Ga naar inhoud
Vespaforum.be

gts 125 i.e. riem slipt door, en het is niet van de pk's


elcolonel

Aanbevolen berichten

Hello, is het normaal dat de riem soms doorslipt bij vertrek aan de lichten,

Oplossing vroeger: wiel verder achteruit zetten, maar hoe moet het nu?

cfr: garage, zorgen voor niets, inderdaad.

Link naar reactie

Volgens mij wordt de druk op de riem bepaald door de centrifuge-gewichtjes en niet door de stand van het achterwiel. En bij de nieuwe 125cc ie moet je geen platinekes gaan zoeken want die heeft elektronische ontsteking en elektronische injectie. Als je iets wilt veranderen aan de ontsteking zal je de motorsturing moeten herprogrammeren en dat is echt specialistenwerk.

Het lichte ploffen bij het vertragen/uitbollen zou kunnen komen dat er onverbrande benzine in de uitlaat komt die dan alsnog ontvlamt. Ik vermoed dat de nieuwe vespamotoren bij het uitbollen, helemaal géén brandstof meer injecteren (om brandstof te sparen) en dus ook niet meer ontsteken. Er blijven wel altijd wat brandbare gassen in de uitlaat aanwezig en die kunnen dan spontaan ontvlammen. Lijkt mij niet veel kwaad te kunnen en dikke Harley's hebben dan ook ;) Plof er dus lustig op los zoals de grote jongens...

Link naar reactie

Ik heb net een nieuwe riem laten steken en had daar ook wat last van. Dat gaat normaal na 100 km over. Als het regent kan je daar ook wel eens last van hebben maar het schijnt geen kwaad te kunnen. Zou wel eens langs de garage passeren als dat zo blijft.

Link naar reactie

Ik heb precies hetzelfde voor.. Als ik vanuit stilstand vertrek, dan trilt hij langs achter. Lijkt inderdaad alsof er een riem of zo doorslipt, aangezien hij niet voluit optrekt. Maar dat is wel na een paar seconden voorbij.

Mijn GTS 125 i.e Super is nieuw- staat intussen bijna 300 km op de teller, en heb dus sinds een 150 tal km. Verdwijnt dat na verloop van tijd? Of toch beter gelijk wat aan laten doen?

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...