Jump to content
Vespaforum.be

Davon

Members
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Davon

 1. Wow nu ik deze foto bekijk zie ik dat het compleet anders werkt dan in mijn hoofd, ik had hier kats overheen gelezen... Maarja in de tussentijd heb ik dingen aan het frame en de voorvork gedaan waardoor het iets minder suïcidaal word allemaal dus dat is ook wel goed.
 2. Nog een vraagje, om deze vloek toch eindelijk te verbreken wil ik de naam van dit topic veranderen maar ik kan nergens meer ontdekken waar dat kan.😅
 3. De laatste tijd heb ik genoeg karma opgebouwd door Brum goed te verzorgen denk ik want vandaag heb ik de carters van Wappie weer eens op elkaar gezet en het loopt nu perfect... Geen idee wat er verkeerd is gegaan maar mij hoor je niet klagen!
 4. Dan kan je misschien het beste even de cilinder kop er af halen en kijken of er schade is aan de binnenkant van de cilinder zit. Als je hem er helemaal af haalt kan je ook goed de zuiger en zuigerveren nakijken, denk aan ringgap meten, kijken voor zwarte aanslag onder de zuigerveren en krassen. Met een compressie tester is het helemaal makkelijk dan hoef je niks uit elkaar te halen, als je dan weinig compressie meet weet je al waar het probleem ligt, het kan namelijk dat het blokje een keer in warm gelopen of gwn op is en dan kan je afstellen wat je wilt maar power heb je dan nooit. Toen mijn PK'tje nog helemaal standaard was liep die met een Dellorto 16.10 carburateur heel vlot naar de 46km/u, dus kalm aan naar de 35-40km/u hoort niet echt denk ik.
 5. Welke sproeier zit er in? De standaard sproeier is 53 dacht ik.
 6. Ik heb inderdaad een ander tandwiel, een met 10 tandjes ipv... 16 dacht ik. Het stukje dat moet aangrijpen is dezelfde maat en ook met het oude tandwieltje heb ik dit probleem. Ze komen ook op precies hetzelfde punt uit dus wat er mis gaat is voor mij een raadsel.
 7. ja zeker, het tandwiel komt ook wel gewoon naar voren enzo maar zit gewoon niet op de goede plek om aan te grijpen.
 8. Nou het is weer zo ver, ik heb een heel speciaal probleem. Ik weet niet hoe het komt maar het kickstart tandwiel zit eigenlijk net te laag om het tandwiel van de eerste versnelling te kunnen pakken, ook met de carters in elkaar gaat het niet goed. De tanden van het kickstart tandwiel gaan net onder de tanden van de versnelling door en komen dus niet in het gat tussen de tanden. Alles zit in nieuwe lagers en er zit geen speling of wat dan ook op de assen. Dit is de eerste keer dat dit probleem voorkomt en ik heb dit blokje al heel vaak uit elkaar gehad. Alle suggesties zijn welkom!
 9. Bedankt! Ik zit toch te twijfelen om over te gaan op VMC ontsteking dus misschien doe ik dat wel gewoon als het vliegwiel niet lekker is. Edit: VMC ontsteking is besteld, het kon wel een opfrisser gebruiken allemaal en dan is het gewoon in een keer goed
 10. Okay dan kijk ik m'n vliegwiel nog wel een keer goed na en zet ik de moer goed op moment, moet ik alleen nog even weten precies hoeveel NM. Dit is de eerste keer dat dit gebeurt dus ik denk dat mijn nogal lakse omgang met moeren op moment vast zetten eindelijk voor problemen heeft gezorgd met deze best serieuze setup. Eerst een momentsleutel gaan halen dus!
 11. Vandaag heb ik heel goed nieuws en heel slecht nieuws! Het blokje voor Wappie zat namelijk goed in elkaar, tijdens het inrijden leverde hij hij meer koppel en pk's dan de vorige setup (tenminste zo voelde het). Toch was het na een hele mooie +-120km gedaan met de pret, het spietje bij het vliegwiel vond het allemaal wat te zwaar en had besloten uit het leven te stappen. Dat een spietje kapot gaat is geen ramp maar als die de spiebaan meeneemt word je weekend toch een stukje minder leuk. Dus nu ga ik kijken naar een andere krukas, misschien iets langere slag zodat de poorten bij BDC helemaal open gaan. Niet de update die ik wilde geven maar de radio stilte moest verbroken worden XD.
 12. Je kan een kettingslot om het stuk doen waar je je voeten op zet. (Ben de naam vergeten XD.)
 13. De schokbreker lijkt inderdaad veel langer dan ik gewend ben, op zowel een automaat als een schakel komen ze maar iets onder het frame vandaan. (Als ik me niet vergis)
 14. https://www.scooter-center.com/en/vespa-piaggio-pk-50-xl-v5x3t/exploded-views/shock-absorber Op zowel scooter center als jmpb onderdelen heb je er nog veel meer, staan vaak de precieze onderdelen zelfs bij!
 15. Davon

  Project pk50xl

  Zo die is echt net op tijd gestopt!
 16. Netjes gedaan, trekt mooi in een lijn op! Nu weet ik ook zeker dat de rolletjes van Brum veel te licht zijn. De trekveertjes lijken me de normale trekveertjes die in elke scooter te vinden zijn, daar heb ik namelijk nog een setje van liggen.
 17. Spitback is het mengsel dat tijdens het gasgeven de carburateur eigenlijk de verkeerde kant op uit gaat en door het luchtfilter komt, het blokje spuugt het weg. Het inlaatvlak is het deel van het carter dat zorgt dat de krukas de inlaat goed open en dicht kan doen en zo de stroming van mengsel regelt. Als je aan de binnenkant van het carter om de inlaat kijkt is het niet te missen, met een foto van een leeg carter zo gevonden. De ruimte tussen het inlaatvlak en de krukas mag natuurlijk niet te groot zijn en het inlaatvlak mag ook niet beschadigd zijn met krassen. Door beschadigingen of speling krijg je die spitback en gaat het blokje beroerd lopen, of dit voor zo veel verbruik zou zorgen durf ik niet te zegen maar nakijken kan altijd.
 18. Vandaag ben ik weer verder gegaan ondanks een flinke verkoudheid en de carters zijn dicht. De krukas centreren was nog wel een dingetje maar na wat timmer werk hoorde ik alles mooi klikken en draaide het soepel. Toen ik de vertanding er in ging zetten zag ik dat een kant scheef afloopt, dit moet want anders lopen de tandjes tegen het carter, nu past het net XD. Normaal vind ik de koppeling heel lastig om te monteren maar dit keer had ik hem in een keer erop, als ik dit tempo voort kan zetten ben ik snel klaar! Natuurlijk lukte dit niet want ik ben de drukgroep kwijt, ik had hem bij de koppeling deksel liggen dacht ik, blijkbaar niet... Hier nog een foto van hoe krap het zit. (dit was even om te kijken of het past, zit nu wel goed)
 19. Dat is heel gaaf maar moet waarschijnlijk nog wel even duren, geld blijft een probleem. Wanneer het kan zal ik je zeker een bericht sturen
 20. Als de riem niet helemaal bovenin de vario en ook niet onderin de koppeling komt helpt een iets langere riem. Als je een veel te korte riem monteert verminder je de hoeveelheid mogelijke variatie, een te lange riem doet dit echter ook.
 21. Vandaag heb ik de nieuwe rolletjes getest op Brum, ze waren volgens de verkoper 19gr alles bij elkaar dus 2,7gr per rol. Dit is voor mooi net te licht want ik heb het idee dat'ie meer toeren aan het maken is dan echt de power gebruiken, jammer dat je niet kan mixen. (Dit is met een 75cc en sito plus.) Dat gezegd is de 0-30 tijd wel veel minder en nadat bij de 40 de koppeling helemaal open gaat maakt hij even veel toeren als normaal. Brum kan nog wel gebruik maken van een iets langere varioriem, die komt namelijk net niet bovenin de vario of onderin de koppeling.
 22. Vandaag heb ik de nieuwe rolletjes getest op Brum, ze waren volgens de verkoper 19gr alles bij elkaar dus 2,7gr per rol. Dit is voor mooi net te licht want ik heb het idee dat'ie meer toeren aan het maken is dan echt de power gebruiken, jammer dat je niet kan mixen. (Dit is met een 75cc en sito plus.) Dat gezegd is de 0-30 tijd wel veel minder en nadat bij de 40 de koppeling helemaal open gaat maakt hij even veel toeren als normaal. Brum kan nog wel gebruik maken van een iets langere varioriem, die komt namelijk net niet bovenin de vario of onderin de koppeling.
 23. Oeps ik heb je reactie helemaal over het hoofd gezien (best knap). Loopt al heel mooi inderdaad, met wat strakkere trekveren en lichtere rolletjes gaat'ie echt wel snel worden. Nu hoop ik helemaal dat de andere vario/koppeling in elkaar zetten gaat lukken. Die koeienbel bij stationair toerental is wel grappig maar het hoort niet helemaal denk ik XD. ik heb zelf vandaag ook de ander rolletjes besteld voor Brum. Ben heel benieuwd hoe dat gaat lopen, ze worden vrijdag verstuurd.
×
×
 • Create New...