Jump to content
Vespaforum.be

Juventino

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Juventino

 1. Nieuwe carburator gemonteerd, loopt nu soepel en al een paar tourtjes gereden. Heerlijk! Volgende week nog eens een nazicht bij een professional en het lijkt erop dat ik een mooie zomer tegemoet ga. ? Kijk ernaar uit om eens te kunnen samenkomen met de VCA !
 2. Ik heb een vilten ring ertussen gezet, maar geen verbetering. Nu toch maar een nieuwe carburator besteld. We zien nadien dan wel weer verder ?
 3. Interessant heb ook een v50special van mijn 16.. heb mijn carburator ook gekuist en ga vandaag op zoek naar de vilten ring. ? Met welk product smeren jullie de ring in? succes met de afstelling!
 4. Hallo Mijn carburator is niet langer in lockdown. Ik zie een barst in de luchtfilter, is dit normaal of te repareren of te vervangen? Zie foto. Ik zie heel wat vuil in de carburator bij de vlotter (zie foto), dit komt vanuit de tank (zie foto). Hoe krijg ik de vlotterkamer (en tank) grondig proper? (Ik las eerder al over kiezels bij roest, maar dit lijkt me hier te extreem?) Uitspoelen met water en ontvetter? De carburator is een dell’orto SHB 16.10 Ik dacht deze wisselstukken te kopen: https://www.sip-scootershop.com/nl/product/pakkingset-dell-orto-voor-carburateur-shb-16_92067000 https://www.sip-scootershop.com/nl/product/benzinefilter-dell-orto_98806000 https://www.sip-scootershop.com/nl/product/klemring-voor-shb-1610-1919-huls-aanzuigstuk_11000700 https://www.sip-scootershop.com/nl/product/pakkingring-voor-shb-1610-1616-huls-aanzuigstuk_87880000 Heeft iemand ervaring met een toyox brandstofslang? https://www.sip-scootershop.com/nl/product/benzineslang-toyox_40281200 Stay safety!
 5. Dank voor jullie reacties, nog geen beterschap. Brandstof slang ingekort, zat al wat smurrie in en is best hard geworden. Ga nu mijn carburator opengooien en schoonmaken. En meteen een nieuwe brandstof slang monteren.
 6. Lijkt alsof er luchtbellen in de brandstofslang zitten. Is dat normaal?
 7. Hallo Het is prachtig weer maar ik durf weer niet met mijn vespa uit te rijden, vanwege een gegronde angst dat hij na enkele 100m stil zal vallen. Historiek van de wesp: Gekocht in 2004 Volledige restauratie 2006 Motor heeft wel altijd problemen blijven hebben, zou een probleem zijn met wrijving, hierdoor als die draait meestal hoger en hoger in toeren blijft gaan. Ik ambrieer dan om hem te kalmeren of pruts aan de ralenti. Lekker ontspannen rijden dus ? Nooit heel veel km mee gereden. Start wel altijd vlot op choke. Blijft tegenwoordig na wat afstellen aan de carburator stabiel draaien zonder zich op te winden en hoog in de toeren te gaan. Motor draait goed maar enkel op choke. Gas open dan verdrinkt de wesp. Tot nu toe ondernomen acties (hopelijk kunnen jullie volgen in mijn niet technisch taalgebruik) - carburator proberen afstellen aan ralenti en brandstof mengschroef, nu draait hij stabiel enkel op choke - tankdop lucht toevoer uitgeblazen Wat zou een plan van aanpak zijn om dit probleem verder zelf te onderzoeken? Carburator uitnemen en proper maken? Vespiaanse groeten Vincent IMG_1704.MOV IMG_1705.MOV
 8. Ik ben een leek en te weinig een prutser, maar wil wel graag bijleren zodat ik zelf kan sleutelen om meer plezier te beleven aan mijn wesp. (voordat mijn vrouw weer vraagt om hem weg te doen) Koud gestart, maar vol gas loopt het niet goed. IMG_1702.MOV
 9. Dank voor jullie snelle reacties. tankdop uitgeblazen = in orde choke blijft niet hangen, maar de vespa valt stil als ik de choke af zet. Probleem is nog niet opgelost, zal iets van langere adem worden. Ik ga een nieuwe topic starten onder mijn oude user. groet vincent IMG_1701.MOV
×
×
 • Create New...