Ga naar inhoud
Vespaforum.be

oude rijbewijzen en Frankrijk


josse

Aanbevolen berichten

do 19/06/08 08:11 - Heel wat landgenoten met een rijbewijs dat uitgegeven werd voor het jaar 1989 hebben boetes gekregen toen ze door Frankrijk reden. Dat staat in de krant Vers L'Avenir.

Volgens Vers L'Avenir kunnen Belgen die door Frankrijk rijden problemen krijgen. In sommige departementen worden boetes uitgeschreven tot 250 euro wanneer de bestuurders geen nieuw Europees rijbewijs hebben.

"In de rijbewijzen van voor 1989 werd gewoon een gaatje gemaakt. Als er een gaatje zat door de letter "C", wilde dat zeggen dat men ook aan de voorwaarden voor "A" en "B" voldeed", zegt staatssecretaris van Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V).

"De Franse politie heeft dat echter zo niet begrepen. Zij denken bij die oude rijbewijzen dat iemand die een gaatje heeft in een "B", geen rijbewijs "A" heeft."

Ons land heeft de Franse politie al op de hoogte gebracht, maar het probleem zou nog niet helemaal zijn opgelost.

Wie problemen wil vermijden, kan zijn oude rijbewijs inruilen voor een nieuw. Dat kan op het gemeentehuis en kost gemiddeld zo'n 16 euro.

Link naar reactie

Dit is al zeker 5 jaar zo bezig...

Dat gaatje in het oude rijbewijs heeft niks met die situatie te maken. De Fransen gaan ervan uit dat een Belgisch rijbewijs, het oude, niet meer geldig is. Je krijgt zowieso een boete van 150 €.

Enigste oplossing: haal een nieuw rijbewijs. 11€ + 2 of 3 pasfotos. Denk eraan dat een rijbewijs van 19 jaar oud toch wel een zeer oude foto bevat, en dus eigelijk wel eens vervangen mag worden ;)

Dat onze overheid dit nu in de belangstelling wil brengen heeft volgens mij andere redenen, maar dit is geen politiek forum!

Link naar reactie

De gemeente waar ik woon organiseert elk jaar een rit voor moto's en aangezien dit maar een paar kilometers van de Franse grens is, loopt die rit steeds door le Nord. Er zijn zo al vaker oudere motards tegen de lamp gelopen. Zoals Josse zegt, gewoon weg een nieuw rijbewijs bestellen en je bent safe.

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...