Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Verkeer tegenhouden tijdens rondritten


tourist

Aanbevolen berichten

Nog steeds merk ik dat er tijdens rondritten scooteristen zijn die de weg blokkeren om het verkeer tegen te houden en de scooters een vrij doorgang te verlenen.

Beste vrienden, U brengt U zelf en andere scooterrijders in LEVENSGEVAAR indien U het verkeer tegenhoud, stel je voor dat een of andere auto doorrijd dan zijn de gevolgen niet te overzien, de automobilist die doorrijd is niet in fout (uitzondering, voorrang van rechts), en jullie mogen voor de kosten opdraaien.

Nogmaals, wij zijn als gewone weggebruiker niet gemachtigd om verkeer tegen te houden, dus vertrouw NOOIT op het oordeel van de persoon die de weg afzet, ga op je eigen oordeel af en breng het leven van anderen niet in gevaar.

In bepaalde gevallen en na toelating van de gemeente waar U passeert mag men het verkeer regelen (dit voor de degenen die het beter weten)

Link naar reactie

'k heb het gevonden:

43ter2. De motorfietsers die in een groep van meer dan 50 deelnemers rijden, moeten vergezeld worden door ten minste twee wegkapiteins. Groepen van 15 tot 50 deelnemers mogen vergezeld zijn door ten minste twee wegkapiteins.

43ter3.

1° De wegkapiteins waken over het goed verloop van de tocht.

Deze wegkapiteins moeten ten minste 25 jaar oud zijn en een retro-reflecterende veiligheidsvest dragen, waarop in zwarte letters op de rug het woord « wegkapitein » voorkomt.

2° Op de kruispunten waar het verkeer niet geregeld wordt door verkeerslichten, mag ten minste één van de wegkapiteins het verkeer in de dwarswegen stilleggen, op de wijze bepaald in artikel 41.3.2. terwijl de groep oversteekt.

43ter4.

De wegkapiteins zijn in het bezit van een verkeersbord van het type C3.

C3.gif?0.3169499141993991

Link naar reactie

Zjust, maar doe er het beging ook nog bij :

43ter1. Wanneer motorfietsers met ten minste twee in groep rijden op een weg met rijstroken, moeten ze niet achter elkaar rijden; ze mogen in dezelfde rijstrook in twee evenwijdige rijen geschrankt rijden, met een voldoende veiligheidsafstand onderling.

Wanneer de rijbaan niet verdeeld is in rijstroken, mogen ze niet meer dan de helft van de rijbaan in beslag nemen. Als het kruisen onmogelijk is moeten zij desgevallend achter elkaar rijden.

én de link naar de info : als je iets zoekt m.b.t. het verkeersreglement : wetb oekske bijpakken :

http://www.wegcode.be/wet.php?wet=1

Link naar reactie

Géén wettelijk statuut op dit ogenblik, behoudens : geldig rijbewijs voor het bereden voertuig, 25 jaar zijn, speciaal vestje aandoen (reflecterend met in grote zwarte letters "WEGKAPITEIN" op de rug) en een klein verbodsbordje (wit met rode rand, zoals gebruikt in andere, gelijkaardige situaties - wielerwedstrijden, oversteekplaats school, enz ...) bijhebben.

Voor wie binnen een club die rol zou gaan spelen is het volgen van de opleiding door de 'Bereden Politie'zoals bij de MAG uiteraard een aanrader, maar wie zijn verkeersreglement goed kent en een gezonde dosis begrip voor andere weggebruikers heeft kan het normaal wel aan.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...