Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Past een 1980 Px200 motor in een 1960 VNB1T ?


Opislak

Aanbevolen berichten

Dag vrienden forummers,

Mijn Franstalige maat van de Vespa Club La Louvière, die mij met de Vespa-microbe heeft besmet, zou aan één van zijn scooters een technische ingreep willen uitvoeren. Hij heeft me gevraagd om hier de specialisten eens om hun mening te vragen. Ik vertaal zijn berichtje met veel plezier even voor hem:

"Ik zou graag de motor aanpassen van een Px 200 van de jaren 80 (zonder oliemenger) aan 8-duimsvelgen om hem in het chassis te zetten van een VNB1T uit 1960.

Het gaat me meer bepaald om het vervangen van de trommel van de uitgang van de 200-motor door die van de 8 duimer van de VNB1T (of een gelijkaardige).

Denken jullie dat dit mogelijk is?"

Mannekes, wij danken u voor uw medewerking!

Link naar reactie

Ik heb een nieuwe PX motor besteld bij SIP en wil ook met 8" bandjes blijven rijden. Ik denk dat 90km/ ongeveer de max is met 8" bandjes. Ik heb ooit eens achter een vrachtwagen wieltje gezogen en bij 90km/ begon de achterkant toch al te slingeren en moest je je stuur toch al goed vasthouden, harder is echt niet meer veilig den ik. Het gaat me er maar om of je met een onaangepaste versnellingsbak de motor niet teveel toeren te laat maken als je 90 rijdt. hoe snel gaat een PX 200 scooter eigenlijk?

Link naar reactie

Ik heb een px200 onder ne sprint en die loopt toch 110 km/ maar die heeft wel 10 inch wielen .Ik heb vroeger onder ne vm2t een 200 blok gehad met aangepaste versnellingen en overbrenging die liep ook 100 km/ maar dan is het niet echt veilig meer zeker niet met zo een lichte remmen gr jeroen

Link naar reactie

@ dr who,

ook met een px200 op 10" wielen zal je slingeren als je achter een camion hangt, soms zelfs al bij lagere snelheid, komt door de luchtwervelingen achter zo'n kollos...

ofwel moet je heel dicht rijden, maar dan...

Link naar reactie

OK, dan gaan we maar over tot het betere werk :-)

Heeft iemand van jullie het achterste remsysteem (volledig) voor 8 duimsvelgen voor een model VNB5/VNB6 150 Super of VBB, dus de plateau, de remschoenen en de tambour?

Wie dat wil verkopen mag mij een mailtje sturen, waarvoor dank.

Hier een foto van het gewenste:

115792519_7da2f37dd3_m.jpg

Link naar reactie
  • 4 weken later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...