Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Croechi

Leden
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Scooter Gegevens

  • Mijn Scooter(s)
    GL150 - VGLA Pinasco 177 getuned - wit
    GL150 - PX125 motor met VMC 177 kit - wit

Persoonlijke Gegevens

  • Land
    Belgiƫ

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Croechi's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Zeldzaam
  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post

Recente badges

0

Reputatie

  1. Croechi

    Speedo revisie

    Mijn Vespa heeft ineens nog maar 110 km op de teller Mijn speedo heeft dat veertje niet, de rondellen wel. Merci nogmaals! IMG_2506.MOV
  2. Croechi

    Speedo revisie

    Geweldig! Dank u. De veer los ik wel op
  3. Croechi

    Speedo revisie

    Ok, toch maar stapje verder geexperimenteerd. Vele opties geprobeerd, maar vindt niet de juiste plek voor de ronddelletjes. Dus heb ze er nu even uitgelaten en het geheel draait vlot en de naald wijkt goed uit. Ik herinner me dat de rondelletjes eruit vielen op moment dat ik het witte asje eruit haalde. 1 vd 4 rondelletjes is iets dikker dan de andere 3. Weet iemand waar die horen te zitten? Ik heb geprobeerd links en rechts vd witte onderdeeltjes op beide einden vd as in verschillende combinaties, maar steeds zitten ze in de weg van de nummer-tandwielen erboven. Voor de rest alles terug goed op zijn plaats gekregen. Merci alvast.
  4. Croechi

    Speedo revisie

    Hallo, ik heb het ronddraaien vlot gekregen, blij mee. Maar ik sukkel met het terug in mekaar krijgen. Hoe die witte molentjes moeten zitten tov de zwarte cijfermolentjes + waar de kleine rondelletjes vd as met de witte radertjes moeten zitten. Niet de juiste fotos van genomen... Heeftr iemand daar ervaring mee, met het type uit de GL150 waar ik eventueel eens mag langskomen? Anders stuur ik hem naar Nederland (Maskes) die dat kan doen voor 70 euro. Merci
  5. Croechi

    Speedo revisie

    Dank voor de reacties en excuus voor late antwoord. Ik heb het uiteindelijk met WD-40 en olie geprobeerd, nadat ik een ultrasoon wilde scoren, maar 2 stuks voor mijn neus verkocht zag. WD-40 hielp, maar wel na enkele dagen intrekken en paar keer herhalen. Dan met dunne olie. Het draait nu gewoon met de hand vrij vlot, maar vroeg me af hoe vlot het eigenlijk moet draaien? Is een beetje frictie normaal of moet dat echt gaan als boter?
  6. Croechi

    Speedo revisie

    Hoi, even terug tot leven wekken Ben aan het zien of ik de vastgelopen speedometer van mijn gl150 terug aan de praat krijg. De draaiende as op de fotos draait dus heel erg stroef, terwijl dat heel erg vlot zou moeten zijn (vierkantskabel draait erin rond) Ik vermoed dat het vet dat erin zit, is verhard en dat het moet schoongemaakt worden. Maar ik weet dus niet hoe ik die as verder uit mekaar krijg... Ik zie geen schroef meer. Iemand enig idee of tips om dit open te krijgen en terug te soepel? Merci!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...