Ga naar inhoud
Vespaforum.be

pk 125 demonteren


PrimaWespje

Aanbevolen berichten

kijk eens rond op www.scooterhelp.com en www.smallframes.com.

hier heb je een volledige handleiding mét foto's voor het demonteren van een Vespa : http://web.ukonline.co.uk/niall.king/sm ... s/tech.htm

(het gaat om een Primavera, maar alles wat hier staat is ook van toepassing op de PK125)

ook handig is de Hayes manual bestellen voor jouw type Vespa (op internet het ISBN nummer zoeken en dan bestellen bij Fnac of Standaard boekhandel).

met al die dingen samen en vooral de foto's die er bij staan ga je veel verder staan dan hier wat uitleg vragen.

en als je je profiel invult of laat weten waar je woont, is er misschien wel iemand op het forum die in de buurt woont en het ziet zitten om eens langs te komen als je even vast zit met het demonteren.

Link naar reactie

Begin met de gemakkelijke stukken, zadel, bovenkant stuur, wielen, neusstuk, ... en trek telkens een foto. telkens je iets losmaakt, schroef je de vijzen en/of moeren terug waar je iets losmaakte, zo speel je er geen kwijt en zitten tijdens de montage de juiste schroeven/moeren op de juiste plaats. Als je iets kapotmaakt (schroef die afbreekt omdat hij vastgeroest is, een rubber dat scheurt of al kapot is), terk er een foto van en schrijf op wat het is en voor waar.

Benzinetank demonteren, carbu, alle bedieningskabels (enkel binnenkabels, de gaines niet)mag je doorknippen, die moet je toch vervangen, de elektrische kabels loskoppelen, en opschrijven wat waar aangekoppeld was en foto trekken.

Motor demonteren uit frame, voorvork demonteren,...

Tegen dan zal je al 37 keer teruggekeerd zijn om te vragen hoe iets losmoet of waarom het niet loskan, en zal je al veel bijgeleerd hebben, en bij twijfel, eerst vragen en niet kapotmaken!

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...