Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Vespa technieker Waasland + Zadel


PXphilippE

Aanbevolen berichten

Ik overweeg de aankoop van een Vespa PX 200 E van 1986 maar weet niet waar ik me kan begeven voor onderhoud in de buurt van het Waasland ? Weet ook nog niet veel af van Vespa en al wat er rond hangt ! Zo weet ik ook niet of de twee enkele zadels die op mijn motor staan eenvoudig te vervangen zijn door één dubbel zadel (mocht ik na verloop van tijd dat aangenamer vinden)

Dank om me wat wegwijs te maken in de Vespawereld (Piaggio ???)

Groeten,

Philippe

Link naar reactie

Ben ook van't Waasland; altijd welkom voor een Vespa-babbel of wat geheel-ongehinderd-door-enige-kennis-ter-zake-advies. :-)

Heb je trouwens www.vespasocialclub.be al ontdekt?

Mits wat (lees: stevig) aandringen en zeer duidelijke afspraken (wat wél en wat niet wordt gedaan) wordt basis onderhoud van oudere PX'en (olie vervangen, kabels aanspannen, bougies wisselen,...) nog door enkele Vespa shops gedaan, maar is eigenlijk poepsimpel en kan je makkelijk zelf doen (da's net hét leuke voordeel van een PX t.o.v. modernere plastics). Ik ga zelf halfjaarlijks langs bij Staar Vespa in Antwerpen Stad (heb niet altijd goesting en tijd om m'n handen vuil te maken en is op weg naar m'n werk; kostte me de laatste maal €68). Daar vertelt men me dat ze oudere PX'en normaliter weigeren; behalve in rustige periodes en het aanvaarden van expliciete en duidelijke afspraken (bvb. vastgeroeste vijzen wordt NIET losgevezen...)

Complexer onderhoud (motorevisie, pakkingen en lagers vervangen, etc...) van een PX van die leeftijd bij officiële dealers wordt dus de laatste tijd meer en meer een probleem (de meeste shops weigeren er gewoon aan te beginnen omwille van de onvoorspelbare staat van de binnenkant, en de vrijwel opgedroogde officiële Vespa-wisselstukken-supply-chain). Gelukkig zijn er enkele gespecialiseerde ondernemers die prima werk afleveren (Scootermarket, Lambrettafinder, etc...) of kan je zelf aan de slag met 3rd party materiaal (bvb. http://www.sip-scootershop.com).

Link naar reactie

Die handelt enkel in moderne Vespa Plastics.

Met een PX moet ge'r nie afkomen... (weet ik uit ervaring).

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...