Jump to content
Vespaforum.be

Cantodea

Members
 • Posts

  127
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cantodea

 1. Fox30, hij staat te koop bij de dealer X-Clusive Bike te Torhout. Misschien eens kontakt opnemen met hen?
 2. Waarschijnlijk wordt het een Triumph Street Twin.
 3. Zeer mooie en in topstaat verkerende Vespa GTS 300. Modeljaar 2017. Eerste inschrijving 11/2016 en is dus 2 en een half jaar oud. Heeft momenteel 15000 km. Hij is compleet met laag windscherm en gemonteerde GPS TomTom. Verder is hij voorzien van ABS en ASR (anti-slip regeling) en USB aansluiting. Als extra is er een hoog windscherm, een extra bagagesteun voor topkoffer (topkoffer niet inbegrepen) en bijpassende helm (medium maat). De Vespa is in uitstekende visuele en technische staat en wordt zeer goed onderhouden. Ik doe hem weg wegens aankoop moto. Prijs is overeen te komen, maar aub. doe geen onzinnige biedingen. Mijn vraagprijs is 3700 Euro. Vespa werd aangekocht bij X-clusive Bike te Torhout.
 4. 12% meer vermogen... de prestaties zouden iets hoger moeten liggen, dan het huidige model 2017. Ik vind het model met het nieuwe digitale instrumentarium wel wat. Verder werd ook de CVT grondig aangepakt.
 5. Ik controleer voor iedere rit, hoe groot of klein de rit ook is.
 6. Cantodea

  Lek?

  Oké Pilaf, dat is duidelijk. Kan er voorlopig niet mee rijden, wegen revalidatie door een operatie. Zal wel nog een drietal maand duren. Ik laat hem wel wekelijks eens een minuutje of 10 draaien. Het is zo dat ik het heb opgemerkt.
 7. Cantodea

  Lek?

  Ik denk haast niet dat er olie bij was. Toen ik vanmorgen keek naar de natuurstenen terras, was de vlak volledig weg. Mocht er olie bij zijn dan was er zeker een vlek die enige weken zou zichtbaar zijn op het terras. Als het enkel water is, is er dan gevaar?
 8. Cantodea

  Lek?

  Iemand enig idee? Om de 10 seconden valt er een drupje vloeistof, voelt licht vettig aan. Ik heb dat nog nooit opgemerkt.
 9. Cantodea

  Verbruik

  2,6 liter is echt zuinig gereden. Ikzelf zit rond de 3,1 liter. Rij altijd tussen de 50 en 80 kph, naargelang de limieten. Ik trek meestal wel “vlotjes” op..
 10. Idem, als het even kan neem ik altijd de wesp en laat mijn wagen staan..
 11. Dat ze olie verbruiken is geweten. Ik controleer iedere week en bij iedere grote uitstap.
 12. De theoretische topsnelheid van mijn huidige GTS 300, model 2017, ligt op 118 km/h. Ik heb echter al meermalen een top gehaald van 126 km/h, vrij vlot eigenlijk en op een Tom Tom gps gemeten. Op de teller zelf toont de meter dan bijna 140..
 13. Olie bijvullen is zeker nodig, de GTS verbruikt olie...
 14. Inderdaad, dat laatste is mij ook al opgevallen, komt daarbij dat de vinnigheid van de 300 GTS vaak wordt onderschat, dit is geen bromfietsje..
 15. Pff, ja mijn wagen, ik rij er niet graag meer in. Ik neem veel liever mijn GTS of mijn fiets. En is hij versleten, dan komt er gewoon een nieuwe zeker?
 16. De GTS waar ik mee heb test gereden, voor aanschaf van de mijne, had 78000 km op de teller en hij was echt heel vinnig, er was eigenlijk niks op aan te merken.
 17. Schitterend!! Ik ben soms wel eens bang dat hij na 5 jaar al zal op zijn. Hoeveel kilometers zou zo'n GTS 250/300 eigenlijk kunnen halen?
 18. Haja, inderdaad, daar had ik nog niet aan gedacht. Er zijn Vespisten die meerdere Vespa's hebben..
 19. Hier heb je wel een punt, langs de andere kant zou ik niet graag in mijn shortje en T-shirt tegen de grond gaan (met beschermkledij trouwens ook niet).
 20. Hey allen, Ik heb mijn Vespa GTS 300 sinds november 2016. Tot nu toe heb ik 6000km op de teller. Ik rij dan ook dagelijks op en af naar mijn werk, zo'n 19km heen en terug en maak ook wekelijks enkele ritjes. Ik rijd er ook mee om kleine boodschappen, zoals naar de bakker, beenhouwer, of een bezoekje aan mijn ouders. Ik rij eigenlijk heel graag met mijn Vespa, veel liever dan met mijn wagen. Ik ga dus makkelijk 10000km per jaar rijden. Ik heb nu ook al een paar treffens gedaan en wat mij opvalt is de lage tot zeer lage kilometerstanden van moderne Vespa's! Ik zie vele Vespa's van meerdere jaren oud met amper 5000km op de teller. Ik vermoed dat er velen zijn die nog geen 1000km per jaar rijden. Hoe komt dit? Tijdsgebrek of geen plezier in het rijden met een Vespa, of zijn er andere redenen? Ik kan begrijpen dat je een oldtimer Vespa spaart, maar een nieuwe, daar moet je toch mee rijden, zoveel als je kan, of niet?
 21. Je bedoeld waarschijnlijk een Tom Tom Vio? Mooi is het wel, en voor simpele navigatie is het oké, maar je kan bvb. geen gpx routes inladen, wat voor een tourscooter, die een GTS 300 toch is, ik toch noodzakelijk vind. Anyway, mooie kleur en koffertje staat hem beeldig. Veel veilige km. en veel rijplezier!
 22. De Vespa in het ander draadje is een Vespa GTS 300 Super. Deze verschillen uiterlijk van de gewone GTS 300. Dat zal de reden zijn waarom je bij de ene wel, bij de andere niet. ABS ziet staan op het plastieken kapje. Technisch zijn het compleet dezelfde. Vespa heeft overigens nog altijd hun website aangepast voor de nieuwe GTS, waarschijnlijk zal dat iets voor maart gebeuren omdat hij pas in maart officieel zal worden voorgesteld, alsook de bijhorende prijzen. Dit is althans wat de invoerder voor Vespa België me heeft wijsgemaakt. De enige Vespa website die up to date is, is de Oostenrijkse, met prijzen en al. En geloof maar niet dat ie goedkoper gaat worden, zoals hier al vaak wordt veronderstelt. de gewone Vespa zoals de mijne kost daar 6400 Euro! Ik denk dat ik met het nieuwe model te kopen, tegen de oude prijs en met een mooie korting, de hoofdvogel heb afgeschoten! http://www.vespa.at/modellauswahl/modelle
 23. haha, neen ik ben niet boos hoor, hooguit wat geprikkeld Anyway, het is inderdaad zo dat Vespa heel summier is met gegevens, zelfs hun website is verre van up to date. Dat zal dan wel de Italiaanse flair zijn denk ik..
 24. De foto's zijn allen van mijn GTS. ABS staat nergens meer op vermeld, maar het zit er wel degelijk op hoor, net als ASR. Van waar je de "geruchten" haalt weet ik niet, misschien kun je eens link geven ofzo, maar ten eerste, er zijn waarschijnlijk nog niet zoveel Euro 4 types verkocht en ten tweede, de 300 GTS heeft geen nieuwe motor. Er zijn enkel aanpassingen gebeurt in het motormanagement, waardoor het vermogen wat is teruggeschroefd. In de praktijk merk je daar niks van, enkel de topsnelheid is wat lager, maar hij haalt toch ruim 122 per uur op de TomTom. De 125 cc heeft daarentegen wel een nieuwe motor. Ik heb nu bijna 1200 km op de teller. De inrij olie is intussen vervangen en hij of is het een zij, werd volledig nagezien. De Vespa rijdt voortreffelijk, echt een plezier. Reageert pittig bij de minste aanraking van het gashendel. Hij kan heel vlot mee in het verkeer en zelfs meer dan dat. Nogmaals, absoluut geen trillingen, zeer goede baanvastheid en rechtuit stabiliteit en voldoende krachtige en veilige remmen met het ABS. Verbruik zit nu, met een pittig rijgedrag, binnen de snelheids limieten en zonder autoweg, op 3,55l op 100 km. Ik vind, dat er nogal wat cowboy verhalen op dit forum de ronde doen over de Vespa GTS 300 modeljaar 2017, zowel over de prijs en die zogenaamde trillingen en nu begint men al over de motor te lullen ook. Sorry hoor, maar er is absoluut niks aan het handje met dit model. Geef me liever eens feiten in plaats van geruchten en veronderstellingen. En als er iets voorvalt met de mijne zal ik de eerste zijn om dit hier te melden.
×
×
 • Create New...