Jump to content
Vespaforum.be

herbal

Members
 • Content Count

  659
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

288 Excellent

5 Followers

About herbal

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa PX 125 + GTS 125 i.e.

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. herbal

  AFSCHEID

  Vrienden, Op 4 juli 2011 reed ik met mijn nieuwe PX de garage uit. Het was mijn allereerste gemotoriseerde tweewieler...veel fijne momenten mee beleefd. Vandaag (22444 km verder) heb ik beslist dat mijn witte, inmiddels flink gepersonaliseerde en van extra toeters en bellen voorziene PX en ikzelf uit mekaar gaan. Ze is een uur geleden vertrokken, in een bestelwagen, naar een andere plek, want ze stond de laatste twee jaar grotendeels werkeloos in mijn garage. Wat mezelf betreft niet echt uit volle goesting en in zekere zin ook met wat pijn in het hart. Maar dingen lopen soms nu eenmaal anders dan je zelf zou willen. Mijn gezondheid heeft in de zomer van 2014 een forse klap gekregen en wat daarna volgde had vooral te maken met uithouding, vallen en opstaan, en veel ziekenhuisbezoeken voor een wekelijkse portie vergif. Dat is nu een afgesloten hoofdstuk. Ondertussen zijn we weer wat verder opgeschoven in het leven. Het gaat terug relatief goed met me, maar de oude ik... tja, ...die ben ik eigenlijk nooit meer echt geworden, noch fysiek noch mentaal. Ondertussen heb ik mijn fiets terug nodig om af en toe wat kortere ritjes te doen, kwestie van conditioneel toch nog iets beter te worden en af en toe het hoofd eens grondig leeg te maken, want er is weldegelijk een VOOR en een NA. Geniet passioneel van jullie hobby en weet dat als ik een handgeschakelde stinkende tweetakt wesp tegenkom dat ik zal wuiven en dat mijn duim omhoog zal gaan. Dan denk ik sowieso terug aan fijne tijden. En ja, ... ik wuif ook naar GTS-en, LX-en en ander plastiek. :-) Het ga jullie goed. Herbal
 2. herbal

  Einde px?

  Euronormen... tsss. Europese regelmakers... ga eens in Azië / Afrika kijken. Daar zitten ze nog in een ander tijdperk als het over uitstoot gaat... Uitstoot is een mondiaal en globaal probleem, dat niet stopt aan de Europese buitengrenzen. Globale normen en anders kunnen ze er beter mee ophouden. Wij hier een minimale uitstoot nastreven en in de andere veel grotere delen van de wereld blazen ze gelijk wat de lucht in... zinloos Europa.
 3. September 2015: GTS 125 van 07/2013, zelfde probleem. Radiator defect, verlies koelvloeistof onderaan aan de zijpikkel. Hersteld, maar nieuwe radiator moeten laten steken.
 4. Doet me denken aan dat oud mopke: Hoe kan je een goedgemutste motor herkennen? Aan de vliegskes op z'n tanden.
 5. Dank u weergoden, ideaal najaar-cruise-weer, check!

 6. Volgende week dus naar de Action. Thanks.
 7. Tja Nero, die had ik, tot de vakbond voorbij kwam...
 8. Vandaag het nieuws gekregen dat mijn PX niet meer binnen kan staan op het werk. Kennelijk blokkeer ik "in zekere zin" de nooduitgang volgens één of andere knakker van de afdeling "gezondheid en veiligheid op de werkplaats" van de vakbond. Enfin, het zij zo. Ik dus op zoek naar een beschermhoes aangezien mijn PX in het vervolg buiten zal staan. Ik rijd niet bij vorst en ook niet als het 's morgens bij vertrek naar werk regent. Alle andere dagen kan het wel. Dus bescherming is wel nodig. Ketting + slot + gebetonneerde paal is al geregeld. Wie heeft een goeie tip?
 9. "Golden brown" is schitterend nummer van The Stranglers, maar het gaat niet over herfstkleurtjes... Btw: mooie foto.
 10. herbal

  Music Please

  Inderdaad een mooi ding. Wij als Belgen / Vlamingen weten vaak maar heel weinig van de goede dingen uit Scandinavië. Als je van sfeerschepping houdt: Royksopp uit Noorwegen! https://www.youtube.com/watch?v=KLpkXtM-VI8 https://www.youtube.com/watch?v=qczr6Z2qtpE Momenteel is er één ding dat ik erg kan aanbevelen: het nieuwe album van Editors : In dream Redelijk geniaal.
 11. herbal

  Aandampen Scherm

  Zijwieltjes in de winter kunnen uw redding zijn
 12. herbal

  Slime ?

  Iemand ervaring? https://www.youtube.com/watch?v=3ukHjMQ4imY
×
×
 • Create New...