Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Dit weekend ...


supervespa

Aanbevolen berichten

ik snap er hier een paar ni omdat het een paar graden minder is rijden ze percies alleen in het weekend korte tripjes

er zijn er hier die elke dag door weer en wind sneeuw regen inclusiefn rijden met hun vespa naar het werk enz

grtz sidvespa

Link naar reactie

't hangt er maar vanaf waarvoor je je Vespa aanschafte hé. Ik gebruik de mijne enkel professioneel als ik in mijn buiten-werk-tenu (dat is dan in driedelig pak, met strak geknoopte das) er op kan zonder een fleuris op te doen. Ik zie me dat echt niet doen bij het huidige weertje. Als ik nu buitenkom op de vesp is het gewoon voor het plezier van het vesparijden en om ondertussen mijn batterij bij te laden (want ik heb dienen trickle charger nog altijd niet gekocht), weze het hoogstingeduffeld. Wat niet wegneemt dat ik bewondering heb voor degenen die door alle weer heen snorren. Toen ik als puber "op den buiten" woonde was mijn fiets mijn enig vervoermiddel, ook door weer en wind. Maar toen vond ik het ook al leuker bij goed weer ... en toch staat het beenkleedje van Vespa op mijn verlanglijstje.

Link naar reactie

@Koala2 : Heb mij een tijdje geleden een winterbroek van het merk Fjällraven (model Svalbard) aangekocht. Deze firma is gespecialiseerd in trekking kleding. Deze zijn voorzien van een waxlaag en dus waterbestendig en winddicht, wat een enorm verschil maakt met een jeans. De firma beweert ook dat de stof +- 2 maal zo sterk is als een jeans. De winterversie in gevoerd en lekker warm. Ik heb deze verleden zondag getest bij -2C°, super. Deze broeken zijn er in verschillende kleuren. Ik heb een zwarte gekocht en tevens ook de zomerversie. Ook die is winddicht normaal maar de waxlaag kan door een aantal keren te wassen verwijderd worden en dan laat ze wel wind door wat volgens de firma een "frisser" effect geeft. Voor het tussensezoen gewoon even terug waxen en voilà, weer winddicht.

Link naar reactie

Ik rij normaal ook elke dag naar het werk. Een jeans is fris, maar 't is te doen als je niet te ver moet. Al shet echt te koud is, trek ik gewoon zo'n regenbroek voor op de fiets boven m'n jeans. Dat houdt ook al veel koude tegen. Heb wel gemerkt dat je broek best niet nipt is van lengte anders kruipt alle koude via de beentjes naar plaatsen waar je niet wil... ;)

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...