Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Jan94

Leden
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jan94

  1. ha allemaal, Wie o wie is er zelf handig, of weet er iemand die in staat is om mijn motorblok te reviseren. Snaar is allemaal goed en vernieuwd, maar hij loopt niet helemaal lekker. Heb het idee dat de koppakking lek is en dat de afstelling ook beter kan. Ik zou graag het blok bij iemand langbrengen (als geheel of enkel het blok) en hem dan na laten kijken. Wie weet er iemand?

     

  2. Dag allen. 

    Schandalig lang geleden! 2016 is de vespa in rolbare staat gestrand. Een verhuizing, verbouwing en 2 dochters verder, de draad maar weer eens oppakken. 

    Een aantal vragen :

    - @Daan, heb jij nog een km glas tot je beschikking? 

    - de uitlaat is inmiddels gelast om te testen of de motorproblemen over zijn. Hij start, loopt, maar zodra hij warm word houd hij in bij de 35 km pu en lijkt uit te willen vallen. Trek ik dan de choke open, gaat hij weer pruttelen. Maar volgas lopen wil hij niet. Gezien mijn geringe kennis: wie o wie wil er tegen vergoeding mijn vespablokje goed afstellen en nakijken en indien nodig onderdelen vervangen? 

    Groetjes en hoor graag van jullie. 

     

    Jan

  3. @Daan, haha punt 4 vindt ik wel het leukst! had jij overigens nog een km.teller liggen?

    Bedankt voor de tips..kga toch maar een sito plus met knik bestellen. Dit eerst maar eens monteren en kijken hoe het dan loopt en klinkt..als het dan alsnog een herrie is wil ik de binnenkuip ook isoleren met (spuit?)schuim.. als dat bestaat althans. Bedankt overigens voor alle leuke reacties! Helaas de laatste weken echt ontzettend druk op het werk en prive. Verder krijgen we 30 december de sleutel van ons nieuwe huis..dus daar ben ik ongelooflijk druk mee.. Het leuke is wel dat ik daar een schuur van 9 meter lang en 4 meter breed krijg.. met garagedeur. Dus sleutelen geblazen. Ik houd jullie in de loop van de tijd op de hoogte. 

     

  4. Ha Mannen,

    Even een kleine update. Inmiddels gereden, doet het best goed al zo. Maakt nog een hoop herrie i.v.m. de gaten in de uitlaat en het verwijderen van de foam in de wielkast achter. Dus waarschijnlijk toch het blokje er weer uit om weer foam aan te brengen. Ook het blokje loop redelijk.

    Wat kleine puntjes waar jullie wellicht even over mee kunnen denken.

    - volgas loopt hij belabberd... het lijkt wel of hij verzuipt.. in ieder geval houdt hij in en hoor je bwaapphh.. bij gas terug loopt hij weer prima. Wanneer ik op volle snelheid het gas er op blijf houden "verzuipt" hij en hoor je soms een plof uit de uitlaat. Wat kan dit zijn?

    - Hij zakt traag en nauwelijks volledig terug in zijn stationaire toeren. Wanneer ik met de hand onder op het blok het "gashendeltje" help zakt hij wel. Ik heb de veer al wat strakker gezet.. maar het helpt nog niet echt. Hebben jullie ideeën? Nu is hij soms lastig in zijn versnelling te zetten omdat hij niet voldoende terug wil zakken in toeren.

    - Hij start overigens ook nog niet binnen 1 keertje kicken, maar waarschijnlijk heeft dit te maken met de benzinetoevoer. Het lijkt wel alsof er een "luchtbel" in de benzineslang zit die je er eerst uit moet kicken. Pas na 5 keer kicken krijgt hij een beetje compressie..wanneer dat gebeurt is hij met 2 keer kicken aan.

    Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.. plus nog twee filmpjes. Met het vrouwtje als testrijder ...haha.

     

     

    VID-20161007-WA0017.mp4

    VID-20161007-WA0018 (1).mp4

  5. @Eddo en @Daan, ik heb alles laten spuiten bij een vrachtwagenspuiter bij ons in Katwijk. Alles in de 2 componentenlak, oersterk. Ik heb de kleurcode laten mengen aan de hand van een kleurkaartje dat mijn vrouw had uitgekozen bij de gamma. Olijfgroen genaamd. Dit was muurlak en in matte kleur afgebeeld. Dus de spuiter heeft zelf een kleur bijeen gemengd die heel dicht bij dat van olijfgroen uitkomt. Ben zelf wel heel blij met het eindresultaat.

    Inmiddels heeft de vespa ook al gereden. Alles werkt tot zover goed. Wel even geklooid met het licht, ik kwam er achter dat de verlichting past werkt als alles aangesloten is. Nu nog wachten op de achterlichten en de bekabeling zelf nog GOED afstellen..best een werkje.

     

    • Like 1
  6. @Daan, top! Ik ben benieuwd! zucht..betekent het dan dat mijn voorvork weer moet zaken om dat hulsje om te draaien? Dat grapje heb ik nu al een keer moeten uithalen namelijk. Ik had alles gemonteerd tot ik er achter kwam dat je slot gemonteerd moet worden voordat je voorvork in je balhoofd gaat..aaaahh :(

    Inmiddels ook weer verder gegaan en het begint echt wat te lijken zo! Even wat showfoto's..ben stiekem toch wel trots. 3 x kicken en hij liep, alleen moet ik de kabels nog even lekker afstellen..nu werkte dat nog niet naar behoren. 

     

    20160930_192729.jpg

    IMG-20160930-WA0018.jpg

    IMG-20160930-WA0017.jpg

    • Like 2
  7. @Eddo, excuus. Het kan zijn dat ik je verkeerd heb ingelicht. Het is namelijk zo dat dit verhaal me is uitgelegd door de vorige eigenaar die het blok heeft gereviseerd. Gelukkig is @Daan er die helemaal vanuit Afrika heldere antwoorden kan geven. Leuk om zo zelf ook bij te leren. Het is voor mij wel een uitdaging om (dit project of een komend volgend project) zelf een blokrestauratie uit te voeren. Ik heb wel verschillende puch maxi, derbi senda en honda mt blokjes door de handen gehad, maar dit is toch weer anders.

     

    Succes met de restauratie/renovatie!

  8. Ha Eddo,

    Leuk dat je ook een automatica rijdt! De snaar hoort ook losser te zitten. Het kan natuurlijk nooit geen kwaad de snaar te vervangen. Zo te zien is hij ook niet al te jong meer. De onderste poelie zul je dan moeten forceren door er een schroevendraaier in te steken. Let hierbij wel op dat je alles met beleid doet voor je wat kapot maakt.

    Nogmaals...de snaar hoort niet strak te staan. Dat wieltje in het midden van de poelies drijft (op het moment dat jij je kickstart induwt) de snaar aan. Hierdoor ontstaat er een beweging die het blok tot leven brengt. Staat de snaar te strak dan zul je de poelies, snaar of aandrijfriem/kickstart forceren. Dat doet natuurlijk nooit geen goed.

    Succes!

  9. @pdvd, haha grijns. Ik hou van sprookjes!

    De binnenkanten heb ik helemaal schoongemaakt en opgeschuurd. Op de foto's zie je ze niet glimmen, maar in het echt zijn ze mooi schoon metaal.
    ik vind dat wel mooier dan die neppe zilver metaalachtige kleur, maar dat is smaak.

    Thnkx voor de attentie, ik had de velg voor het zicht even los op de wielbouten geschoven. Maar inderdaad..hij zit verkeerd om, wat zou overigens de consequentie zijn? :)

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...