Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Sjoerdo

Leden
  • Items

    371
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sjoerdo

  1. ik had hetzelfde dillema, originele stuur had wat plekjes en ik had zelfs al een volledig opnieuw verchroomd stuur klaar liggen, maar uiteindelijk toch voor de originele gegaan. zoveel mogelijk opgepoets. Heeft meer karakter en is het stuur dat bij de scooter hoort.

  2. HIer een oudere thread met wat informatie.

    er gaat 1 kabel helemaal je hadvatbuis in naar je koppeling, de twee kabels voor je versnelling gaan naar het uiteinde van de handvatbuis deze zitten op een ronde schijf die je vanuit je koplamphuis zou moeten kunnen zien.

     

    Maar ik lees twee dingen:

    geen weerstand op je koppeling (dus probleem met koppeling of koppelingskabel)

    geen klikjes bij het wisselen van versnelling (hopelijk een probleem met loszittende kabels, dat zijn idd de kabels van de foto die je hebt gepost)

     

    controleer allereerst of de kabels allemaal goed zitten en of de kabelstop ook goed vastzitten en dus niet schuiven over de kabel. Zou ook zeker even je koplamp verwijderen en kijken of de versnellingskabels op die ronde schijf nog goed zitten.

    Mogelijk een interne kabelbreuk, kijk ook een of je aan de achterkant van de vespa aan de binnenkabel kan trekken en dat deze eruit komt.

     

     

     

     

     

  3. ik probeer het te begrijpen:

    je kan aan het handvat draaien zonder de koppeling in te knijpen, maar dan schakelt hij niet (hij blijft dus in een versnelling staan of juist in zijn vrij?)

     

    Wat vraagjes:

    voel je wel weerstand als je de koppeling inknijpt?

    zitten de schakelkabels in het stuurhuis nog goed (even kijken door de koplamp te verwijderen)

    als je het handvat draait beweegt dan wel het schakelmechanisme? 

     

     

  4. Bedankt Nero, heb hem vergeleken met het oude slot en het nieuwe slot was idd een fractie hoger, dit afgeslepen en nu past hij er precies door. Niet de meest elegante oplossing maar het werkt 😄👍

  5. Als je verhaal klopt, namelijk kopen van de 1e eigenaar die hem zelf nieuw in Indonesie heeft gekocht, kan dit een prima scooter zijn. Met de originele papieren en invoer documenten zal een kenteken geen al te groot probleem moeten zijn in Nederland, het is echter géén oldtimer, 1997 wordt niet als oldtimer beschouwd door de wet.

    Hier veel info over Dan Motors, de producent van Vespa's in Indo:

     

    Modern Vespa : Dan Motor Indonesia

     

  6. Correct je kan deze gewoon op basis van die code bestellen, ik heb 2k besteld bij Crop.

     

    Het valt me wel op dat alle nieuw gespoten MM15048 scooters minder groenig zijn dan de originele lak zoals die op mijn scooter zat en op de kleurstalen die ik online heb gevonden.

     

    image.thumb.png.989d65377b2ec0fbaa2c0495d03a00a1.png

     

    gespoten met MM15048

    image.png.e3982f44067e401148c156adf2fede34.png

×
×
  • Nieuwe aanmaken...