Jump to content
Vespaforum.be

Dimitripx125

Members
 • Posts

  592
 • Joined

 • Last visited

6 Followers

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa GL MISA o-lak , Acma 54 o-lak

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Kalmthout
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

1,563 profile views

Dimitripx125's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

68

Reputation

 1. Alvorens de cilinderkop te monteren , moet de koperen dichtingsring uitgegloeid worden !
 2. geschreven taal hé! altijd moeilijk en mogelijks verkeerd interpreteerbaar c'est le ton qui fait la musique aan de toog of ergens op een terras tussen pot en pint zal het wel vlot lopen!
 3. Upje, net beseft dat het motorblok nog in een opslagruimte stond.
 4. Hallo, ben terug in het land en heb de hulptools gevonden. Je kan ze bij me komen ophalen. Stuur me een PM voor verdere afspraken aub.
 5. Ik heb ooit hetzelfde voorgehad; ik heb dan zelf een trekker gemaakt 28,5 x 1 en toen is het gelukt. Een andere oplossing is om in je vliegwiel 2 overstaande gaten te boren op een steekcirkel van 120 mm en deze te voorzien van M6 schroefdraad. Je kan hier dan 2 draadstangen in steken en met een brug over de krukas trekken. Wel de moer op de krukas plaatsen zodat je deze schroefdraad niet beschadigd. Het vraagt wat voorzichtigheid en montage- ervaring maar het kan. ik ben nu met vakantie maar ik kan wel eens kijken of ik de trekker 28,5 x1 nog heb. je mag hem dan wel gebruiken
 6. als ik op de doos lees ; dan zie ik APE 50 en niet PK 50 misschien zit daar wel verschil in en is het gewoon een verkeerde cilinder voor een krukas met een andere slag?
 7. Het betreft een Acma 125 cc uit 1954 met een oversize zuiger en een op maat gehoonde cilinder
 8. Nee hoor, puur origineel staal, opgepoetst met staalwol door vorige eigenaar. door mij uitgespoeld, gesmeerd en opgemeten
 9. het motorblok staat op standaard en kan gestart worden. compleet , behalve uitlaat en 1 rubber dop ( messing velgmoeren en kabelstoppers zijner ook bij) forumprijs is 600 eu.
 10. Een polini 177 heeft een 24 carbu nodig met ongeveer volgende setup BE3 /160/ 112 en een relantisproeier die standaard in de 24 zit maar daar weet ik de maat niet meer van. Ik denk aan 55/160 100 km roderen is voldoende > veel gas geven maar geen toeren maken en niet op lange stukken met halfgas. Beter volgas doorgeven, dan koppeling intrekken en zo weer naar lage toeren Het kost wat moeite en daarom kan je beter korte afstandjes rijden in het begin Ik rijd ondertussen al 2000km probleemloos , ook met dit extreme weer en telkens 8 km volgas op rechte baan als ik naar mijn werk rijd.
 11. Ik denk de olie, hij zit ook behoorlijk vol lijkt mij. zwarte ring vaster draaien en OK , oliereservoir ook niet meer zo vol doen. groeten Dimi
 12. verkocht! ik stuur je een pm om deze aankoop verder af te handelen groeten Dimi
 13. "Deze 2mm verschil komt wel overeen met de 2,2mm shim die ik heb moeten gebruiken om de tandwielen weer binnen limieten te krijgen. Mijn vraag is dan ook, past een van jullie de schakelklok aan bij dit soort “grote” shims?" Mijns inziens zit je met een redeneringsfout; Om de speling tussen de tandwielen op te vangen heb je dus een shimring van 2.2mm gebruikt. Daardoor is de speling verminderd met ongeveer 0.25mm schat ik. De originele ring was 2 mm en was 0.05mmafgesleten , ook de4 tandwielen waren 0.05mm afgesleten. Bij revisie en het plaatsen van de shimring heb je dus een verschuiving van de tandwielen in 1 richting van 0.2mm en niet van 2.2mm zoals je aangeeft Ik heb nog geen GS blok open gehad maar bij andere oude blokjes zit wel vaak een vulring op de selectorstang . Misschien ben je die kwijt of vergeten?
 14. Dimitripx125

  Vba blok

  schitterend idee , zorg wel dat het boutje zo dun mogelijk is en maar net ietsje korter dan het geboorde/getapte gat om stevigheid te behouden. borgen met loctite
×
×
 • Create New...