Ga naar inhoud
Vespaforum.be

herbal

Leden
  • Items

    659
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door herbal

  1. Ook nog een leuke, 14 dagen geleden vertrokken op het werk en juist voor de ik op de openbare weg kom valt de vespa uit. Kicken een blijven kicken, niet in gang te krijgen. De bil afgenomen, bougie uitgedraaid, nieuwe gestoken en gecontroleerd. Weer kicken en nog altijd niet in gang te krijgen. Ondertussen  stond er al een groepje "hangouderen" rond de vespa staan. Oei,  in panne gevallen, ge gaat toch thuis geraken, enz...

     

    Plots valt mijn oog op de chokeknop die nog half uitgetrokken staat.  Choke afgezet en vertrokken van de eerste kick, met een dikke rookpluim.  :)

     

    Groetjes, nero.

     

     

    Hangouderen... hilarisch!

    • Like 1
  2. Geconfronteerd worden met voorste band die druk verliest... Loopvlak band gecontroleerd, geen probleem te zien. Band eraf, binnenband eruit, opgepompt, in water gestoken, geen bellen, aansluiting ventiel op binnenband gecontroleerd, in orde... Enfin, band terug in buitenband en terug op velg. Twee weken gereden zonder drukverlies, ik dus in het gedacht: "het is opgelost..." Afgelopen woensdag willen vertrekken op mijn werk, platte voorband. Miljaaaaaaaaaaarde

     

    Gisteren naar dealer. Vraagt die me: "binnenwerkje ventiel al vastgedraaid?"  Euh... nee. Even wat detergentspray op bovenkant ventiel gespoten... belletjes. Binnenwerkje ventiel aangedraaid, geen belletjes meer...  Rode kop en naar huis... En zo leert ne mens iedere dag bij. Ikke eigenlijk = kieken.

    • Like 2
  3. Tiens, ik zie een LX of is dat een Chinees plastiekske? Die mens die de spot inspreekt vertelt trouwens het volgende: hij zegt vanaf 00:20 dat ze harder moet kicken of zijnen olie moet gebruiken om haren LX te laten starten na 1 kick. Is toch duidelijk :rolleyes:

  4. vandaag was ik mijn auto aan het wassen in houthalen heb ik een groep zeker 7 a 9 vespa's gezien voorbij rijden , vraag mij af of er mensen omstreken zolder genk houthalen rond die straal ongeveer, zou ik zeker eens willen meerijden. want alleen rijden is wel saai :) 

     

    mvg

    Gaan we zeker nog eens doen, indien nietmeer dit jaar, dan zeker volgend voorjaar

    • Like 1
  5. Bij vervangen uitlaat wat zitten kloten om spanveren voor montage uitlaat aan cilinderribben te bevestigen (JL-uitlaatje). Daardoor waarschijnlijk tegen de gaskabelgein geduwd ...(maar dat had ik toen nog niet door). Na montage uitlaat een wel zeeeeeer hoog stationair toerental. Uitlaat terug gedemonteerd omdat ik dacht dat die niet goed aansloot aan onderkant op uitgang aan motor. Alles opnieuw gemonteerd, weer een hoop gedoe met die f*cking spanveren... Vervolgens opnieuw heel hoog stationair toerental. Een hele dag liggen kloten en nog steeds miserie. 's Nachts niet van geslapen... 's morgens nog eens aan gaskabel gefrunnikt en die sprong ineens(...) terug correct op zijn plaats in de carburatorbehuizing. Probleem opgelost., na een dag klooien en een nacht slecht slapen.

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...