Jump to content
Vespaforum.be

1969

Members
 • Posts

  97
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  px

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  Belgiƫ

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

1969's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Conversation Starter
 • Reacting Well Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. 1969

  krassen in piston

  Alles zit weer in elkaar, nu nog carterolie gaan halen en dan de grote test. Maar er liggen nog steeds stukjes metaal in mijn uitlaat. Ik heb me laten wijsmaken dat de piston die stukjes kan opzuigen uit de uitlaat, kan dit ? En hoe zou ik die stukjes metaal uit uitlaat kunnen krijgen?
 2. 1969

  krassen in piston

  @Frederik9111, op hoeveel moet de momentsleutel staan?
 3. 1969

  krassen in piston

  Hallo, ondertussen de slotspeling eens gemeten ( denk ik toch) en ik kom uit op 0.35 mm. Dat zou moeten ok zijn . Maar mijn nieuwe piston heeft toch wel wat te verduren gekregen ( door de losse metaaldeeltjes en de vastlopers (drie maal). Is die piston nog te vertrouwen?
 4. 1969

  krassen in piston

  @Gio, merci voor de topic. is een goeie leidraad. heb daar een merk zien passeren , maar dat zijn grote potten. zou er iets bestaan van kleinere omvang. anders staat de rest toch kapot te gaan.
 5. 1969

  krassen in piston

  iemand tips voor een merk en type 2 componenten aluminiumpasta ? Merci
 6. 1969

  krassen in piston

  Oeioei ... wat is het verdict
 7. 1969

  krassen in piston

  Hallo, Ik heb bij het bedrijf de piston achter gelaten. De piston heeft een maat van 58.2 mm . ondertussen de maat ontdekt op de verpakking. En ja, ik had beter meteen een nieuwe kit gekocht ... Maar ik heb bij de demontage van de cilinder terug metaaldeeltjes gevonden op de kop van de piston. Dan heb ik de motor helemaal terug opengedaan en gezien dat er wrijving zat tussen de as met piston en het huis. Zie foto's. Waar zou deze slijtage vandaan komen ? Een versleten lager? Ondertussen heb ik het naaldlager verwijderd om een nieuw te kunnen steken. Wat bedoelt men trouwens met het slot tussen de zuigerveren? Is dit de overblijvende ruimte die gemeten kan worden als de zuigerveren in de cilinder geplaatst worden zonder piston? Hoe haal je de binnenste ring van het lager van de as? die zit er nu deftig opgespannen :-( Aan iedereen al merci om me te helpen, want nu heb ik de motor helemaal open gehaald (lees; klein risicootje genomen :-) ) Groeten, Dimitri
 8. 1969

  krassen in piston

  Even alles terug uit elkaar gehaald. en gemeten met een schuifmaat. De cilinder is gehoond naar diameter 58.2mm en de zuiger heeft een diameter van 57.6mm . jammer genoeg heb ik na de cilinderkop af te nemen terug metalen deeltjes gevonden. dus zal ik alles nog eens opendoen en nog eens controleren, want er moet toch iets mis zijn langs de binnenkant.
 9. 1969

  krassen in piston

  @Pilaf, op de piston staat geen maat , er staat geen merk op de zuiger ... hij heeft 50 euro gekost ( k weet niet of dit duur is of niet ... )
 10. 1969

  krassen in piston

  @ motorhan, Dit professioneel gebeurt :-(
 11. 1969

  krassen in piston

  Hallo, De piston heb ik meegegeven. Maar hoeveel tienden zou hij dan groter moeten om het probleem op te lossen? Groeten, Dimitri
 12. 1969

  krassen in piston

  Ja. Op 3 procent. Ik heb de automatische smeermengeling eruit gehaald. Nu meng ik terug zelf.
 13. 1969

  krassen in piston

  Ondertussen de motor uiteen gehaald en niets gevonden dit stuk was. De cilinder laten uithonen en alles terug in elkaar gestoken. Deze avond een testrit gedaan van ongeveer een 3 tal km en drie maal vastgelopen. Telkens een minuutje blijven staan en dan kon ik weer verder. Wat zou daar de oorzaak van kunnen zijn? Of is dit normaal als de cilinder uitgehoond is ? Dan is hij mooi rond en niet meer ovaal?
 14. 1969

  krassen in piston

  Ga mij er volgende week eens op verdiepen en de boel opendoen. Ik hou jullie op de hoogte
×
×
 • Create New...