Ga naar inhoud
Vespaforum.be

inhoudende 150 gl


oscario

Aanbevolen berichten

heb een 150 gl die inhoud en afslaat als je van stationair naar toerenmaken gaat, met de choke uit lukt het wel maar houdt hij erg in(verzuipt)

is dit een ontstekings of brandstof probleem?

iemand een idee

hoor het graag

groet oscar

Link naar reactie

Als hij rijdt met de choke uitgetrokken (= verminderde luchttoevoer) is er een gebrek aan brandstof( sproeiers en benzineleiding nakijken) of trekt de motor "valse" lucht. Dit kan via een slecht aangesloten carbu of een lekke oliekering aan de krukas.

Is de motor ooit gereviseerd geweest of heeft hij lange tijd stil gestaan?

Moest ik van jou zijn (en je een beetje kennis van motortechniek) zou ik beginnen met de benzinetoevoer te controleren, te beginnen met een propere tank, benzinekraantje, leiding, carbu,...

Controleer ook de regelvijzen aan de carbu (afregelen).

Als dit in orde lijkt en het probleem is niet verholpen kan je de ontstekingstijd nakijken (meestal ploft de motor als de ontsteking niet correct staat ttz te laat). Meer info daarver vind je op http://www.scooterhelp.com bij "tips and tricks".

Als je het vliegwiel demonteert kan je direct nakijken of de oliekering niet lekt of lucht aanzuigt. Deze kan je vervangen zonder de motor te demonteren en de carters te splitsen.

Als je pobleem dan nog niet is opgelost moet de motor een volledige revisie hebben, maar dat is een ander verhaal...

Kijk toch eerst eens na of de bougie nog voldoet en of je het juiste type hebt gestoken.

Als je het niet ziet zitten om je handen "vuil" te maken of je bent een leek, doe je de vespa best binnen bij iemand die er kan aan werken.

Succes, nero.

Link naar reactie

ga het zoeken in de benzine toevoer, tank was een beetje roestig deze de stenen samba gegeven(vullen met biggels en schudden maar) kraantje en slang vervangen.

scooter heeft erg lang stilgestaan olie ververst gepoetst bezineleiding en kraan vervangen 2 keer schoppen en hij gaat weer(niet gek voor iets wat onder bresjnev gebouwd is)

bedankt voor de info

oscar

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...