Jump to content
Vespaforum.be

Primavera 50cc, carb of euro 4/5 injectie


Recommended Posts

Hoi allen,

Ben aan het uitkijken naar een vespa primavera 50cc, heb wel een motorijbewijs en ook een moto, de vespa zou dienen om bij goed weer rond de kerktoren te rijden zonder al die kledingsvoorschriften. (heb een 125cc gehad en stoorde mij daar aan, ook al tegengehouden door politie omdat mijn schoenen niet hoog genoeg waren :o en zie verdekke meer dan de helft van de 125cc scooterrijders met lage schoenen rijden... ook eens een nieuwe GTS 300 geprobeerd, reed fantastisch maar uiteindelijk toch een honda cb500x gekocht, die nog fantastischer rijdt :D ). 

Nu mijn ervaring met de laatste euro 5 versies van de primavera 50 is dat deze echt zeer sloom zijn standaard, eens een versie met carb gehuurd en die reed beter. 

Toch twijfel ik, met een malossi ECU rijden ze ook terug goed maar dat kost ook weer 200 euro + plaatsing.. prijsverschil is ook niet zo groot, +/- 3000 voor een 2020 model, voor een 2016 model wordt nog rond de 2400 gevraagd, en die hebben vaak meer gebruikssporen...

mijn gevoel zegt ergens, uitkijken voor een carb exemplaar dat er goed uit ziet.. al kan een carb soms moeilijker starten.

Of rijdt een euro 4 injectie wel goed standaard?

wat denken jullie?

thx!

 

Edited by stijn82
Link to comment
  • 5 months later...

ondertussen heb ik een carb exemplaar van 2015 gekocht voor een zeer schappelijke prijs, doet het prima, gaat net geen 50 op de teller en trekt in elk geval stukken beter op dan een standaard euro 5 (die pokkeduur zijn nieuw ... ). Me happy! 😍

image.thumb.jpeg.b17430625f3028739facea0faace14f3.jpeg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...