Jump to content
Vespaforum.be

Cedec

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  VESPA 150 GS VS3T '57
  VESPA 50cc Primavera '14

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Het Texas van Vlaanderen
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Cedec's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Collaborator
 • One Month Later
 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post

Recent Badges

35

Reputation

 1. Dank voor de tips. Dit weekend heb ik alles eraf gehaald en ben ik opnieuw gestart. Pootjes zijn gelijk na meting, Na wat bijtrekken is het al iets beter en ik vermoed dat er inderdaad iets te veel speling zit op de "halve maantjes". ik probeer dit nog gelijk te krijgen!
 2. Ed75, met of zonder rubbervoetjes, zelfde wankele resultaat...
 3. Ik heb de onderstandaard gemonteerd onder mijn Vespa 150GS van '57 en alles staat wankel. Vermoedelijk heb ik iets verkeerd gedaan maar ik zie niet in wat. Iemand een foto van zijn Vespa hoe dit gemonteerd is?
 4. Ondertussen is alles gemonteerd en komen hier en daar de probleempjes boven. Oa. met de onderstaander zal ik moeten herbeginnen. Vanaf nu stap voor stap alles testen qua bekabeling, elektro, leidingen, ... Eind deze maand wordt de motor en koppeling nog eens nagezien door een vakman. Hopelijk kan ze dan, na meer dan 30 jaar weggedoken in een schuurtje, de baan op voor haar eerste testrit.
 5. Vandaag het Chrome-werk mogen afhalen ...
 6. Gestart met de revisie van de carburator en het motorgedeelte ...
 7. Door het bagagerek (die er nog moet op komen) kan ik enkel dit soort rechthoekig achterlicht gebruiken. Net geen plaats genoeg voor het origineel model met een halfrond bovenste. De witte vijsjes onder het achterlicht zijn al voor de nummerplaat. De gaten onderaan zijn voor de valbeugels die er nog op moeten ...
 8. Hier alweer een paar stappen verder ... . Ondertussen al een gewoonte van gemaakt om alles eerst 2 keer te bekijken, dan voorlopig te monteren, nog eens bekijken en dan op naar het volgende om dan te beseffen dat eerder geplaatste beter net iets beter kon.
 9. Mijn motornummer is 491 hoger dan het chassisnummer.
 10. N!Ce & Nero, Ik heb lang getwijfeld of ik nu al zou overstappen op elektronische ontsteking maar ik geef de originele opzet een kans. 1 voordeel, stel dat ik miserie heb kan ik binnen enkele maanden opnieuw sleutelen Net een Kill-switch schakelaartje gekocht ...
 11. N!Ce, ik heb deze koplampring over. Je mag deze hebben van mij, alles voor een goed doel! Hoe spreken we verder af? Ik ben binnenkort in het Antwerpse ... Kun je hier een Persoonlijk bericht versturen?
 12. Nero, Dankjewel voor de tip van de 2,5 carré, de 1,5 gaat er weer af! Ik had al gelezen op het forum dat er mogelijks stroomverlies was en een schakelaar handig is om platte batterijen te vermijden.. Enige idee welke batterijlader ik best aanschaf voor dit type van retro-batterij? Druppellader 6V?
 13. Gestart met de montage en de bekabeling ...
 14. De voorbije dagen de eindlagen en de 2 blanke laklagen aangebracht en ook al was dit de eerste keer, content van mijn werk. Bowyer, inderdaad, een spuitcabine is altijd wat te klein, volgende keer maak ik een grotere ... De chroomlak van Mipa gaf een minder goed resultaat dan verwacht. Goed voor de kleine onderdelen maar bij onderdelen met grotere oppervlaktes blinkt deze een stuk minder dan echte chroom. Nu starten met de elektrische bekabeling, treeplanklijsten en het montagewerk van voorwiel...
 15. Inderdaad een spuitcabine in elkaar getimmerd met verwarming. Werkt goed. Morgen blanke vernis en dan starten met de Mipa chromelak voor een aantal accessoires …
×
×
 • Create New...