Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Cobus8

Leden
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Cobus8

  1. Was alles maar zo simpel, de kilometerteller kwam niet meer boven de 10 km/h uit... Alles weer los gehaald en ik had bewust de 2 zwarte schroefjes niet hard aangedraaid zodat de tankmeter beter bleef bewegen (bij te strak aandraaien leek het alsof er teveel spanning op de plaat stond waardoor de benzinemeter niet meer vrij kon bewegen) De wijzer van de km teller bleef steken op het rechter schroefje. Alles beter aangedraaid en het werkt weer... moet niet weer gebeuren:-)
  2. Het onderdeel dat ik wilde was zo snel nergens te krijgen. Dus vanavond de snelheidsmeter maar eens uit elkaar gehaald. Op YouTube gaat dat heel soepel maar in het echt bijna 1 uur bezig geweest en de handen zijn nog heel. Alles open gehaald en net toen ik de tankmeter eruit wilde schroeven sprong de meter weer op de juiste plek! Alles schoon gemaakt en hij werkt weer! Geen spannend verhaal maar wel blij!
  3. Bedankt voor de tip al is 90 euro aan de dure kant voor een teller waarvan alleen de benzinemeter eruit gehaald moet worden, waarschijnlijk is de aansluiting voor de snelheids meter ook anders. Heb een Duitse site gevonden die kapotte aanbiedt. Morgen maar eens bellen
  4. Het vreemde is dat de naald van de benzinemeter altijd vol aangeeft, of het contact aan of uit staat maakt niets uit. Zelfs nu de kilometerteller is uitgebouwd en er geen spanning door gaat. Denk dat dit zit in de mechaniek van de meter in de teller.
  5. De zender in de tank waar de vlotter aan vast zit bedoel ik.
  6. Ja dat klopt allemaal, nu de kilometer teller is uitgebouwd geeft de benzinemeter nog steeds vol aan
  7. Ik heb de volgende vraag, de benzinemeter geeft altijd vol aan en komt nu de teller uit het dashboard heb gehaald wel in beweging maar gaat meteen weer de hoek in. De zender is al vervangen en het reserve lampje gaat wel branden als de tank bijna leeg is. Denk dat de benzinemeter stuk is of eventueel is er een veertje gebroken? Zijn deze metertjes ergens los te koop? Heb dit nog niet kunnen vinden! Alvast bedankt voor de tip!
  8. Bedankt Frederik, ik heb het genoteerd!
  9. Beste Wim, Google even op Joey Schaar en die heeft complete sets passend voor jouw vespa om een grote of kleine beurt uit te voeren. En er staan van hem ook veel filmpjes op YouTube waarop je moet letten en het onderhoud zelf uit te voeren. Ik heb mijn lx daar ook in onderhoud voor de grote beurten en de kleine doe ik zelf. Succes!
  10. Bedankt! Volgens het Duitse boekje staat GS voor Grande Sport en heeft een VSE1 blok met 12pk. De kleur heet California green en ik heb deze nog niet eerder gezien! Van 1993 om precies te zijn
  11. Hallo! Even voorstellen, mijn naam is MarCO. Sinds een kleine 10 jaar weer aan het brommeren met vrienden, eerst met een Puch Maxi die ik ook had als 16 jarige puber. Compleet gerestaureerd, was heerlijk om te doen maar op lange tochten van ca 200km was het met mijn lengte niet te doen. In 2012 een vespa lx 4takt aangeschaft en daar ook van alles aan gedaan en een kleine 10000km mee gereden. Rijdt geweldig, langste rit 320km op 1 dag en miste alleen het schakelen. 3 jaar geleden mn motorrijbewijs gehaald met het idee om een sprint te kopen. Inmiddels waren deze mij te duur geworden en enkele maanden geleden actief gaan zoeken naar een p200e en gevonden in Duitsland: van 1e eigenaar die er van zn 50e tot z'n 80e mee heeft gereden en dat ben ik ook van plan! Staat op kenteken, inmiddels 500km mee gereden, dit jaar 2 ritten met vrienden gepland naar Duitsland en Zeeland, volgend jaar naar de Alp days!
  12. Hallo! Even voorstellen, mijn naam is MarCO. Sinds een kleine 10 jaar weer aan het brommeren met vrienden, eerst met een Puch Maxi die ik ook had als 16 jarige puber. Compleet gerestaureerd, was heerlijk om te doen maar op lange tochten van ca 200km was het met mijn lengte niet te doen. In 2012 een vespa lx 4takt aangeschaft en daar ook van alles aan gedaan en een kleine 10000km mee gereden. Rijdt geweldig, langste rit 320km op 1 dag en miste alleen het schakelen. 3 jaar geleden mn motorrijbewijs gehaald met het idee om een sprint te kopen. Inmiddels waren deze mij te duur geworden en enkele maanden geleden actief gaan zoeken naar een p200e en gevonden in Duitsland: van 1e eigenaar die er van zn 50e tot z'n 80e mee heeft gereden en dat ben ik ook van plan! Staat op kenteken, inmiddels 500km mee gereden, dit jaar 2 ritten met vrienden gepland naar Duitsland en Zeeland, volgend jaar naar de Alp days!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...