Ga naar inhoud
Vespaforum.be

vespa zonder sleutels


the666bbq

Aanbevolen berichten

mijn (eerste, nieuwe, oude) vespa (sprint veloce) heeft blijkbaar geen sleutels meer... is een setje zoals dit ok om beide sloten (stuurslot en linkerbil) te vervangen ? Ik heb al gelezen dat het stuurslot geboord kan worden maar is dat iets dat ik al eerste doe-het-zelf kan doen of kan ik het onherstelbaar verkloten en misschien toch maar beter door de lokale experten laten uitvoeren?

of dit qua prijs valt dat al bij al nogal mee... maar het erin krijgen?

Link naar reactie

dat uitboren is echt niet moeilijk. je moet bovenaan, en dus NIET waar je de sleutel insteekt, het slot boren met een fijn boortje zodat de busjes over zijn. dan met een schroevendraaier het slot eruit halen. als er zo'n beschermlipje overzit moet je eerst dat palletje uitboren om het lipje eruit te halen. ik zal straks missch een paar foto's posten.

Link naar reactie

...een tijdje geleden was ik den sleutel van mijn acma kwijt..klote...ik heb het slotje er gans uitgehaald (vork demonteren etc..) en ben ermee naar een gespecialiseerde slotenmaker geweest. Op het slotje staat er steeds een nummer...met dat nummer maken ze voor U in tien seconden een nieuw sleuteltje dat in uw origineel slot past...

Link naar reactie

waar het pijltje wijst, dat palleke boor je voorzichtig uit, verwijder het kapje en dan boor je met een fijn boortje ongeveer ter hoogte van waar de 4 puntjes staan.

slotjeforum.jpg

Link naar reactie

mercikes alvast... ik had eens ergens gezien dat je dat klepje er inderdaad zou moeten kunnen vanaf friemelen - aangezien er in die setjes geen nieuwe klepjes blijken te zitten kan het wel handig zijn om dat te recupereren...

en het slotje van de koffer moet dat ook geboord worden ?

Link naar reactie

je kan die gewoon opnieuw bestellen. en als je het originele klepje met wat voorzichtigheid behandeld moet je enkel dat palleke bestellen.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...