Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Vespatronic + nieuwe kabelboom


bas.

Aanbevolen berichten

ik heb op mijn VBB1T met 150 sprint motor ( zonder accu) een Vespatronic geplaatst, nu moeten dan de lichtschakelaar en remschakelaar vervangen worden naar "closers/shutters''

NU is mijn kabelboom niet helemaal top meer en wil ik die vervangen ik ben is gaan kijken bij SIP en Scootercenter wat zij aanbieden.

bij Sip hebben ze tegenwoordig deze kabelbomen

http://www.sip-scootershop.com/en/products/wiring+loom+serie+pro+for_86135257

Zouden ideaal zijn voor Vespatronic maar ik vraag me waarom, wat is het verschil met bijvoorbeeld deze van Scootercenter.

http://www.scooter-center.com/scoweb/pages/productdetail.grid?product=288621641396032&category1=C&category2=CATāŒ©=en

Heeft iemand hier ervaring mee

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en de kabelboom vervangen. Ik heb dit keer voor een Scootercenter kabelbook gekozen, wat mij opvalt dat hij redelijk universeel is, of het nu een V50 is of een VBB qua lengte heb je zat, redelijk compact ingepakt zodat hij makkelijk doorgehaald kan worden.

Wat wel een overbodige luxe is zijn alle stekkertjes die eraan zitten, in mijn geval moesten deze er eigenlijk allemaal af, en doe je zelf een lol en haal meteen de klemmen van de claxon eraf die blijven overal achter zitten.

Wat wel een irritatie punt is dat de splitsingen erg dik zijn ingetape op het eerste gezicht denk je kan geen kwaad totdat je de kabelboom omhoog trekt en hij blijft zitten ter hoogte van je remschakelaar. Je moet dan met je arm helemaal je frame in om hem te begeleiden.

dit keer heb ik mijn hele frame kaal gemaakt dit helpt enorm, en meteen een goede reden om groot onderhoud uit te voeren.

Het gebruiken gemak van de kabelboom van Scootercenter vindt ik prima, alles is duidelijk en simpel uitgelegt waneer je geen ervaring met kabelbomen hebt is dit zeker makkelijk begrijpbaar.

volgend weekend ga ik die van Sip proberen te monteren.

Zal dan ook even wat foto's plaatsen.

Link naar reactie

En toch komt er een klein staartje aan het kabelboom vespatronic verhaal en wel het volgende.

De Killswitch werkt dus dat is het probleem niet, alleen kom ik niet helemaal uit de verlichting hoe denken jullie dat het aangesloten moet worden?

Als ik het zo lees moet bij Punt 2 ( scootercenter afbeelding) de + van de kabelboom op de motor aangesloten worden maar welke is dat van de Vespatronic? is dat de blauwe (paars) van de bobine of moet die direct naar de spanningsregelaar, of moet hij van de lichtschakelaar naar de bobine en van de bobine naar de spanningsregelaar.

Dan hebben we nog de rode draad ( dubbele stekker) waar is die dan voor die kan ik nergens in thuis brengen.

sckabelschema.jpg

vespatronicuitleg.jpg

Link naar reactie
Als je een shutter vraagt (voor montage VT-kit zullen ze je wel verstaan.

en de light switch zou er zo eentje moeten zijn: http://www.sip-scootershop.com/en/products/light+switch+for+vespa+90rss_60092000

Groetjes, nero.

Zeg Nero,

Dat is de verkeerde denk ik. Deze moet het zijn volgens mij: http://www.sip-scootershop.com/en/products/light+switch+conversion+for_60092910

Mvg,

FalcMEN

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...