Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Bowyer

Leden
  • Items

    1.047
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bowyer

  1. Hoi, op aanraden van iemand hier heb ik een flytech ontsteking gescoord op eBay voor op mijn px.

    Nu is deze geleverd met een Pinasco spanningsregelaar erbij. Nu vraag ik mij af of ik die nodig heb? 
    In de meeste schema’s zie je het ding niet staan. Wat is de toegevoegde waarde van deze regelaar?

    Kan ik dan bijvoorbeeld een accu plaatsen zodat een eventuele ledkoplamp ook zou kunnen, zonder verder de halve kabelboom aan te moeten passen?

  2. Ik ga wel eens passen. Dit weekeinde niet meer morgen touren met de club rondom Harderwijk. Volgende week maar eens kijken wat de squish is met de 60 krukas en de mazzuchelli erin zetten. 
    Als het goed is komt er aankomende week een Pinasco flytech van eBay deze kant op. Dan heb ik gelijk het lichtere vliegwiel voor de krukas en de vervoegende ontsteking.

  3. Als ik het goed begrijp schrijft hij dat de compressie met de Pinasco kop eigenlijk lager is dan met de standaard px cilinder en ook met een grotere squish van 0,3mm meer dan standaard.

    Wat is dan niet begrijp is waarom je dan je kop niet ietsjes zou vlakken zodat je op een squish onder de 2mm uitkomt en een wat hogere compressie.

    Of misschien zelfs de cilinder zelf op een glasplaat met waterproof, het is uiteindelijk aluminium dus dat gaat best vlot.

    Oja vraag. Deze cilinder heeft een chroom laag ipv nikisil meen ik?

  4. D7031928-CA52-4E0F-B8B2-E90547377CC3.jpeg

    IMG_2844.jpeg

    IMG_2843.jpeg

    IMG_2842.jpeg

    IMG_2841.jpeg
    Sorry het heeft er wat langer geduurd voordat ik de foto’s kon plaatsen.

    Gelukkig breekt nu de vakantie aan en wordt het wat rustiger.

    Inmiddels een Pinasco flytech geregeld en ga de krukas omruilen voor de mazzuchelli.

    Mocht het niet bevallen dan mag het blokje nog eens uit elkaar.

  5. Ga ik morgen doen, fotootjes maken. Ik heb een bgm bigbox race liggen en een sip road 2

    Het idee was om de spacer aan de onderzijde te doen, volgens zegge levert dat het meeste koppel op en minder nerveus dan de spacer tussen cilinder en kop.Of dat ook echt zo is weet ik niet ik moet voorlopig afgaan op wat er gezegd is. Pas als ik het geprobeerd heb kan ik zeggen dat ik het weet.

  6. Idee is om te beginnen met 1,5 onder  en dan zien wat er gebeurt. Behalve proberen heb ik nog nooit inzicht gekregen hoe dat werkt met poort timing.

    Althans in theorie wel maar in de praktijk lijkt het niet te lukken en krijg ik ook niet uitgetekend hoe het zit.

    De mazzuchelli heeft in het oude blok altijd met één standaard Ducati vliegwiel gedraaid. Ik begrijp dat ik daar wat geluk mee gehad heb?

    De mazzuchelli zowel als de sip krukas zijn 60mm.

    Waar zou je een foto van willen zien?

  7. Ik heb naar achter toe 4mm gedaan. En de oortjes er uit. 
    Verder is de Sip krukas met standaard timing. 
    De Mazzuchelli is een “race krukas” dus met een aangepaste timing. 
    De cilinder die ik heb is een pinasco 213. 
    Ik denk met een chromen cilinderwand. 

  8. 13 uren geleden, Frederik9111 zei:

    Dat raadt ik je sterk af. De poorflow van die Pinasco en z’n piston is niet te vergelijken met een standaard Piaggio 200. Squich is ook stukken nauwer. Dremelen aan Nicasil coating is sowieso niet zonder gevaar. 

    Pinasco 215 verdient een dedicated krukas, of op z’n minst een BGM touring of Mazzucchelli racing. Als je per se wil Dremelen, verleng dan liever het intakegat en match de carburator, carbubox en carter. Mits een niet al te zwaar vliegwiel puur je vrij makkelijk 20-21pk en 22-25Nm uit die cilinder. 

    Er zit nu een Sip 60mm in het blok. carburateur en bak zijn al netjes aan elkaar en het carter aangepast. Intake heb ik op jouw zeggen een kleine 4mm naar voren gehaald en de puntjes eruit. De mazzuchelli racing heb ik er juist vanwege het niet zo prettig rijden bij alles behalve vol gas uitgehaald.

    Wat bedoel je trouwens met "poorflow"?

  9. vervolg op deze is dat het blok echt lange tijd geweldig gelopen heeft met de mazuchelli krukas hoewel dit wat lager in toeren en remmend op de motor soms net even minder comfortabel was. Is nu inmiddels de keerring aan koppelingszijde opgeblazen en ligt het blok weer op de werkbank.

    Nu een 60mm met standaard timing besteld en een pinasco 213 cilinder. Blokje is voorzien van nieuwe keerringen en lagers en dergelijke.

    Ik overweeg om de extra poorten die in de pinasco niet zitten open te maken zodat het een driepoorts cilinder word en dan een 26 mm carburateur te plaatsen.

    Misschien komt dan de bgm big box toch nog van pas.

  10. Hoe lager de spanning hoe groter de stroom bij hetzelfde vermogen dus hoe dikker de draad.

    Er zijn schemaatjes voor om je draad dikte te berekenen. Iig is 0,35 te dun.

    En zoals Frederik al zegt waarom zou je de moeite doen. Als je een uurtje overwerkt heb je de kabel boom al verdient. En ik durf er een weddenschap je op af te sluiten dat je geen kabel boom maakt in een uurtje, ook niet in twee.

    • Like 1
  11. Vandaag de stekkers van de meter gecontroleerd en in de centrale aan de voorzijde. Weerstand gemeten tussen het stekker blok aan de neus en de stekker op de tank.weerstand zit rond de 2,5-3 ohm dus eigenlijk perfect.

    iemand een idee waar ik nog moet zoeken? 

  12. Mijn brandstof meter leid een eigen leven. Tank vol of leeg maakt niet uit. Sowieso begint hij pas iets te doen als er toeren gemaakt word. 
    De sensor geeft keurig een waarde tussen 0 en 300 ohm. 
    De meter reageert als ik hem aansluit op een regelbare voeding heel netjes en stabiel. 
    Alles bij elkaar zou het moeten werken. 
    Wie heeft er een idee waar ik dit moet zoeken?

  13. 1 uur geleden, nero zei:

    Er bestaan ook ringen om tussen het carter en koppelingsdeksel te steken. Alleen opletten dat het achterwiel dan niet tegen het deksel komt.

    Groetjes  nero.

     

     

    Nou Precies daarom wil ik eigenlijk liever de dunner spacer gebruiken. Wat zou daar het bezwaar tegen zijn? De originele ring is ruim 3mm dik dus dat lijkt mij nogal stevig.

    de bgm ring is net geen mm dunner meen ik.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...