel succes

Alex

Link naar reactie

Dag Alex

Nee, hij rijdt nog altijd nie. Moet wel toegeven dat ik ondertussen thuis ook wel bezig ben geweest met vanalles en nog wa, waardoor de tijd om ermee bezig te zijn tot een minimum beperkt is geweest.

Vliegwiel lijkt mij in orde, spie is er ook. De module zou vervangen zijn door de vorige eigenaar, maar hierop heb ik geen controle of deze goed is. Misschien inderdaad een andere proberen. Ik hou je op de hoogte. (ps: ben van Genk)

Groeten

Gert

Link naar reactie

Ipv te zeveren over "seks" (daar zijn andere sites voor) zouden jullie beter proberen een beginnend Vespist en gebruiker van dit forum te helpen (zoals jullie collega's hierboven). Profiel was aangevuld, maar er is blijkbaar iets veranderd. Zal dit nog eens in orde brengen.

Link naar reactie

Beste menskes,

Ik heb eigenlijk sinds deze week hetzelfde probleem als "juffrouw Tuubke"... :-(

@ Tuubke, niks van aantrekken jongen! Hoe meer mensen we kennen in dit kleine wereldje, hoe leuker toch?

Wat ik wel bizar vind is dat ik stroom krijg tot op de kop van de bougie, maar geen vonk zie aan de ontsteking van de bougie?

Da's toch niet normaal?

Let me know!

Link naar reactie

Akkoord met René en Alex. Probeer nu gewoon eens met een andere CDI van iemand. Bijna zeker dat dit het probleem is, en zo niet, dan kan je dat al uitsluiten en verder zoeken naar minder voor de hand liggende problemen.

Geloof mij, een kapotte CDI zorgt voor de raarste symptomen. Met regenweer geen probleem bvb en spanning op de kop zonder dat het voldoende is. Dat spul uitproberen kost je 15 min.

Groeten,

Peter.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...