Jump to content
Vespaforum.be

Afgebroken spiegels


Recommended Posts

Ik ben de enthousiaste eigenaar van een 2018 Primavera Touring 50cc  met 1 belangrijk minpunt.  Herhaaldelijk komen de spiegels los en reeds 2x is een spiegel afgebroken. Steeds de bevestigingsschroef die afbreekt.  Ik heb het geluk dat ik telkens het afgebroken deel van de bout gemakkelijk heb kunnen verwijderen.  Het is natuurlijk mogelijk dat de schroef afbreekt ten gevolge van veelvuldig aanschroeven van de bevestiging.

Graag advies

Link to post

Bijzonder dat dit je al 2x is overkomen, originele spiegels? 

Bij het monteren draai je eerst de borgmoer zo ver mogelijk in (veel draad zichtbaar van de spiegel) en draai je de spiegel erin tot deze niet verder kan, dan weer een klein stukje terug tot de spiegel juist staat uitgelijnd en vervolgens de borgmoer goed (niet te) vastzeten.

Het kan natuurlijk zijn dat je draad in het stuurgedeelte wat aan de ruime kant is waardoor je spiegel steeds los trilt. Dit kan je zelf het beste beoordelen bij het indraaien van de spiegel, is dat het geval dan kan je een product van bijvoorbeeld loctite kopen. Begin eerst met een borg middel en werkt dat niet dan kan je ook een draad vuller proberen. 

  • Like 2
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...