Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Number plate broken in two!


Aanbevolen berichten

Hi all.

A quick legal question. I was riding my lambretta last sunday when i noticed i had lost the bottom half of my number plate, it had cracked a while ago and finally lost the fight to stay in one piece somewhere between Lennik and aalst.

Whats my next move? I obviously need to contact the DIV, but whats the process? and importantly, how much will a new plate cost?

Link naar reactie

I think you better go directly to the DIV in Brussels.And ask for a duplicate.

This is what i found:

Duplicaat van een beschadigde plaat

Het is mogelijk een duplicaat van een BESCHADIGDE NORMALE PLAAT te bekomen. Het aanvraagformulier moet vergezeld zijn van de beschadigde plaat. In vak P1 moet een kruisje geplaatst worden naast (2) "plaat beschikbaar". In vak "U1" (eventuele bijkomende inlichtingen) schrijft u "AANVRAAG DUPLICAAT BESCHADIGDE PLAAT". Op het formulier moet het verzekeringsvignet geplakt worden.

Op de plaat zelf, vermeldt u "DIT IS EEN BESCHADIGDE PLAAT IN RUIL VOOR EEN DUPLICAAT, ZIE BIJGEVOEGD FORMULIER, NIET SCHRAPPEN", zo zal het personeel van de DIV dat de post opent ervoor zorgen dat de plaat niet per vergissing geschrapt wordt.

Het aanvragen van een duplicaat heeft wel als nadeel dat de automobilist gedurende de tijd die nodig is voor de aanmaak en de verzending van het duplicaat (tien werkdagen), zonder nummerplaat zit.

Om tijd te winnen kunt u steeds uw aanvraag bij DE LOKETTEN VAN DE DIV TE BRUSSEL OF IN DE PROVINCIALE ANTENNES indienen. Vergeet niet het formulier degelijk in het vullen.

De loketbediende zal dan uw aanvraag in ontvangst nemen en in de computer inladen. U behoudt de oude plaat om verder uw wagen te mogen gebruiken en u komt later, op een vastgestelde datum terug om het duplicaat aan het loket af te halen, in ruil voor de beschadigde plaat.

Wenst u het duplicaat thuis te ontvangen, dan dient u de aanvraag en de beschadigde plaat samen naar de DIV te Brussel te sturen

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...