Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Voorwiel scheef getrokken


Noeggie

Aanbevolen berichten

Deze zaterdag wou ik met mijn ET4 't stad inrijden om wat boodschappen te doen. Als ik er niet mee rijd, zet ik hem altijd in de gang van ons gebouw en iedereen die daar woont/werkt, weet dat dat mijn Vespa is. Ik zet hem in de gang ook op zijn "zijpikkel" omdat ik hem moeilijk op zijn achterpoot krijg door de topkoffer.

Toen ik hem zaterdagochtend wou buitenrijden, merkte ik dat hij niet meer op zijn zijpikkel stond maar gewoon tegen de muur aangeleund. Dat vond ik al niet zo leuk, want da's teken dat iemand er aan is geweest. Eenmaal buiten vertrek ik en merk ik dat het rijden toch wel héél moeilijk gaat. Ik zet de motor af, zet hem op zijn achterpoot en bekijk mijn voorwiel. Wat zie ik: mijn voorwiel staat helemaal scheef (en echt geen klein beetje!). Grrrr...

Dat maakt mij zo kwaad hè: iemand heeft overduidelijk mijn wesp (die logischerwijs op stuurslot staat) proberen te verzetten (of meepikken???), is daar niet in geslaagd en heeft hem dan maar gewoon terug tegen de muur geduwd.

Heb even naar de Vespashop gebeld en volgens hen kan je dat gewoon terug rechtwringen. Dus hopelijk is het zo gemakkelijk opgelost.

Moest ik zoiets doen en merken dat het niet lukt of ik heb eventueel iets stuk gedaan, zou ik op zijn minst toch wel een briefje leggen ofzo. Er zijn vorige week regelmatig werkmannen in het gebouw geweest omdat ze op één van de verdiepingen werken aan't doen zijn. Ik vermoed dus dat het één van hen is geweest, want de mensen uit het gebouw zelf, ken ik allemaal en zijn (naar mijn gevoel) eerlijk daarin.

Link naar reactie

hoi noeggie - inderdaad van iemand anders' gerief moet je afblijven

betreffende je krom getrokken wiel kan ik niet oordelen maar als het de mijne was zou ik het toch even door een specialist laten bekijken (vespashop of een gewillige forumlezer die technisch evengoed onderlegd is) - gewoon voor je eigen veiligheid nadien

succes in elk geval en brand meteen een kaarske omdat de wesp ni gepikt is

grts frutsab

Link naar reactie
Waarschijnlijk zullen ze gewoon uw stuur scheef geduwd hebben, terwijl de vork geblokkeerd stond door het gebruik van het stuurslot. Je kan inderdaad het stuur terug recht duwen. Het zit in de vork gemonteerd zoals een fietsstuur.

Luc

afhenkelijk in welke richting het wiel scheef staat natuurlijk

Link naar reactie
Loop je dan niet het risico dat het stuur los komt te staan en je op een gegeven moment een bocht wilt nemen maar gewoonweg vollenbak rechtdoor rijdt?

Ik zou hem toch liever openvijzen en op die manier terug rechtzetten. Of is dat zelf niet te doen?

waarom vraag je het dan, dan moet je hem openvijzen en op die manier terug recht zetten

Link naar reactie
klopt ni, hebt ma 1ne sleutel nodig :P(op de pk toch)

het gaat hier niet over een pk he, niet heel de wereld rijdt met pk's

ah, ik had nochtans het vermoeden van wel...(zijn hier toch aant grappen hé? allé ik alleszins wel, want tegenwoordig wordt ne mens voor minder afgeschoten)

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...