Ga naar inhoud
Vespaforum.be

winterkledij


floyd

Aanbevolen berichten

beste vespisten,

vandaag ben ik voor het eerst op de vespa door de regen moeten rijden.

ik had een gewone KW boven mijn jas gedaan en toch ben ik nog nat geworden onder die KW.

de komende winter zal ik nog veel door de regen en in de kou moeten rijden.

ik ga me dus een deftige jas moeten aanschaffen.

mijn vragen:

welke jas (en toebehoren) hebben jullie om het belgische hondeweer te trotseren?

zoek ik iets in een gespecialiseerde zaak of kan ik ook gewoon een deftige jas kopen in laat ons zeggen een AS adventure store?

op wat moet ik letten bij de aankoop van winterkledij?

mvg

floyd

Link naar reactie

een goede motorvest houd de regen buiten, houd je warm en beschermt je als je valt... bijgevolg een echte aanrader dus. Ga te raad bij een goede motorzaak of motorkledij-speciaalzaak, daar kan je je gading wel vinden.

Link naar reactie

Jeroen,aangezien je van Gent bent, raad ik je aan eens te gaan kijken bij Hein Gericke op St Denijs. Wij hebben er verleden week ook onze vesten gekocht. Vesten met uitneembare binnenjas en met Goretex voor de waterdichtheid. Op St Denijs hangen er een aantal modellen tegen soms meer dan 50 %. Zo betaal je dan maar een 170 euro ipv 399. Zij hebben ook alle veiligheidsverstevigingen welke je desgewenst kan uitnemen. Ben ook gaan zien in de winkel in St Niklaas en daar betaal je voor dezelfde jassen de volle pot.

Link naar reactie

@ koen: profiel is ingevuld!

@tattooderek: de voordelen van een motorvest zijn zeker niet min. maar ik heb schrik dat die vesten toch wel serieus duur zullen zijn. al is je eigen veiligheid natuurlijk onbetaalbaar...

zou je mij een richtprijs kunnen geven van zo'n vest en een betrouwbaar merk?

Link naar reactie

@ mgent: bedankt voor het adres! de prijzen in afslag lijken me zeer redelijk.

btw kun je daar ook toebehoren krijgen?

ik zoek nog deftige handschoenen en misschien nog een deftige helm (want regendruppels voel je wel aankomen aan 50 per uur :)

op wat let je als je een vest past?

Link naar reactie

floyd,

Zoals tattooderek reeds zei is een goede motorvest inderdaad het meest geschikt als je het hele jaar door met je wesp rijdt. Zo'n vest beschermt je immers niet alleen tegen de weersomstandigheden en is eigenlijk een echte must. En zo'n vest is inderdaad iets duurder dan een 'gewone' jas, maar m.i. is dit een investering die je doet om je eigen veiligheid te garanderen. Bovendien kan je dan genieten van de fiscale aftrek (100%) van veilige motorkledij voor woon-werk-verkeer.

ter info:

afschrijven van de motor zelf: afschrijftermijn 5 jaar

afschrijven beschermende motoruitrusting: afschrijftermijn 3 jaar

afschrijven van kleinere kosten (bijvoorbeeld onderhoudsproducten): in 1 keer als kost in aftrek

(Wie het fiscaal helemaal slim wil spelen, kan zelfs opteren voor het stelsel van degressieve afschrijvingen. Op die manier kan voor de eerste jaren een grotere afschrijving worden geboekt.)

Op vraag waarop je precies dient te letten als je zo'n vest past, zal de verkoper / verkoopster je ongetwijfeld een zinvol antwoord kunnen geven.

Zelf heb ik voor de winter een waterdichte vest van rev'it aangeschaft met uitneembare voering en ben er heel erg tevreden over ... Deze kostte ongeveer 150 eur bij EKO te Kontich. (http://www.eko-motorwear.com/)

gr,

K0EN

Link naar reactie

Bij HG hebben ze ook helmen maar niet zo een uitgebreide keuze. Meeste keuze heb je bij RAD, zitten in het industrieterrein in Drongen. Hebben ook betaalbare kleding, alleen aan de prijzen voor bepaalde jassen bij HG kun je beter daar kopen. Prijs is dan vergelijkbaar met RAD maar je hebt meer kwaliteit voor het zelfde geld.

HG Zit op de Kortrijkse steenweg beetje voorbij de Carrefour aan de rechterkant net voor de rotonde.

Link naar reactie

Waarop let je bij een jas ?

Dat de pasforum superieur is (testen al zittend op je scooter dus);

Dat de jas warm is en een uitneembare voering heeft;

Dat de jas over protectoren beschikt die naam waardig (goedkope versies durven nogal 'ns over niemendalletjes te beschikken - hoewel duurder niet altijd beter hoeft te zijn, dit terzijde);

Zelf kocht ik een Rev'it jas en ik lette op 'waterdichtheid', 'warmte', 'uitneembare voering', 'veiligheid' en 'prijs'.

Ik heb hier de standaard prijslijst liggen van de ganse Rev'it collectie zoals getoond op www.revit.nl, mocht je geïnteresseerd zijn wat deze kosten.

De Vespa jassen worden geproduceerd door Dainese en worden standaard geleverd zonder protectoren. Je kan ze er wel optioneel bijkopen natuurlijk.

Ik merk dat er veel zijn die nog nooit op hun 'bek' zijn gegaan. Vespisten met motorkledij blijken nog steeds een minderheid te zijn. Ik reed vroeger ook met een gewone jas, maar daar waag ik me tegenwoordig niet meer aan...

Link naar reactie
bij joma in merksem en zwarte arend in Stabroek hebben ze hun huismerk RJD wat kwalitatief zeer goed is en niet duur (minder dan 200 euro voor jas en broek samen)

En ze zijn momenteel blijkbaar aan het uitverkopen omdat ze samen naar 1 winkel op de Boomsesteenweg gaan. Dacht ergens aan de MacDo.

Link naar reactie

Heb zonet een HELD motor (scooter)jas gekocht bij RAD Brugge. Kostprijs 166.50 Euro. Het is een jas van grijze kleur, niet de typische motorjas, wind-en waterdicht, ademend, en men kan onderaan een verlengstuk hangen (speciaal ontworpen voor op de scooter).De jas staat afgebeeld op p 21 van de RAD-catalogus 2007

Link naar reactie

@Floyd: let op, bij sommige vesten is de binnenjas waterdicht en niet de buitenste. D.W.Z. als je de vest in de zomer zonder binnejas gebruikt ze je niet beschermt tegen de regen. Koop zeker een vest waar de buitenkant waterdicht is.

Mike.

Link naar reactie

bon, ik ben dus naar RAD geweest.

ik heb in totaal 114 euro gespendeert aan:

- vest 'STUTTGART' (adement, water- en winddicht, uitneembare binnenvoering, protectoren op schouders en ellebogen, CE goedgekeurd body armor, 2 binnenzakken, 4 buitenzakken, reflecterende inzetstukken, verstelbare taille, mouwbreedte verstelbaar)

- een paar handschoenen van HELD 'hipora'.

- zo'n multifuctioneel sjaaltje/mutsje van POLARTEC 'BUFF'.

ik moet zeggen dat ik voor erg weinig geld warm, droog en vooral veilig de baan op kan!

Link naar reactie

ik ben even gaan rijden met de jas aan.

zonder thermische binnenjas is ie nog lekker warm.

je kan de jas aan de armen en polsen mooi dicht plakken met velcro zodat de wind er niet door kan.

de protectoren (elleboog, schouders en rug) zijn gemaakt van een soort hard rubber.

zo heb je een goede beschermlaag die toch redelijk meegeeft bij de bewegingen die je maakt.

ik heb wel een klein minpuntje ontdekt aan de jas.

de protectoren aan de ellebogen durven wat naar beneden zakken.

als je de jas aandoet moet je dus die protectoren soms terug naar boven schuiven.

pikant detail: met zo'n jas aan voel ik me een stuk veiliger op de weg, ik moet oppassen dat mijn rijstijl niet al te aggressief wordt :)

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...