Jump to content
Vespaforum.be

woutervespa

Members
 • Posts

  197
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by woutervespa

 1. Te koop wegens verkeerd besteld, aansluitstuk om een polini of dellorto carburator te monteren op het origineel inlaatspruitstuk van motovespa 150/160 .(past dus niet op GS150 ) Ik had er graag 30 euro voor gehad .
 2. Als je een model opstuurt of een tech.tekening maken ze allerhande kabels op maat . Meestal na enkele dagen sturen ze je kabel op. Succes Wouter
 3. Kabel laten maken bij remkaflex . Groeten Wouter
 4. Hey , Is er iemand die al besteld heeft bij Ricambicucaio74 ? Prijzen zijn in ieder geval OK . Groeten Wouter
 5. Ik heb hier anders wel een flux meter.
 6. Ik denk dat vespazone in mons een hermagnetiseer toestel heeft .
 7. De sproeiers zijn aangepast , hoofd 98 , rolantie 40 . Het is OK om mee te rijden maar ik blijf het een raar gegeven blijven nl. die ronde inlaatbuis op die ovale inlaat van de std.cilinder. Is er iemand die deze aanpast ? Bedankt
 8. De sproeiers die er nu standaard inzitten , hoofdsproeier 110 , rolantiesproeier 40 . De motor is volledig standaard , behalve de ontsteking , die is vervangen door een flytech. Uitlaat ook origineel . Vespa is een GS 150 vs5. Is dit ok ?
 9. Na het gesukkel met de originele carburator overgestapt naar een polini cp 23 . Na het eerste testritje verzuipt ze nog steeds , vooraleer ik begin met sproeiers te veranderen had ik graag advies gekregen ivm. het spruitstuk . Moet de cilinder worden aangepast aan de ronde opening of niet ? Zie foto's Bedankt
 10. De cp23 zit er ( eindelijk ) op , ze draait al mooi stationair , wel is ze nog een beetje te rijk ( denk ik ) , de naald 1 positie gezakt en de luchtvijs 3 toeren uit . Ze pakt onbelast mooi aan en na het gas lossen valt ze onmiddelijk mooi op rolantie . Klaar voor een testritje , als het weer meezit .... Bedankt iedereen om mee te helpen !
 11. Beide sproeiers zijn vervangen , vlotternaald en zitting zijn ook nieuw . Naald van gasschuif is ook al vervangen en op meerdere positie's gezet . Kan het zijn dat door de trillingen van de motor de vlotternaald niet mooi afsluit en daardoor overloopt ?
 12. Het rijden is ok , wel hoor je na het nemen van een andere versnelling wat gepruttel in de uitlaat (te veel benzine ?) Daarna weer vertrokken . Bij het afkomen van versnelling moet je ook wat aan het gas hangen om ze draaiende te houden ...
 13. Testritje zit er op , nog steeds niet ok . Bij stilstand verzuipt ze weer en valt ze stil bij het opnieuw vertrekken . Dan met de benzinekraan dicht en vol gas start ze weer na een 10tal keer kicken ... Het zal dan toch een andere carburator worden zeker?
 14. Komt in orde ! Als het weer het toelaat een testritje 🙂
 15. De onsteking staat op 23 graden , de rolantiesproeier gevonden , ze zit schuin naast de de hoofdsproeier . Alles uitgespoten en opnieuw gemonteerd . Ze start weer ,draait mooi op deel- en vollast maar op rolantie valt ze stil na een 25 tal seconden , met het gas vol open start ze terug . misschien eest een testritje doen en eens mooi warm rijden ? Bedankt voor de hulp !
 16. Geen domme vraag , ze zit met de afgeschuinde kant richting luchtfilter . Super ! Bedankt ik ga dat eens nazien .
 17. Ik heb een stoboscoop met vaste flits en zonder toerenteller . Vandaar de vraag voor het ontstekingsmoment op rolantie . Bedankt
 18. Ik kon de"rolantie" moeilijk regelen , moest blijven spelen met het gas om niet stil te vallen . Daarna 500 meter gereden en bij het opnieuw vertrekken stilgevallen en niet meer opgestart gekregen .... Ik ga de ontsteking op 22 zetten en eens herbeginnen . We heb ik geen rolantiesproeier gevonden , waar zit die ergens ?
 19. Nero , de ontsteking herafgesteld naar 27 graden , het is nog slechter .... Wat is het juiste voorontstekingsmoment voor een flytech ( op verhoogde rolantie ) ?
 20. Dat hij lekt aan de kickstarter kan ik mee leven , dat die vlotter overloopt is iets anders ....
 21. Ik dacht op 24 graden , ik ga morgen het vliegwiel eens lossen en foto nemen , het is wel zo dat er een plasje opgedroogde 2t olie-benzine onder de carburator lag ...
 22. Vlotternaald kan je niet regelen , dikte van de pakking onder de vlotterkamer ok ? Naald van gasschuif op 3 . Geen abnormale slijtage gasschuif . Er staat wel een fast flow benzinekraan op , kan deze voor problemen zorgen ? Naald en zitting vlotterkamer zijn nieuw. Oring inlaatspruitstuk is ok . De pekkel en de carbu. staan ook mooi recht . Bedankt om mee te helpen .
×
×
 • Create New...