Jump to content
Vespaforum.be

woutervespa

Members
 • Content Count

  111
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by woutervespa

 1. Wilde gok .... 82 ?
 2. Een keerring kan je meer doen sluiten door de veer een stukje af te nijpen . ( de veer zit op een plaats in elkaar gedraaid , daar losdraaien een stukje afnijpen en terug in elkaar draaien ) normaal kan dit helpen als een as is ingelopen . Of dit hier wel OK is laat ik aan U over ...
 3. Voor wie er iets mee kan doen , de shbc 19-19 is gemonteerd, na aanpassingswerk aan het inlaatspruitstuk is het goed te doen om te monteren . De acma draait mooi stationair en neemt zijn toeren . Morgen een proefritje .
 4. Hey , Ik had graag mijn ACMA 125 cc 1955 voorzien van een andere carburator . Bollag heeft hiervoor een kit die rap 300 euro kost , naar het schijnt past een type " primavera " mits de nodige aanpassingen ook . Is er iemand die hier ervaring mee heeft , op scootercenter staat een shbc 19-19 (19622700) of een shb 19 ( 151004 ) welke zou het best geschikt zijn ? Mag ik voortgaan op de geg. van een primavera 125 cc voor de sproeiermaat ? Alvast bedankt Wouter
 5. Als je wil heb ik nog 2 poort carters liggen van een acma van 55. Ik hoor het wel . Wouter
 6. Draai de bout er eens in en kijk of je kickstarter normaal werkt.
 7. Deze is er om uw kickstarter veer op spanning te houden ... Hopelijk is hij niet verdraaid anders mag uw blok open .
 8. De koppeling moet er niet af om het blok te splitsen . Zie foto's . Het alu opwarmen rond je krukaslager aan de kant van de ontsteking kan ook helpen om gemakkelijker de carters te splitsen .
 9. Vergeet de draadstangen om cilinder en cilinderkop vast te zetten niet uit te draaien , gezien je piston vast zit ga je de cilinder niet kunnen demonteren . Ik heb eventueel nog carters liggen moest je pech hebben . Die moer komt normaal wel los (met de juiste dop ) veel plezier !
 10. Zonet nog eens het schakelmechanisme erbijgenomen , in de neutrale stand en kickstart naar beneden komt hij eruit !
 11. Duw je kickstarthefboom een beetje naar beneden , dan is er meer plaats om het schakelmech.uit te nemen . Idd een beetje spelen met de versnellingen tot de selectorhefboom voor de opening komt . De foto is met de kickstarter op de normale positie , als je kijkt in de opening is er geen plaats om de hefboom eruit te krijgen ,als je deze verdraait komt er meer plaats vrij .
 12. Ziet er goed uit ! Goed bezig .
 13. Als je klaar bent met spuiten draai je best de bus om en spuit eventjes , dan komt er enkel drijfgas uit en raakt de spuitmond niet verstopt voor de voldende keer.
 14. Die dupli coulor zijn een goedkopere lijn van motip . De andere bussen zijn prima , probeer eens met een bus vernis van hetzelfde type als je grondverf . ( NUMMER 04009)
 15. Dit is het type bus dat ik bedoel met de ring voor de verharder . Andere foto is van mijn spatbord gespoten met deze bus , kleur is op maat gemaakt , te vinden bij een automaterialenzaak die ook lak mengt .
 16. Motip heeft ook vernis met verharder ( te herkennen aan de ring onderaan de bus om de verharder vrij te laten ) , is beter van kwaliteit maar je bus is telkens kapot ook al spuit je maar een klein stuk .
 17. Kijk eens onderaan de bus het nummer staat erop zou moeten 04009 moeten zijn
 18. Best verf en vernis van hetzeldfe merk gebruiken ( dan krijg je geen reactie omdat verschillende merken misschien.een andere verdunner gebruiken ) 1k of gewoon maakt niet zo veel uit .
 19. Volgens mij doe je het goed , behalve dat je laatste laag te "mager" is of van te ver gespoten , de vernis is nu voldoende droog , nog eens opschuren met p1000 en een nieuwe volle laag erop . Kan je geen gewone vernis gebruiken om te proberen dan is je bus met verharder niet kapot . ( gewone vernis van motip nr 04009 )
 20. Je kan eventueel je plaatje opschuren met p2000 tot de vernislaag weer mooi vlak is en dan oppolieren .
 21. Die witte plekken zijn van de flits neem ik aan , als je bedoelt dat de lak niet mooi "gestrekt" is is de laatste laag te dun aangebracht of van te ver gespoten ofwel overspray (spuitnevel van een ander stuk die van vlakbij gespoten is ) . Meestal spuit ik de vernis "nat in nat" , eerst de verf, na ongeveer een kwartier de vernis erover , eerst een licht laagje om te doen kleven daarna gewoon spuiten , de laagdikte is een beetje op het gevoel , als hij niet dik genoeg is krijg je onvoldoende glans of van te ver spuit , te dik krijg je lopers . misschien.een plaatje meespuiten om uit te proberen Succes
 22. woutervespa

  Handvaten

  Ik zag onlangs nog een tip op handvaten te monteren met "hairspray ". Succes !
 23. Let op bij het zoeken van een trommel , er zijn 3 verschillende maten van afdichting !
 24. Dit model dus . De handgreep heb ik niet .
×
×
 • Create New...