Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Koppeling probleem ET3


tisse

Aanbevolen berichten

Hej iedereen,

Ben een beetje aant sukkelen met men koppeling. Na al 2 gewone koppelingen er doorgedraaid te hebben, had ik besloten het wa deftiger aan te pakken en een falc koppeling en koppelingskorf te steken. Gister blokje eronderuit gehaald, korf en koppeling gestoken, blokje er terug onder en toen begon de miserie. Alles terug aangesloten conclusie; koppeling bijna niet af te stellen en heel zwaar in te knijpen. Vespa terug op de operatietafel, duwpen van de koppeling omgedraaid zodat deze dichter bij de drukplaat komt, resultaat koppeling veel beter in te knijpen maar krijg ze nog altijd niet afgesteld. Als je de vespa in versnelling zet valt ie gewoon stil en als je de koppeling bijregelt kan je hem blijven bijregelen totdat de koppeling doorslipt.

Wie kan mij helpen, wat doe ik verkeerd?

Het gaat over volgende koppeling en korf;

http://www.sip-scootershop.com/en/products/clutch+falc+for+vespa+50125_93493200

http://www.sip-scootershop.com/en/products/clutch+basketprimary+basket+_16033600

Groeten Tisse

Link naar reactie

Indien wel is je duwpen te kort of afgesleten als het een bronzen is (je kan deze er gewoon uithalen zonder de hendel in te duwen).

Als het een hardmetalen is met tanden moet je deze herposiioneren zodat deze verder uit het koppelingsdeksel komt.

Bij mijn PKS-motor (gelijkaardig duwplaatje) moest de duwpen 2 à 3mm uit het koppelingsdeksel komen (bij montage) vooraleer de koppeling normaal werkte.

Groetjes, nero.

Link naar reactie
  • 3 weken later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...