Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Vespa Cosa 1 start niet :(


Vespaboerke

Aanbevolen berichten

Beste forumgenoten,De cosa hangt al enkele maanden aan de druppellader (heb nog een 2e).Naast het achterwiel op linker zijde lag er een plas 2-taktolie.Tank van de 2-takt olie nagezien=niet kapot,oef...Als ik nu probeer te starten met startmotor,brandt er op mijn tableau een rode warning met een uitroepteken in.Startmotor draait niet rond,geeft geen kik.Starten op de kickstarter gaat niet(krijg motor wel probleemloos rond),ontsteking heb ik wel.Hetgene me verbaast is dat er in de cylinder nogal veel 2-takt olie zit.Daardoor na 3 maal te "kicken" is de bougie druipnat van de olie.Mijn lampje van de 0-versnelling (point mort)werkt ook niet.Bij het kicken geeft deze wel de melding"tank bijna leeg",maar heb er maar 1 liter opgedaan.Klaxon werkt wel.Weet hier iemand raad mee?

Groeten,

Pascal

Link naar reactie

Draai de bovenste bout (om olie bij te vullen) van je carter eens open. Als de olie (of beter de benzine) je tegemoet komt is de oliekering aan de koppelingszijde stuk. Dit zou ook verklaren waarom er olie? links van het achterwiel lekt (oliepeil te hoog).

Groetjes, nero.

Link naar reactie

Hey Nero,

Bedankt voor je snelle reply op mijn vraag!Heb ondertussen het vliegwiel eens afgehaald,geen oliesporen te zien,wel beetje speling op krukas...Achterwiel afnemen volgt na verlof (zit met een JL left gemonteerd),vertrek volgende nacht op reis voor 2 weken.De olieplas lag wel op de r.kant van het achterwiel,niet links zoals eerst gemeld.Bij het losdraaien van de olievulplug kwam me geen olie tegen,alles normaal,enkel boite-olie.Heb nu wel gemerkt dat de olie precies langs de carbubehuizing uitgelopen is.Achterkant ervan (zit daar geen stationairschroef?).Olietankje is wel niet volledig leeggelopen.Heb nog niet normaal kunnen starten,wel met behulp van start-pilote(voor enkele seconden).Draaide dan zonder gas te geven +/- 5000rpm...Iemand enig idee? Nero?

Nero,bedankt voor het plaatsen van de kortingsbon voor Wieze !

Beste groeten,

Pascal

Link naar reactie

Staat er nog een automatische choke op gemonteerd? Mogelijk blijft deze hangen (is maar een gok). Ik dacht dat men bij Sip manuele choke's verkopen.

Ben je zeker dat je batterij voldoende opgeladen is?

Groetjes, nero.

ps: denk wel dat er hier betere cosa-specialisten rondlopen dan ik.:)

Edith: misschien bijft je vlotternaald gewoon hangenwaardoor je een overdaad aan benzine in je cilinder krijgt (doodverzopen dus :) )

Link naar reactie

Hallo Nero,

Bedankt voor de tips!Batterij geeft 13,6 volt,zodus is deze al ok.Automatic choke staat nog gemonteerd.Zal na verlof electrische choke eens nazien,vlotter ook eens nazien.We zien dan wel.Nogmaals bedankt en tot later.

Beste groeten,

Pascal

Link naar reactie
  • 4 weken later...

Forumgenoten (hum hum),

Terug van het warme Spanje en 2 weken gewerkt ondertussen...Ben ondertussen terug aan de cosa bezig met sleutelen.Electrische choke en dito benzinekraan nagezien en in orde.Klein beetje benzine in de carbu gedaan,dan met kick in gang gekregen.Probleem is dat de carbu geen benzine binnenkrijgt.Morgen verder zoeken in de richting van luchtbel in leiding,vlotter geblokkeerd enz...

Ciao,

Pascal

Link naar reactie

Hey P,

ik weet niet zeker dat het zo is bij jou type, maar je kan een vijs, kraan(m8) boven op de carb openschroeven waardoor je los van je elec choke benzine krijgt of in je tank zit een prob in je filter , uitvijzen en spoelen of gebeurt vaak bij cosa carb, vlotter blijft steken, nieuwe carb of vlotter vervangen.

Grts C

Link naar reactie

Hallooooo,

Probleem is ondertussen opgelost,oef...Volgens S rider is er inderdaad een bypass voorzien boven op de benzine-aansluiting.Heb deze losgedraaid,maar nog steeds geen benzinetoevoer.Dan heb ik eens geblazen op de benzinetank-ontluchting...Toen was er wel benzinetoevoer,dus het probleem was dat er een luchtbel zat tussen de tank en de carburator (in de darm).Daar kan je potverdikke nog een eindje naar zoeken tegen dat we dit gevonden hebben ;-))))

Groeten en bedankt aan de tipgevers.

Pascal

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...