Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Plaats op de rijbaan van motorfiets


Koala2

Aanbevolen berichten

Heb hierover al een paar omerkingen gelezen : de wet zegt : Verkeersreglement :

(9.3.2. In afwijking van de verplichting zo dicht mogelijk bij de rechterrand van de rijbaan te blijven, bedoeld in 9.3.1, mag de bestuurder van een motorfiets op een rijbaan die niet verdeeld is in rijstroken zich over de ganse breedte begeven voor zover deze slechts opengesteld is in zijn rijrichting en op de helft van de breedte langs de rechterzijde indien de rijbaan opengesteld is in beide rijrichtingen.

Het is het geheel van het voertuig, de bestuurder, de passagier en de lading die in aanmerking moeten worden genomen om de plaats van de motorfietser te bepalen.

De rijbewegingen door de bestuurder van een motorfiets uitgevoerd op het gedeelte van de rijbaan dat hij mag innemen, worden niet als manoeuvres zoals bedoeld in artikel 12.4 beschouwd en vereisen geen gebruik van de richtingaanwijzers. De bestuurder mag echter niet de inhaalbewegingen hinderen waarmee achterliggers begonnen zijn.)

+ er is een wetsvoorstel om dit uit te breiden tot rijbanen wel verdeeld in rijstroken : idd op een meervaksbaan moet momenteel de motorfiets nog altijd wél rechts rijden! Beetje belachelijk.

Link naar reactie

p de rijschool en tijdens het praktisch examen heeft men mij op het hart gedrukt steeds op 3/4 van de rijweg te rijden, dit betekend op dezelfde plek als zou men achter het stuur van een wagen zitten

Link naar reactie

drie vierde van de weg is wel vreed naar links ( of naar rechts) ik denk dat ge met 2/3 een veiliger positie hebt t.o.v. uitzwekende camiosn en kamikazespookrijders.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...